Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Titkolóznak, maszatolnak, kozmetikázzák a valóságot, de azt is bénán csinálják

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üde jó reggelt kívánok mindenkinek ebben a decemberi, adventi tavaszban! Történetesen vasárnap van, de ennek különösebben nincs jelentősége, úgyis egy véget érni nem szándékozó, nem túlságosan jó minőségű sorozatfilmben élünk, amelyben minden pont onnan folytatódik másnap, ahol előző nap elfelejtették abbahagyni.

Miközben például Szlovákiában sorra veszik őrizetbe az elit politikai befolyást is szerzett, korrupción kapott tagjait, a távolabbi Argentínában pedig éppen megadóztatják a gazdagokat a koronavírus-járvány miatt, itt egy silány minőségű filmet forgat a NER. Egyrészt kézzel-lábbal, síppal-dobbal rohannak neki most már naponta Magyarország európai szövetségeseinek; nagyotmondási kényszerükben, a hazai szurkolók szórakoztatása és harci lázban tartása okán büdöstahóság, otrombaság és ízléstelenség tekintetében túllicitálják egymást a talpasok és szolgák; némelyek meghasonlott Szájer Józsefekként melegorgiás-drogos-ereszcsatornán menekülős szituációkat produkálva engedik ki a 30 éves feszültséget, és állítanak örök mementót a keresztény szabadságnak, miközben a tápláléklánc csúcsán lévő ember mindenkori önmaga legrosszabb formáját futva izmozik és ír alá egyre vállalhatatlanabb és kínosabb leveleket, miközben lengeti az EU-vétóját.

„A németek sok mindent kértek már tőlünk, magyaroktól a történelem során, de ti vagytok az elsők, akik balfácánnak is néztek bennünket. Nem vagyunk azok”.

Még 24 óra sem telt el azután, hogy Orbán Szamizdat Viktor a fenti tahó toporzékolás kíséretében, egy zavaros, kusza, igénytelen levélben belerongyolt Manfred Weberbe, az Európai Néppárt frakcióvezetőjébe és kikérte magának, hogy a németek balfácánnak néznek mimagyarokat (végül is mindenki úgy relativizálja a holokausztot és a nácizmust, ahogy tudja), szombat reggel az egyébként is lefelé tartó spirálba szorult kormányzati kommunikáció sokadszorra bebizonyította: senki, de még Manfred Weber és a németek sem képesek olyan megalázó módon balfácánnak tekinteni mimagyarokat, mint ők. Azok, akiket zsinórban háromszor demokratikusan választottak meg azért, hogy azt csináljanak, amit csak akarnak arra hivatkozva, hogy őket demokratikusan megválasztották.

Amit a járványhelyzetről hivatalosan tájékoztatni hívatott kormányzati oldalon (koronavirus.gov.hu) műveltek tegnap (lásd itt és itt), az valóban a csodával határos. Akkor is, ha ez legfeljebb azokat sokkolhatta kisebb mértékben, akik vagy munkaköri kötelességből vagy perverzitásból tájékozódásra használják ezt a felületet, amelynek létezése óta sokkal több köze van a fideszes propagandához, mint a korrekt, transzparens tájékoztatáshoz. A népet soha nem lehet elég hülyének nézni vezérmotívum jegyében olyan számokat tüntettek fel az érdemi információszerzésre csak nagyon korlátozottan alkalmas oldalon, amelyeknek ott semmi keresnivalójuk nem lehetett volna. Amelyek azt mutatják, hogy nem egyszerűen elírják az adatokat, nem egyszerűen arról van szó, hogy a bármihez is (számokhoz, statisztikákhoz) értő humánerőforrás elfogyott a kormány körül, és különben is csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, hanem arra utalnak, hogy keményen fércelgetik, igazítják egymáshoz a megyei és országos adatokat. Aztán a nagy kozmetikába ordas hibák csúsznak: például a nagy igyekezetben véletlenül felcserélnek két számjegyet, és azonnal kilóg a lóláb. Még egyszer hangsúlyozzuk: eddig sem volt kifogástalan, eddig sem nélkülözött furcsaságokat az adatszolgáltatás, de ezúttal azt leplezték le a hanyagságukkal (?), mintha szándékosan úgy állapítanák meg a friss megyei adatokat, hogy azok összege kiadja a központilag megállapított országos adatot (amit aztán utólag leosztanak a megyék között), csakhogy ha ez utóbbiban felcserélnek két számjegyet még mielőtt a megyei adatokat meghatároznák, akkor baszottul nem jön ki a matek.

