Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Maximális foxi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békés, nyugodt vasárnap reggelnek indult, a Napocska is kisütött…Mi jobbat is tehetne az ember, minthogy elmegy sétálni vagy túrázni egy kicsit? Gyönyörű hegyek vannak a környéken, egy élet nem elég arra, hogy minden ösvényt bejárjak.

Hátizsák, bakancs fel, indulás és reménykedés egy szép kirándulásban.

Éppen csak elérek a központba, amikor kétségbeesett sírást hallok. Körülnézek, sehol senki – majd egy szempillantás alatt kivágódik egy foxi kutya valahonnan, és grabancánál fogva vonszol egy pici macskakölyköt. Foxi rohan, mint akinek elmentek otthonról – de egy téren vagyunk, nincs hova elbújni a zsákmányával, így csak ide-oda dobálja a pofájában vergődő állatkát, miközben körbe-körbe fut vele. Ledermedve nézem egy pillanatig, majd ráüvöltök, és elkezdek futni utána. Reménytelen, hogy utolérjem, de ekkor előkerül egy férfi, egy mozdulattal fejbe veri a kutyát,  és a koromfekete kis gombóc kiesik annak a pofájából. A foxi felpattan mint „vad”állat még köröz körülötte de egy rúgás eltántorítja a további próbálkozástól.

Egyszerre futunk oda Manolóval a földön heverő kis áldozathoz. Csupa seb a szerencsétlen, de még él, piheg, és olyan halkan nyöszörög, hogy hallani is rossz. Manoló  gondolkodás nélkül felkapja, bebugyolálja az inge sarkába, előkap egy zsebkendőt, azzal törölgeti, közben olyan csúnyákat mond, hogy újabb káromkodásokat tanulok spanyolul.

Hazaviszi, mondja, úgyis van már négy macskája a kertben, eggyel több vagy kevesebb, nem számít. Gyengéden magához öleli a vérző kis állatot és elköszön.

Tudom, a természet törvénye. Tudom, mert több kutyám is volt életem során, cicával is éltünk együtt, az örök ösztön dolgozik. A túlélésért vívott harc mindenek felett.

Vége a szép reggelnek, mert leírva gyors eseménynek tűnik, de élménynek sokkal hosszabb és megrázóbb volt. Visszafordulok hazafelé, mert eszembe jut egy párhuzam, amitől kiráz a hideg, és muszáj leírnom.

Magyarországon is van egy foxi, ami – ha elemi ösztönből elkap valamit vagy valakit- azt el nem engedi többé. És nincs, aki fejbe verje vagy megállítsa, mert félnek tőle. A foxi kutya alapvetően vadászatra „használatos”, a foxi ember ezt az ösztönt biztosan örökölte. Minden kell neki, mert „a vérében van”.

A magyar kiscica-áldozatok? Az ország, és sok millió magyar ember. És ha arra várunk, hogy jön egy Macron, Angela, Joe vagy akárki, akkor pont olyan kivérzetten fognak ránk találni, mint mi Manolóval a fekete kismacskára.

A spanyol öregúr legalább hazavitte, ápolni és gyógyítani fogja. Magyarországot semmilyen külső hatalom nem fogja tudni kigyógyítani a foxi által okozott károkból, nekünk magunknak kell megszabadulnunk mindattól, amiket okozott az utóbbi tíz évben az életünkben. Soroljam? A korrupciótól, az uram-bátyám rendszertől, a gyűlölködéstől, a kirekesztés ideológiájától, a nép semmibe vételétől, a másként gondolkodó emberek és szervezetek tönkretételétől, a fékezhetetlen vagyon- és hatalomvágytól fűtött, hatalmon lévő méltatlanok uralkodásától.

Szerintem már  régóta sok sebből vérzünk.  Nem akarom megélni, hogy ez maxi, vagyis teljes, vagy totális legyen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.