Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Aki az én adómból röfög a kamerába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bizony nem volt unalmas a mai napunk sem, már a hét is remekül indult. Kocsis Máté májas hurkája szétdurrant. A politikus azt gyanítja, hogy nem szurkálta meg eléggé. Van róla fotó is, mármint Kocsis Mátéról, ahogy aggodalommal hajol a tepsi fölé. Varga Judit, az ő összes gyereke és összes férje mézeskalácsot süt, mert készülnek a karácsonyra. Erről is van fotó, naná. Novák Katalin és gyermekei szintén vadul készülnek az ünnepre, természetesen ez is alá van dúcolva a szükséges családi képpel. Németh Szilárd bombát hatástalanított, Lázár János eközben családilag kigyógyult a Covid fertőzésből, Orbán Viktor pedig rágyújtott a harmadik adventi gyertyára.

Menczer Tamásnak, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárának jóvoltából megtudhattuk, hogy

Nincs két baloldal, egy baloldal van: hazugok, tolvajok, seftesek

Ezt Legény Zsolt cigarettacsempészési ügyéből szűrte le a cifra nevű munkakörben ténykedő államtitkár. Remélem, itt be is fejezi, és nem folytatja a kormánypárt minősítésével. Különös tekintettel Szájer Józsefre, Rogán Antalra, Farkas Flóriánra, Becsó Zsoltra, Kaleta Gáborra, Borkai Zsoltra, Simonka Tiborra, Schmitt Pálra, és még sok deli fideszesre. Pedig akkor még nem is beszéltünk Simicska Lajosról, csupán szeretettel gondoltunk rá. Ha ezek alapján minősítené Menczer úr a saját oldalát, az meglehetősen rondán festene. De azért meg kell jegyezzem, nagyon kemény, amit a kormánypárt éppen aktuálisan megnyilvánuló beszélő feje megenged magának.

Vajon kire vonatkozik a hazugok, tolvajok, seftesek kitétel? Mindenkire, aki nem fideszes? Vagy csak az ellenzékre? Én biztosan ellenzéknek számítok, és baloldalinak is. Pedig alapvetően nem lennék az, de a speciális magyar viszonyok között, a kormánypárthoz képest az vagyok. És kötve hiszem, hogy egyedül lennék ezzel, ahogy azt is kötve hiszem, hogy bárkinek, aki az én adómból röfög a kamerába, joga lenne engem vagy bárkit ebben az országban politikai oldal alapján minősíteni. Pont leszarom, hogy egy médiamunkásból államtitkárrá vakarodott törtetőről van szó éppen. Menczer pont akkora senki, amekkora senki a politikusi karrierje előtt volt és amekkora utána lesz. De akár valaki, akár senki, az egészen biztos, hogy sem nekem, sem senki másnak nem kell eltűrni ezt az útszéli, tahó modort valakitől, akit mi fizetünk. Még akkor sem, ha az illető Orbánt szolgálja.

Tehát a magam és mindenki más (aki erre igényt tart) nevében kikérem magamnak ezt a legalja kocsmai stílust. És nem a cigarettacsempészt védem, neki bíróság előtt a helye. De politikai oldaltól függetlenül ott a helye. Az az ember nem azért csempészett, mert baloldali, hanem azért, mert mohó gazember. Értem én, hogy Szájer Józsefért akar visszavágni a Fidesz, de annak nem ez a módja. Szájer nem cigit csempészett, hanem telibe szarta azt a fennen hirdetett erkölcsi harci zászlót, amire a kormánypárt az elmúlt tíz évét felépítette. Szájerrel nem az a baj, hogy seftelt, hanem az, hogy harminc éve hazudik bele az ország arcába, az a baj vele, hogy közreműködött annak az alaptörvénynek a megírásában, ami mindannyiunk életére befolyással van, majd pedig kiderült róla, hogy a saját maga által fabrikált alaptákolmány értelmében ő egy megvetendő, beteg erkölcsű ember. Az a baj vele, hogy miközben ő és a pártja nagy pofával hirdet valamit, ennek a tökéletes ellentétét élik titokban, de a legnagyobb baj az, hogy egy csomó becsületes, rendes meleg embert tapos a földbe, mert azt kívánja a személyes érdeke. Ez nem vethető össze egy piti köztörvényes bűncselekménnyel. Akkor sem, ha akárhány értéktelen figura üvölt torka szakadtából az ellenkezőjét.

Menczer Tamással sem az a baj, hogy jobboldali – nyilván nem az, csak a speciális magyar viszonyok között nevezhető annak, mert egyébként bármelyik normális jobboldali gondolkodású ember kikérné magának -, hanem az, hogy bármire képes a pénzért. Ahogy az is, akit szolgál. És bár államtitkárról van szó, engem biztosan nem szolgál ez az ember, ahogy senki mást sem, önmagán kívül.