Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez megint nem más, mint értelmetlen erőfitogtatás a hatalom részéről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Szombat van, közeledik a karácsony, aztán hipp és hopp, vége is van az évnek. Három hét múlva ilyenkor már jövőre lesz, ami persze a világon semmit nem jelent, mert mi van akkor? Semmi. Az már érdekesebb, hogy közelebb leszünk a parlamenti választáshoz, ami vagy lesz vagy nem lesz. Majd a kereszténykonzervatív kormány addig eldönti, a fideszes parlament megszavazza, az Unió pedig finanszírozza.

Most szólok, hogy egyre kevésbé értem ezt az országot. Sőt, merem állítani, a NER érthetőbb, mint az ellenzék. Azt legalább egészen pontosan lehet tudni, hogy Orbán és serege mit akar. Azt már kevésbé, hogy aki nem Orbánt akarja, az mit szeretne. Ez arról jutott eszembe, hogy olvasgattam a kommenteket, és több olyan véleményt láttam, miszerint a magyarok már megint azt akarják, hogy az Unió helyettük váltsa le a zsebdiktátort, és most csalódottak és az Unió ellen fordultak azért, mert ezt nem tette meg. Na, ezt például nem igazán tudom feldolgozni, mert ezt nem egy – vagy több, mert sok ilyet láttam – külföldi írta, valahonnan kívülről nem értve a magyarokat, hanem egy honfitársunk. Mit nem lehet azon érteni, hogy senki nem várja az Uniótól, hogy váltsa le a magyar kormányt? Sőt! Még csak az hiányozna, hogy ebbe beavatkozzanak. Arról van szó, az a bosszúság és a csalódottság tárgya, hogy az Unió tíz éve tétlenül nézi a diktatúra kiépülését, miközben az az Unió egészének árt. És főleg az a baj, hogy az Unió támogatja és pénzeli a rezsimet, amit így sokkal nehezebb lesz leváltani. Nem csak Orbánnal és rendszerével kell ugyanis megküzdeni, hanem az Unió pénzével is. Így érthető? Vagy még így is nagyon bonyolult?

Azt már csak desszertként szeretném tálalni a reggeli mellé, hogy miközben tegnapelőtt 171 ember halt meg bizonyítottan Covid fertőzésben, a járványról tájékoztatni hivatott koronavirus.gov kormányzati oldal – ismétlem: ezt kifejezetten a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatás céljából hozta létre és üzemelteti a kormány, persze a mi pénzünkből – dugig van Orbán brüsszeli győzelméről szóló sikerjelentésekkel. Oké, értem én, hogy a propaganda mindenek előtt, és nincs olyan eszköz, amit a rezsim fel ne használna a választási győzelem érdekében. De ha semmi mást, legalább ezt az egy portált ki kellene hagyni ebből. És nem azért, mert ez (is) kizárólag csak a fideszes propagandát terjeszt, de valahogy Szájer ügye például nem kerül terítékre, hanem azért, mert legalja dolog még a járványt is kampánycélokra használni. Szerintem.

Tegnap volt vezető hír mindenhol – hogy miért, azt magam sem tudom -, hogy most aztán jól lecsapott a törvény ökle. Állítólag hajnalban megszállta a nemzeti nyomozóiroda Gődény György lakását, házkutatást tartottak, őt pedig bevitték kihallgatásra. Én ehhez nem nagyon értek, de mi a logika ebben? Miért kell bárkire hajnalban rátörni, aki egyébként tudható, hogy hol van, mit csinál, naponta szerepel a médiában? Mit kerestek a házkutatáson? Egyáltalán, mi ez az egész? Miért nem kapott egy idézést? Gondolom simán bement volna, és válaszol a kérdésekre. Tényleg ez az egyetlen járható út? Hogy szabadon terjeszti a gyógyszerész úr az igét, sőt, stúdiókba hívják meg, miközben a nyomozóiroda szerint törvényellenes, amit csinál – szerintem meg káros, de nem törvénytelen, de az én véleményem nem törvény -, de azért hónapokig nyugodtan csinálja, aztán hajnalban becsörtetnek? Mire számítottak, mit fognak találni? Mármint néhány álmos, pizsamás családtagon kívül? Droglabort? Bombagyárat? Esküszöm, nem értem. Ez megint nem más, mint értelmetlen erőfitogtatás a hatalom részéről. A hüyeségekkel szemben felvilágosítás és oktatás kell, nem pedig az, hogy mártírt faragjanak a hülyeség terjesztőjéből.

Merkely Béla szerint indokolt volt a 17 ezer lélegeztetőgép beszerzése, mert a legrosszabb forgatókönyv alapján – ami szerencsére nem következett be – úgy számoltak, hogy egy időben akár 14 ezer beteg is gépi lélegeztetésre szorulhat. Én változatlanul nem értem, miért egy kardiológus lett az ország legnevesebb virológusa, hiszen távolról sem ez a szakterülete. Azt főként nem értem, hogy Merkely szerint hogyan lenne folytatható a történet. Tegyük fel, hogy bekövetkezik a katasztrófa, és valóban 14 ezer honfitársunknak van szüksége gépi lélegeztetésre. Akkor mi történik? Azt tudjuk, hogy az időtényező mindennél fontosabb. Ott van tehát 14 ezer fuldokló ember valahol szétszórva az ország kórházaiban, és van valahol, raktárakban becsomagolva 17 ezer gép, melyeket ki kellene szállítani az egészségügyi intézményekbe, és be kellene üzemelni. Nyilván szakembereknek kellene beüzemelni, ez nem porszívó, hogy bedugom és működik. Ha ez meg is történik villámgyorsan – és a villámgyors az bizonyosan több hét -, és még vannak olyan betegek, akik képesek voltak életben maradni, akkor mi van? Ki fogja ezeket a gépeket működtetni, ki fogja ápolni azokat a speciális ellátásra szoruló betegeket? Erre mi a megoldás? És van még ezen túl is egy kérdésem: ha valóban fennáll az a veszély, hogy egy időben 14 ezer embernek lehet szüksége erre az életbentartó kezelésre, ha feltételezzük, hogy sikerült a gépeket beüzemelni, és valahonnan megfelelő személyzet is került a gépek mellé, akkor miért akar 8000 gépet eladni a magyar kormány éppen? Az egy laikus számára is egyértelmű, hogy ez a második hullám nagyban eltér az elsőtől. Az emelkedés, plató, csökkenés nem működik, a legtöbb országban ismét emelkedni kezdett a betegek száma, holott előtte már csökkent. Erre számítani lehet Magyarországon is. Ilyen helyzetben nem felelőtlen dolog a méregdrágán beszerzet gépeket piacra vinni? Vagy mostanra kiderült, hogy a raktárban felhalmozott gépek senki életét nem képesek megmenteni, ellenben iszonyatos pénzbe kerültek? Sok a kérdés, kevés a válasz. Az utolsó kérdésem Bálint kollégától származik: mi a magyarázat arra, hogy ha valaki egy élet munkájával, saját erőből nevet és elismertséget szerez magának, az képes és hajlandó ezt a nevet és megbecsültséget kockára tenni a politika oltárán. Miért?

Szombat van, ma nem kell rohanni a dolgozóba, van idő gondolkodni. Kellemes ébredezést, pihentető hétvégét kívánok mindenkinek.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.