Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Áldatlan ünnep

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Újra itt vagyunk négy teljes nap pihenés után. Remélhetőleg nem hiányoztunk túlságosan, mert egyrészt mindenki hagyta a francba a politikát, és kizárólag csak a családjával és a pihenéssel volt elfoglalva, másrészt mert a politika is hagyta a francba az embereket, és szabadságra ment erre az időre. Ez volt a szép elképzelés, a ronda valóság persze teljesen más.

Orbán és bandája nem szállt ki a közösből és a zsebünkből még erre a négy napra sem. Sőt! Ahogy a járvány okozta veszélyhelyzetet is a saját hatalmuk bebetonozására és a gyűlölet keltésére használták fel – első dolguk volt a rendkívüli felhatalmazás megszavazása után belevésni a Széjer-tákolmányba, hogy az apa férfi, az anya nő -, úgy a karácsonyt az eddigieket is meghaladó mohóság jellemezte. És persze a képmutatás, az már annyira hozzánőtt a fideszkádéenpésekhez, hogy műtétileg sem lehetne különválasztani őket.

Jellemző volt a nőnemű politikusoktól a női princípiumok felmutatása, bár talán gyereket egyikük sem szült hirtelen, minden egyéb előfordult. Novák Katalin papírzsepivel pucoválta a teraszajtót vagy ablakot, huszonharmadikán poncsót kötött a lányának ajándékba, majd másnap lefotóztatta magát a gyerekével (aki természetesen az anyuci által összekézműveskedett poncsóban virított), akinek – mármint a gyereknek – nincs hozzáférése a közösségi médiához (ezt anyu hencegte el egy kicsit korábban), de kampánycélra remekül lehet használni. Végül pedig pisztáciát darált a miniszter asszony. Ajándékba.

Varga Judit az egész családját bevetette a kampányba. Férj, gyerekek, mindenki rakáson konyhaművészkedett, ráadásul egy bulvárlapnak is sikerült kimerítő interjút adni a Varga-család ünnepi szokásairól. Eközben Lázár János mesekönyvet olvasott, kórházba ment ajándékot osztani, végül misére ment a feleségével és a két fiával, természetesen fotókkal is dokumentálva a családi eseményt. Szijjártó Péter kihagyta a gyerekeit, csak a feleségével készült közös fotót osztotta meg a csodálókkal. Orbán Viktor azonban előkapta a legkisebb unokáját egy jó kis kampányfotó erejéig, hadd lássák a hívek, milyen csodás nagypapi ő.

Érkezett néhány védőoltás az országba. Nagy csinnadrattával, rendőri kísérettel. Szóval mindjárt meg leszünk mentve. Természetesen ki más, mint Szlávik doktor adta be az első oltást, de Merkely doktor sem sokkal maradt le. Szerencsére mindezen jótétemények közepette is jutott idő és energia az ország kifosztására. Az egészségügyi dolgozók bérének rendezése, a táppénzük kifizetése még ugyan nem működik elvárható módon, de jutott azért háromezer millió forint a nemrégiben épült Groupama Aréna korszerűsítésére és százezer millió (száz milliárd) forint a Mathias Corvinus Collegium alapítványának kitömésére is. Persze csurrant-cseppent másra is, de nem akarom úgy kezdeni a karácsony utáni első jóreggelt, hogy az ellopott vagyonokat sorolom, mert annak soha nem érnék a végére. Mindenesetre szívet melengető, hogy miközben nyakig ül az ország az adósságban, a letelepedési kötvényekkel akkorát buktunk, hogy még mindig reng a föld, az egészségügyi dolgozók és a rendőrök egy része pályaelhagyásra készül a méltatlan bérek miatt, sok családnak nem telik napi egy tál meleg ételre sem, sorra dőlnek be a vállalkozások és emberek kerülnek utcára, sok családban el kell dönteni azt, hogy gyógyszert vesznek vagy ételt, a jó kormány nem feledkezik meg magáról.

És akkor még nem is beszéltünk az önkormányzatoknak kiosztott milliárdokról! Miután keresztény-konzervatív kormányunk elvette az önkormányzati források jelentős részét, máris megtámogatta a járvány és Orbán Viktor bosszúvágya miatt nehéz helyzetbe került önkormányzatokat. Vagyis azokat, melyek megérdemelték. A nagyvárosok jellemzően 1,38 milliárd forint nem címzett támogatásban részesültek. A fideszes vezetésű nagyvárosok. Egyedül Miskolc csúszott be valahogy a támogatotti körbe – már ahol nem csak címzett támogatást kaptak -, oda 700 millió forint jutott, de annak egy részét a Miskolctapolcai Fürdő üzemeltetésére kell költeni. A többi – fideszes – település önkormányzati feladatok ellátására kapta a pénzt, tehát nem egy adott feladatra. A pénzeső zöme nagyságrendjében a fideszes vezetésű településeket érte el, ki tudja, miért. Akinek van kedve és ideje, bátran nézegesse meg a Magyar Közlönyben, hány ellenzéki önkormányzat jutott be a kivételezettek közé. Nem csak a darabszámot érdemes nézegetni, mert a listán okosan keverték a nagyvárosokat és az apró falvakat. Az óvodai tűzivíztározóra adott néhány millió forint (bár rendkívül fontos) nem azonos a címzés nélküli – tehát bármilyen önkormányzati feladata fordítható – milliárdokkal.

Összefoglalom a kimaradt négy napot. A kormány már nem is próbál meg úgy tenni, mintha. Kirabol, fosztogat és osztogat azoknak, akik belül vannak a fideszes kerítésen. Egyébiránt ott van leszarva, ahol van minden település, amely nem volt elég bölcs, hogy Orbánnak tetsző önkormányzatot válasszon magának. Valamint le vannak szarva az egészégügyi dolgozók, a nyomorban élők, a munkájukat elvesztők és mindenki, aki nem elég fontos a következő választáson. Ők valószínűleg majd közvetlenül az országgyűlési választás előtt kapnak valami alamizsnát, ahogy nálunk az szokásban van. Ha eddig is lehetett gátlástalanul lopni, és elég volt a szavazás előtt kiosztani némi krumplit, akkor miért is változtatnának?

Történt mindez az elkötelezetten keresztény kormány működésének karácsonyi időszakában. Mindössze négy nap története, néhány sorban összefoglalva. Ami szép, az szép. Ami átlátszó, arra pedig nem figyelünk, mert érdekesebb a Nemzet Nagypapája, amint dülledt, véreres szemekkel, zavaros tekintettel szorongatja a legkisebb unokáját kampánycélból. Mert az olyan mélyen emberi.

Napindítónak elég lesz ennyi, hamarosan jön az első beszólás. Kellemes ébredezést mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.