Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az Unió tovább zabáltatja a rendszert, hogy ne kelljen vesződniük vele

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Jó, tudom. Esik. Na és akkor mi van? Nézőpont kérdése az egész, tuti nem esik mindenhol. Például Ausztráliában.

Tegnap délután, pontosan 15 óra 12 perckor tudtam meg, hogy Orbán Viktor miért harcol.

 A miniszerelnök aláhúzta: fontos tárgyalások várhatók a csütörtökön kezdődő brüsszeli uniós csúcson.
    „Ma közös kontinensünk egységéért küzdünk. Ami pedig még fontosabb, nemcsak az Európai Unió győzelméért, hanem a józan ész győzelméért is küzdünk, mert nyilvánvaló, hogy arra nemzeteinknek és sokmillió embernek szüksége van a járvány és annak gazdasági következményei miatt. Észszerűen kell viselkednünk, és meg kell találnunk a megbízható megoldásokhoz és a józan ész győzelméhez vezető utat” – fogalmazott Orbán Viktor.
    Elmondta, az előkészületek sok időt, heteket vettek igénybe, de már csak „néhány centire van” a megállapodás elérése.
    Hangoztatta: biztosítani kell, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő egészségügyi szolgáltatásokat maradéktalanul nyújtani tudják a rászorulóknak, azok az országok pedig pénzügyi támogatáshoz jussanak, amelyeknek valóban szükségük erre az emberek megsegítéséhez.
    „Nagy reményeink vannak a mai nappal kapcsolatban” – emelte ki a kormányfő.
    Az uniós tagállamok vezetői kétnapos találkozójukon egyebek mellett az unió hétéves keretköltségvetéséről, a koronavírus-járvány utáni helyreállítást szolgáló alapról és a hozzájuk kapcsolni kívánt jogállamisági mechanizmusról, valamint a járvánnyal kapcsolatos további koordinációról, az éghajlatváltozásról, a biztonságról és a külkapcsolatokról tárgyalnak. (MTI)

Igen sok tippem volt, hogy mi minden fontos a miniszterek elnökének. A józan ész egészen biztosan nem volt az első kétszáz gondolat között, melyek megfordultak a fejemben. Ebből is világosan látszik, hogy mennyire ostoba vagyok. Legalább annyira, mint Timothy Garton Ash, aki szerint minden magyar élősködő, korrupt gazember. Mást elég nehéz kihámozni a brit történész cikkéből. Nem azt vitatom, hogy a magyar kormány ne lenne veszélyes az Európai Unióra. Bizony hogy az, ezt már mi is évek óta mondogatjuk. De azért azt állítani, hogy egyrészt ott a szegény, védtelen, kiszolgáltatott Európai Unió a maga 25 (plusz Magyarország és Lengyelország) országával, szemben velük a nagy és erős Magyarország, ami úgy zsarolja és rabolja ki a közösséget, hogy azok védekezni sem tudnak, finoman fogalmazva is barokkos túlzás. Az Unió nem védtelen, hanem béna és gyáva. Ha nem az, akkor elvtelen.

A magyar kormány nem csak az Európai Unióra nézve veszélyes, hanem Magyarországra nézve is. Orbán a maga 1-1,5 millió hívével nem csak az Uniót rabolja ki, hanem Magyarországot is. Persze lehet várni a csodát, de azért állatira nem korrekt az sem, amit az Unió tesz. Befekszenek Orbánnak, pénzelik a vállalkozását, a magyar ellenzéknek ezzel is meg kell küzdenie, nem csak a NER-rendszerével. Irtózatosan nehéz körülmények között. Úgyhogy én azt gondolom, nem kellene összemosni a dolgokat. Orbán és rendszere nem azonos Magyarországgal. Sőt, azt is mondom, Magyarország nem profitál az uniós tagságból. Kizárólag a NER pofitál belőle. Az Unió pedig ezt nem egyszerűen csak engedi, hanem még tapsol is hozzá. Azt is gondlom, a magyaroknak és a lengyeleknek is joguk lenne az Unió védelmére, hiszen polgárai a közösségnek. Most még legalábbis.

