Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kalandvágyból külföldön élőknek megüzenték

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Vagy hát reggelt. Már nincsen túlságosan sok nap hátra az idei évből, élvezzük ki, ami maradt. Azért nyugodjon meg mindenki, jövőre is lesznek napok, sőt, ameddig az emberiség el nem pusztítja önmagát, mindvégig lesznek. Persze utána is, csak az már senkit nem fog érdekelni.

Annyira örülök annak, hogy az MTI mindig pontosan tudja, melyik hír fontos, mi számíthat a köznek az ő érdeklődésére. Ez a szerdán megjelent tudósítás egészen biztosan ilyen:

Vádat emeltek egy Angliában élő nővel szemben, aki hat éven át jogosulatlanul vett fel családi pótlékot – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

 Szanka Ferenc közölte, a nőt nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolják.
    A vádirat szerint a nő 2002-ben igényelte a támogatást, majd 2010-ben kérelmét módosította, egy megyebeli kisvárosban lévő ingatlant jelölt meg állandó lakcímeként, és egyedülállóként kérte a családi pótlékot. A kérelem alapján a megyei kormányhivatal havi 13 700 forintot folyósított neki.
    A családok támogatásáról szóló törvény szerint a jogszabály hatálya a Magyarország területén élő állampolgárokra terjed ki, a vádlott pedig életvitelszerűen 2012 júniusától Angliában élt, nem tartózkodott hazai lakcímén, így a támogatásra nem volt jogosult. A vádlott megszegte kötelezettségét, amely szerint minden, a támogatás szempontjából jelentős változást 15 napon belül be kell jelenteni, különösen a lakcímváltozás tényét.
    A vádlott a kiköltözése és 2018 októbere között jogosulatlanul vett igénybe több mint egymillió forint családi támogatást – tudatta a csoportvezető ügyész. (MTI)

Hát ez tényleg olyan bűntett, amiről feltétlenül tudnia kell az egész országnak. Hirtelen nem is tudom mihez hasonlítani. De azért megpróbálom. Bizonyára nem sokan emlékeznek arra az esetre – évekkel ezelőtt volt -, amikor dicső parlamenti képviselőink sorra buktak le, mert annak ellenére felvették a lakhatási támogatást, hogy budapesti lakással rendelkeztek. Például Lezsák Sándor és Seszták Miklós is így tett, de tucatnyi más képviselő is, az összes pártból. A lakhatási támogatás éppen úgy közpénzből megy, mint a családi pótlék, csak éppen nem havi 13 700 forint (volt nyolc évvel ezelőtt), hanem 116 000 forint. Ezért aztán nem hat év alatt jön össze belőle egymilliónyi jogosulatlanul felvett támogatás, hanem kilenc hónap és egy kicsi elég hozzá.

Mi történt a képviselőkkel? Semmi. A Londonban élő nő ellen vádat emeltek, és MTI hír lett belőle. Megvan a tökéletes egyensúly, működik a rendszer. Nehéz nem arra gondolni, hogy ez egy üzenet azoknak, akik kalandvágyból elmentek ebből az országból. Egy üzenet a sokból, mert az is ebbe a sorba illeszkedik, hogy az ő számukra nem könnyítették meg a szavazáson való részvételt, ellenben olyan, szintén külföldön élők, akik magyarnak vallják magukat – az ukrán határ mellett élők mesélhetnének arról, hány olyan ember voksol, aki még csak a nyelvet sem beszéli -, de valahogy meg kell hálálniuk a magyar adófizetők pénzéből kapott nyugdíjat, amit az Orbán-kormány nem hajlandó megszüntetni, a mai napig. Biztosan azért, mert patrióták ők.

