Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hibát hibára halmoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A média legfontosabb feladata a korrekt tájékoztatás. A hangsúly a korrekten van, és ennek a követelménynek a média több szereplője nem tud és nem is akar megfelelni. Főleg kampányok idején jellemző az egyoldalú megjelenítés, és mivel hazánkban egy évtizede folyamatosan kampányidőszak van, elszoktunk a tárgyilagos hírközléstől. Mindkét oldal igyekszik a saját szemszögéből láttatni a történéseket. Lényeges különbség, hogy míg az ellenzék a tényekre alapozza mindezt, inkább azok hátterét próbálja megvilágítani, a kormányoldal többnyire belemagyaráz. Hírműsoraik állandó szereplője a miniszterelnök, aki naponta gondoskodik színvonalas tartalomról. Ráadásul takarékos ember, nem foglalkoztat komplett stábot, ő készíti a napjairól szóló beszámolókat, amelyeket aztán a jobboldali média hasznosít.

Persze nemcsak a miniszterelnök cselekedeteit láthatjuk naponta, némelyik baloldali szereplő is visszatérő figurája a kormánymédiának. Például Karácsony Gergely, aki valóságos balfácán minősítést nyert. Ő az, aki nem tudna összeszerelni egy konyhabútort, akit nem hívnának meg disznóölésre, afféle Facebook-huszár, mindent a közösség oldalon posztol, mint egy influenszer, ellentétben a miniszterelnökkel, aki mindent a közösségi oldalon posztol, de hát az egészen más. A kormányzati efféle cselekvés nagyszerű, míg ha a főpolgármester teszi, az végzetes hiba. A napokban azt elemezték, hogy Karácsony Gergely megint mekkora bakot lőtt, amikor a hanuka alkalmából úgy köszöntötte a zsidó vallásúakat, hogy gyertyát gyújtott, ám szörnyűséges hibát követett el, ugyanis nem a megfelelő sorrendet alkalmazta. A baloldali gyertyával kezdte, holott jobboldalról kellett volna kezdeni. Erre kommentelők hívták fel a figyelmét, továbbá arra is, hogy kipa se volt a fején. Ezt nyomatékosítandó bevágtak egy felvételt Köves Slomótól, aki elmagyarázza, hogyan is van ez a menórával.

Az rendben van, hogy egy rabbinak tisztában kell lennie ilyen részletekkel, sőt, talán minden vallásgyakorlóval szemben ez alapkövetelmény, de ha egy főpolgármester gesztust gyakorol egy közösséggel szemben, mégse várható el, hogy váljon ehhez hívővé, mint ahogy az se minősül főbenjáró bűnnek, ha egy vallástalan adventi koszorút helyez az asztalára és esetleg nem azt a színű gyertyát gyújtja meg, ami a szertartásrendben leírtak szerint szabályos. Nem tartom valószínűnek, hogy Köves Slomóval most készült a felvétel, inkább valamelyik régebbi karácsonykor keletkezhetett, és nem a főpolgármester rendre utasítása, hanem ismeretterjesztés volt a célja. Külön szépsége az esetnek, hogy azt is észrevételezték, hogy a köszöntő alatt látszott Karácsony Gergely hivatali könyvespolca, amelyen ott sorakoznak a Nemzeti Könyvtár kötetei. Erre a Hír TV Troll című műsorában hívták fel a figyelmet, mondván, a főpolgármester hatalmas bakot lőtt ezzel, ugyanis a sorozat megjelentetését a miniszterelnök szorgalmazta, és annak idején nagy össztűz zúdult erre a kezdeményezésre, mondván, nem éri meg megvenni, erre tessék, ott láthatóak a kötetek Karácsony Gergely könyvespolcán.

Azt persze nem lenne szabad elfelejteni, hogy az a bizonyos könyvespolc egy évvel ezelőttig Tarlós István könyvespolca volt, ezek szerint, amikor átadta a hivatalát, nem tartotta fontosnak, hogy magával vigye a sorozatot, és vannak emberek, akik valamiféle tiszteletet éreznek a könyvek iránt, és ha olyan műveket örökölnek, amelyek nem állnak közel a szívükhöz, nem állnak neki, hogy tűzre vessék vagy ledarálják azokat. Biztosra veszem, hogy a Nemzeti Könyvtár a főpolgármesteri hivatalban a bútorzat részét képezi majd, így Karácsony Gergely sem fogja magával vinni, ha majd egyszer odahagyja a hivatalát.

Ellenzéki politikusnak csak akkor nyílik lehetősége, hogy szerepeljen a jobboldali médiában, ha valamiféleképpen úgy lehet bemutatni, mint olyat, aki kétbalkezes, tehetségtelen, alkalmatlan, hiszen a megfelelőséget kolbásztöltésben vagy uborka kovászolásában mérik. Ha így nézzük, Karácsony Gergely valóban hibát hibára halmoz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.