Ehhez képest tegnap este megállapodtak. Ha jól értem a sajtóhíreket – nagyjából mind másról szól egy kicsit -, marad a jogállamisági kritérium, csak éppen annak a bevezetése elcsúszik annyival, hogy Orbán még a választásig úgy folytathassa a hatalomtechnikai üzelmeit, ahogy eddig. Már csak az EP-nek kell rábólintania, és az Unió veregetheti a saját és Merkel vállát. Mert milyen ügyesek és okosak voltak, hiszen sikerült ezt a nagyon komoly válságot tárgyalásokkal megoldani. Azt már nem teszik hozzá – pedig nem lenne baj szembenézni ezzel is -, hogy be sem következett volna ez a helyzet, ha az Unió nem huny szemet folyamatosan, tíz éve Orbán diktátorrá züllése felett. Lehet, hogy az Unió most ünnepel és elégetettek magukkal, hiszen két év már semmi, azt ők kihúzzák fél lábon is, akkor pedig élesíteni lehet a jogállamisági kitételeket. Arra nem nagyon gondolnak – ha igen, pont nem érdekli őket -, nagyon valószínű, hogy Magyarországon el fog szabadulni az őrület. A tét Orbán számára óriási, meg kell nyernie a 2022-es választást, az életéért, a szabadságáért fut a NER. Nincs olyan, amit meg ne tenne a célja érdekében. Ezzel szemben az ellenzéknek sincsen választása. Le kell váltani a rezsimet. Bármi áron. Az uniós pénzekkel kitömött, érinthetetlen, zabolázhatatlan, jogra és törvényekre fittyet hányó vagy éppen átíró, gátlástalan, maffiaszerűen kiterjedt, összehasonlíthatatlanul nagyobb anyagi eszközökkel és médiaháttérrel, korlátlan lehetőségekkel rendelkező Orbán-rezsimet kell legyűrnie a társadalom többségének. Ez most nehezebb lesz, hiszen az Unió tovább zabáltatja a rendszert, hogy ne kelljen vesződniük vele. Ezt csak azért mondom, mert innentől kezdve a miértnemváltjákleamagyarokorbánt kezdetű szemforgató alakoskodás az Unió részéről nem több, mint ócska képmutatás.

Novák Katalin tárca nélküli részt vett a Katolikus Családok Európai Szövetsége nevű brüsszeli civil szervezet által csütörtökön megrendezésre került videokonferencián. Elmesélte, mennyi sok pénzt ad a nagylelkű kormány a gyermeket nevelő családoknak. Azt nem tette hozzá, hogy mindenki más – gyermektelenek, idősek – rovására teszi ezt, márpedig sok ész nem kell ahhoz, hogy felmérje az ember: akkor tud osztogatni az egyik csoportnak a kormány, ha egy másik csoporttól elveszi azt a pénzt.

A miniszter az alaptörvény módosításával kapcsolatban leszögezte: az, hogy az anya nő és az apa férfi egy olyan evidencia, amit nem lehet megkérdőjelezni, vagy pótolni bármilyen alternatívával. „Azonban nagyon fontos a gyermekeinket megvédjük az olyan propagandáktól vagy ideológia megközelítésektől, amelyek ezt az alapigazságot ásnák alá” (MTI)

Nem szólt senki Novák Katalinnak, hogy most egy darabig nem kellene feszegetni ezt a dolgot, legalábbis addig, ameddig a kéményen csodálkozó kisemberek el nem felejtik Szájer József családbarát, keresztényi életvitelét. Már csak azért is, mert ő írta azt az alaptákolmányt, amibe olyan nagyon fontos volt beleírni, hogy a férfiak nem képesek szülni, a nők viszont nem tudnak megtermékenyíteni egyetlen petesejtet sem. Ha ez nincs benne a Szájer-alaptörvényben, akkor a fideszesek elfelejtik. Gondolom.

Magyarország a következő évtized gazdasági nyertese lehet, ha időben felismeri a járvány utáni világ meghatározó folyamatait – hangsúlyozták gazdasági szakértők és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetői szerdán, Matolcsy György Egyensúly és növekedés című könyvének online bemutatóján. (MTI)

Tudom, hogy nem szép dolog és azt is tudom, kevés okunk van mostanában a derűre, de bevallom, sírva röhögtem. Ez az ember egymagában a vidámság forrása, már amennyiben tudunk röhögni a saját kínunkon. Ő az, aki már többször utolérte Ausztriát, csukott szemmel előzött a kanyarban, megjósolta, hogy Kína lesz a világhatalom, és nekünk oda kell csatlakozni, teleszülte a Kárpát-medencét, most pedig a járvány után óhajt dudálva hasítani az országos zászlóshajóval és húzómotorral. Most vajon mi lesz a járvány utáni világ meghatározó folyamata? Mert ezzel az ésszel talán utánozni kellene Kínát. Hiszen ott robbant ki a járvány, amit aztán sokáig tagadtak, majd amikor sikerült megfertőzni a fél világot, jó nagyot szakítottak a maszkok, védőruhák és lélegeztetőgépek eladásából, plusz a végén még a védőoltásból is komoly nyereségre számíthatnak. Hát nem csodás üzleti modell? Nem.

Azt hiszem, bőven elég ennyi éhgyomorra. Jó ébredezést, szép reggelt kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.