Külföldön élő, de nem külföldön született magyarként nem lehet levélben szavazni, azt csak azok tehetik meg, akik talán soha életükben nem jártak Magyarországon, de ha jártak is, nem itt éltek, nem itt dolgoztak és nem itt fizettek adót soha. Külföldön élő magyarként az is komoly gondot tud okozni, ha gyereke születik az embernek. Magyar születési anyakönyvi kivonatot – és ezzel állampolgárságot – szerezni a gyereknek majdnem lehetetlen küldetés, iszonyatos nehézségekkel és több hónapnyi adminisztratív tortúrával számolhat az, aki belevág. Lehet, érdemesebb később kérni az egyszerűsített honosítást, az sokkal rapidabb mutatvány.

Az itt született, de kalandvágyból külföldre költözött magyaroknak megüzenték tehát, hogy nekik nem jár az őrületes összegű családi pótlék sem, mert nekik ahhoz itthon kell lakniuk. Ha már voltak olyan hazaárulók, hogy elmentek, akkor az ő gyerekük nem annyira fontos nemzetileg és keresztényileg, tehát ha orvul felveszik a bőkezű családi pótlékot és ez kiderül, akkor eljárás indul ellenük, bekerülnek az MTI híreibe. Az nem tudom, börtön jár-e a gaztettért, de majd kiderül. Mert a törvény az törvény. És a törvény nem mondja ki azt, hogy a csaló-lopó-élősködő politikusokat meg kell büntetni ha kiderül a csalás, a külföldön élő magyar anyát pedig példásan meg kell büntetni, mert az van benne a törvényben. Értjük-

Ez – mármint a patriótaság – Rákay Philipről jutott nekem eszembe, aki a Facebookon így hirdeti magát:

PATRIÓTA
Kommunikációs- és médiaszakember, producer
A legfrissebb posztja a médiaszakembernek így indul:
A KERESZTÉNYÜLDÖZŐ VILLÁJÁT MÁTÓL ÜLDÖZÖTT KERESZTÉNYEK HASZNÁLHATJÁK. KÁDÁR ÉS APRÓ PÖRÖGHET A SÍRJÁBAN..
Ez biztosan így is van, de annyira nem zsenge már Rákay, hogy ne emlékezhetne – esetleg a családban is beszélhettek erről -, hogy mielőtt patriótaságból Kálmánról Philipre magyarosított, nem nagyon üldözték a keresztényeket. Sok mindent el lehet mondani az átkosról, de azt azért nem nagyon, hogy az országban keresztül-kasul hajkurászták a hívőket. Bár az kétségtelen, hogy az egyházat nem tömték ki közpénzből, de minden faluban volt templom – akár több is -, voltak papok, az iskolában lehetett hittant tanulni – ez akkor még önkéntes alapon működött -, mindenki mehetett misére, aki csak akart. Legfeljebb nem volt szokás a pártgyűlésen hencegni vele, a magasabb beosztású párttagok bölcsebben tették, ha nem dicsekedtek a vallásukkal. De az átlagembereket senki nem korlátozta, nem is zaklatta, pláne nem üldözte a hite miatt. Most meg már ott tartunk, hogy a kormánypárt és cselédsége üldözi és gúnyolja azokat, akik nem vallásosak. Magyarországon egyáltalán nem a kereszténység az üldözött, hanem a magukat kereszténynek valló megélhetésiek érzik feljogosítva magukat arra, hogy gúnyolják és minősítsék azokat, akik nem hajlandóak beállni a lassan kötelezővé tett keresztényi sorba. Ha Rákay vagy bármelyik jobboldalikeresztény azt hallotta a szüleitől vagy nagyszüleitől, hogy titokban kellett gyakorolniuk a vallásukat, mert üldözte őket Kádár, az csak úgy lehetséges, ha az illető szülő vagy nagyszülő magasabban ücsörgött a pártelitben. Azzal pedig mostanság pont nem praktikus hencegni.
Elég ennyi reggeli előtt, valószínűleg sok is egy kicsit. Kellemes ébredezést mindenkinek, mi hamarosan beszólunk, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.