Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kevés olyan ország van ezen a bolygón, melynek kormánya a nyomorral kampányol, és az emberek nem zavarják el a politikusokat a ***ba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám napot! Ahogy nézem az előrejelzést, gyanítom, hogy az idén már aligha fogunk napsütést látni. Igaz, havat sem. Lassan ideje lesz feltennem a minden évben mániákusan ismételgetett kérdést: mikor lesz már tavasz? Holott tudom, hogy még egy darabig nem lesz, de annyira nem, hogy még csak karácsony előtt vagyunk, aztán jön a szilveszter. Bár az idén elméletileg nem szabad durrogtatni – és én ennek a kutyák miatt nagyon tudnék örülni -, kötve hiszem, hogy a szomszédaimat bármi meg tudja gátolni abban, hogy iszonyatos zajjal ünnepeljék azt a hihetetlen, soha vissza nem térő – jó, évről évre ismétlődik, de na és? – pillanatot, hogy onnantól kezdve megint hetekig el fogom szúrni a dátumot.

Novák Katalin akkora előadást tartott a közösségi oldalán, hogy még most is potyognak a könnyeim. A nőkről mesélt ő, akik erősek és de jó nekik! Nem kell versenyezniük a férfiakkal – én meg nem tudnám mondani, ki a fene akarna versenyezni amúgy -, nem baj, ha kevesebbet keresnek és többet gürcölnek, mert övék a szülés csodája. Jó. Az azért érdekelne, hogy Novák Katalin hány bébiszittert használt el, miközben anyaként és politikusként olyan flottul helyt állt. Aztán már csak arra lennék kíváncsi, mit gondol, ezt hány nő engedheti meg magának. Könnyű szövegelni többmilliós fizetéssel a hátunk mögött, de nehezebb a helyzet, amikor meg kellene oldani a munkát is, a család ellátását is úgy, hogy közben sakkozni kell a számlákkal és a konyhapénzzel is. Ez azért sokkal nehezebb, mint amikor az ember bármit megengedhet magának. Olyankor jóval dühítőbb, hogy a másik azért keres jóval többet, mert férfi.

Ez volt tegnap, és ekkor még csak hétfőt írtunk, ma meg már kedd van. De akár hétfő, akár kedd, a propaganda nem pihenhet egyetlen napig sem, mert a végén még összedőlne a csodásan kiépített rendszer. Itt a tél, nem hózik ugyan, de attól még hideg van. Ezért aztán fontos tájékoztatni a lakosságot arról, hogy a Fidesz és Orbán Viktor most is ott küzd a gáton – mikor miért, a lényeg maga a küzdelem – és teszi a jót. Ímelám:

Tinnye, 2020. december 14. Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára a szociális tűzifaprogramról tartott sajtótájékoztatón a tinnyei önkormányzat udvarán 2020. december 14-én. MTI/Bruzák Noémi

Azt én el tudom képzelni, hogy mekkora lehetett a sajtó érdeklődése, valószínűleg egymást taposták az újságírók a tinnyei önkormányzat udvarán. Hogy mi a fenét keresett a fa éppen ott, arra még csak tippem sincs. Azt azonban merem állítani, kevés olyan ország van ezen a bolygón, melynek kormánya a nyomorral kampányol, és az emberek nem zavarják el a politikusokat a picsába. Mi lenne a kormány feladata? Hát persze hogy az, hogy mindenki meg tudja vásárolni a téli tüzelőt. Kinek a szégyene, ha mégsem tudják megvásárolni az emberek? A kormányé. Ki húz hasznot a nyomorból? A kormány. Ügyes.

Hadházy Ákos, aki egymaga többet dolgozik, mint az ellenzéki pártok összes politikusa együttesen (utálja is az összes ellenzéki párt, plusz a kormánypárt is) kipréselte Rogán Antal  propagandaminisztériumából azt, hogy mennyit költ hazudozásra a Fidesz, lakossági tájékoztatás és egyéb, jól hangzó címszóval juttatva el a pártpropagandát a választókhoz, természetesen közpénzből. Az külön szerencse, hogy az Állami Számvevőszék soha, még véletlenül sem talál tiltott pártfinanszírozást. Hadházy számításai szerint évente nagyjából 50 milliárd (ötvenezerszer egymillió) forintot költ a kormány csak arra, hogy mindenféle kampányokkal életben tartsa a saját médiabirodalmát. Ebben nincsen benne a közpénzmédia működése, mely szintén pártharsona, ez kizárólag az azon felüli költés. A teljes cikk itt olvasható, ebből kiderül többek között az is, hogy például a PestiSrácok kiadója mindössze két hónap alatt több mint 100 millió forintot kapott. Mit mondjak, jó nekik. Főként, amikor büszkén kikérik maguknak, hogy ők propagandisták lennének. Pedig azok, ahogy a többi ilyen portál is az. Az van, hogy van egy olyan párt, amelyik egymagában kormányt alakított, egymagában hozza meg az összes döntést, egymaga jelenti a parlamentet és egymaga dönt a közpénz elköltéséről is. Így aztán képes arra, amire semelyik másik párt: annyit költ a saját kampányára, amennyit akar.

Az összes többi – nem pártpropaganda – portál és lap véres verítékkel küzd a talponmaradásért. Van olyan, amelyiknek sikerül és van és lesz is olyan, amelyiknek nem. Szép lassan elfogynak a kritikus hangok, a végére nem marad más, mint a hazugság és az agymosás. Ha ez mégsem következik be, az kizárólag az olvasóknak, az ellenzéki szavazóknak köszönhető. Csak akkor tud túlélni a független média, ha elég sok ember ezt akarja. Ez az egyetlen, ami ellen a Fidesz semmit nem tud tenni. Egyelőre.

Végül: az Amerikai Egyesült Államokban lezárult az elnökválasztási procedúra, az elektorok nagy többséggel Joe Bident választották az USA következő elnökének. Tehát mostmár hivatalos, hogy lecsómelegítés közben nem nagyon fog csacsogni egymással Orbán és Amerika elnöke. Csapjunk bele a mai napba – a lecsóba ne, ilyenkor már méregdrága a paprika is, a paradicsom is -, kellemes ébredezést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.