Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tehetősék meg ezután is ki tudnak ugrani Bécsbe vásárolni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Megjött a Mikulás, már ahová megjött. Varga Judit gyerekeihez biztosan megérkezett, mert velük kampányol a miniszterasszony a Facebookon. Az Orbán unokák kikészített cipőcskéit is megtekinthettük a közösségi oldalon, aki pedig jövedelem nélkül maradt ezekben az időkben, és nemhogy ajándékra, ételre sem telik, az nem reklámozza az üres tányért.

A Szijjártó család Mikulásából szerencsére kihagyták az ország nyilvánosságát, a toporzékolásügyi miniszter inkább a romániai választásokon domborított. Imígyen:

Erdélyi és székelyföldi magyar testvérek! Ma rajtatok a sor! Mutassátok meg, hogy Rólatok senki nem dönthet Nélkületek! Menjetek el szavazni mind!

Tiszta szerencse, hogy rólunk, Magyarországon élő magyarokról egészen nyugodtan dönthetnek nélkülünk is. Akár a fejünkre állva, a mi jövőnkről szavazva is, mert összetartozunk. Vagyis összetartoznak. Azon nem tudok szívből csodálkozni, hogy Romániában eléggé nagy a felháborodás, amiért a magyar kormány megpróbál beleugatni az ottani választásokba. Ideje lenne visszavenni, esetleg arra kéne gondolni, mekkora lenne a cirkusz, ha a választás előtt egy külföldi politikus ide jönne és az ellenzéki összefogásnak kampányolna. A fideszesek apró darabokra szaggatnák magukat felháborodásukban. Rohadtul ideje lenne tudomásul venni, hogy Románia egy másik ország. Az ott élők dolga eldönteni, ki kerüljön kormányra, ahogy az itt élők dolga ugyanez Magyarországon. Kölcsönösen nem kellene beleugatni egymás belügyeibe, attól még a kint élő magyarok magyarok maradnak. Mindenki szavazzon ott, ahol él és ahol adózik, pláne ahol maga viseli a szavazása következményeit. Nem annyira bonyolult ám ez.

Lázár János, Vidéken Élő Potenciál most éppen a külföldi tulajdonban lévő kereskedelmi láncok ellen hirdetett háborút. Lehetne ezen röhögni is, elég megnézni az Origón futó Lidl reklámokat, de akár abba is bele lehetne gondolni, hogy a multik javarészt magyar termelőktől vásárolják a magyar termékeket. Amit meg nem itt szereznek be vagy nem itt gyártanak, azt azért nem, mert nincsen megfelelő gyártókapacitás. Az akkor sem lesz, ha mondjuk Mészáros Lölö csinál hirtelen egy üzletláncot, mert az még nincsen neki. Azonban általában nem árt komolyan venni az egykori mindenhez IS értő minisztert, mert én még emlékszem arra, amikor a civil szervezeteknek ököllel ment neki. Az mindenkinek megvan, amikor az Ökotárs irodáit megszállták, a gépeiket lefoglalták, a vezetőjüket rendőrautóval vitték kihallgatásra? Nekem megvan. Csak arra nem emlékszem, hogy bárki bocsánatot kért volna, amikor hosszas nyomozás és adóhatósági vizsgálódás végén kiderült, hogy semmit nem sikerült bizonyítani a hazug vádakból. Ha most elkezdik kiszorítani az Aldi, Lidl, Spar és egyéb üzleteket, arra mindannyian ráfázunk. Mert ahogy eddig mindent, egészen biztosan ezt is eszetlenül, előkészületlenül, agresszív módon és aljas eszközökkel fogják csinálni. Egyrészt rengeteg munkahely szűnne meg, ráadásul olyan munkahely, ahol a magyar viszonyokhoz képest egészen normálisan megfizetik a munkavállalókat, másrészt fel fognak menni az árak, harmadrészt sok termék minősége meg sem fogja közelíteni az elvárt színvonalat, negyedrészt pedig a termékkínálat brutálisan leszűkül. Tartok tőle, hogy ahogy eddig sem érdekelte a kormányt a mi érdekünk és szempontjaink, úgy ezután sem fogja érdekelni. Ha egyszer elszánták magukat arra, hogy megszerzik ezt a piaci szektort is a NER nagyobb örömére, akkor meg is fogják szerezni. Kerüljön bármibe. Nekünk. Tehetősék meg – a divatdiktátorok és miniszternék – ezután is ki tudnak ugrani Bécsbe vásárolni.

Ha már a Lidl reklámokból tengődő Origónál tartunk, írt valaki ott egy szokásosan névtelen cikket arról, hogy mennyire rossz a helyzet az egészségügyben, kezelések és műtétek maradnak el azért, hogy a Covid-fertőzötteket el tudják látni, betegeket küldtek haza a kórházakból, fel vannak nagyon háborodva az emberek. Mert az nincsen rendben, hogy ugyan a járvány áldozatait tudják kezelni, de aki más betegség miatt szorul ellátásra, azzal nem nagyon tud mit kezdeni az egészségügy. A portál nem sajnálta a fáradságot, utánajárt a dolgoknak. Nevesített emberi sorsokon keresztül mutatja be a cikk, mennyire tarthatatlan a helyzet az egészségügyben, és hogy ezért felelnie kell majd a kormánynak. Természetesen mindez nem Orbán Viktor országában történik, hanem Franciaországban. Komolyan mondom, tényleg kezdem megsajnálni a franciákat, amiért olyan pocsék életük és kormányuk van. Talán jobban tennék, ha ide költöznének a biztonságba és jólétbe, a világhírű magyar egészségügy – nem az egészségügyben dolgozók szakértelmét vagy elkötelezettségét vonom kétségbe, hanem a rendszer ellátottságát és működőképességét- és a nem kevésbé világelső magyar szabadság, demokrácia és jogállamiság honába. Hely az lesz szerintem, aki túléli a járványt, az valószínűleg szétnéz valami kevésbé demokratikus országban, kalandvágyból persze.

Minden eddiginél intenzívebb érdektelenség mellett (30 százalék körüli részvétellel) lezajlott Romániában a parlamenti választás. Az előzetes adatok szerint az RMDSZ átvitte a parlamenti küszöböt, az eddig ellenzékben lévő szociáldemokraták győztek, de a második befutó, eddig is kormányzó liberálisok alakíthatnak kormányt. Én sem értem, de hátha majd nap közben sikerül megvilágosodni.

Most azonban próbáljunk felébredni, hiszen hétfő van, sok hülyeség vár még ránk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.