Mondhatnánk, hogy nincs ebben semmi rendkívüli, hiszen eddig sem gondoltuk komolyan, hogy emberszámba vesznek, felnőttnek néznek, és nem balfácánnak, ha már így szóba került. Mondhatják azt, és visítják, üvölti, hörgik is, hogy a kamuvideós, álhírgyártó, nemzetére rárontó baloldal szégyellje magát. De az a helyzet, hogy nem mondhatják. Újabb és újabb papírjuk van arról, hogy titkolóznak, maszatolnak, hajlítják, kozmetikázzák a valóságot, hazudnak, és azt is szarul csinálják. Nem egyszerűen politikai-gazdasági kérdésekben nem mondanak igazat, hanem élet-halál kérdésekben sem. Ami legalább annyira súlyos, mint amikor a szentemberkedésükről, a felsőrendűnek beállított erkölcsös emberkedésükről, a falon túltolt kereszténykedésükről lehull a lepel. És nem marad más, csak a nagy nihil. Nem marad más, csak Szájer szégyene.

Zárójel: tegnap szembesültem azzal, hogy ez a kiemelkedő, nagybetűs ember pontosan két héttel ezelőtt, november 22-én még a Bayer showban védte a mundért (és azt a magyar állampártot, amely azóta emberi minőségében megtagadta és kivetette magából), az orbánista vétót és hasonlította a Szovjetunióhoz Brüsszelt. Azt a Brüsszelt, ahol ő mostanáig mintegy másfél évtizeden keresztül azt az életet élhette, amelyet a pártja hivatalosan is leköpött. Ha esetleg arra vetemednék, hogy megsajnáljam a politikus mögött lévő, hatalmas drámát megélő embert, előveszem ezt a felvételt, és garantáltan azonnal elmúlik minden együttérzésem.

Továbbá. Miközben a Fideszre minden irányból ráomlik a saját maga által megkonstruált, velejéig hazug valóság, tegnap, december 5-én a teljes lakájmédia elkeseredetten igyekezett Gyurcsány 16 évvel ezelőtti, nemzetárulással határos bűnével erről minél messzebb terelni a figyelmet. Már többször leírtam, hogy mit gondolok arról a népszavazásról, nem ismételném meg, de igen, visszataszítónak, ízléstelennek, egyenesen kapitális hibának tartom azt az ócska, 23 millió románnal való riogatást. Ez nem fog megváltozni. Az viszont, hogy Fidesz és rímfaragói minden évben, ennyi év után is halált hörögnek és túltolják a falon a fröcsögő gyászukat, miközben az elmúlt tíz évben mindent megtettek azért, hogy egymás ellen uszítsák a határon innen és túli magyarokat, azt hasonlóképpen ízléstelennek tartom. Hogy 16 év után ráadásul ezzel próbálják meg elfedni a saját szőnyegük alól aktuálisan kifolyó mocskot, azt külön szánalmasnak találom. A színpadias gyászba egyébként az újabban mindenessé avanzsált Varga Judit miniszter is bekapcsolódott, de a nemzeti őrjöngés legszebb darabját minden kétséget kizáróan a PestiSrácok nevű kanális szállította az alábbiak szerint:

Nem hivatalos, de azért gyásznap a mai: napra pontosan tizenhat esztendeje volt a népszavazás gúnyhatáron túli magyar testvéreink kedvezményes honosításáról, amely a Hibbant Néró magyargyűlölő kampánya miatt – bár győztek az igen-szavazatok – eredménytelen lett. A csak papíron magyar, de lelkileg hazátlan magyarok kitagadták a nemzetből a papíron nem, de lélekben ezerszeresen magyar magyarokat. December 5-e ezért a magyargyűlölet gyásznapja. […] Bíztassuk külhoni testvéreinket: bátran vegyék föl a magyar állampolgárságot, és 2022-ben szavazzanak. Minden országgyűlési választás egy megerősítő népszavazás is a nemzeti összetartozásról. A tét óriási. Meglehet, a külhoniak voksai döntenek arról, nemzeti vagy nemzetietlen kormánya lesz-e a csonkahonnak. S úgy szavazzanak, hogy ne kerülhessenek a hatalom közelébe Károlyi Mihály és Apró Antal bitang utódai, a Gyurcsány-koalíció nemzetárulói és sírásói, akik tizenhat éve leköpték a magyarságot. (PS)

Hát szerintem a cseléd úr beleszaladt tátott szájjal a megfelelési kényszer péniszerdejébe, és véletlenül nem két számot cserélt fel, hanem. Hanem arról lamentál, hogy már ők sem gondolják, hogy 2022-ben a Fidesz kormányra kerülhet (holott állítólag a kétharmad változatlanul az ő oldalukon áll, a moslékkoalícióból nem kérnek amagyaremberek), miközben azt is elkotyogja a nagy hévben, hogy a határon túliak azért kellenek (értsd: azért kaptak szavazati jogot is az állampolgárság mellé), hogy hatalomban tartsák a Fideszt. Mert nemzetegyesítés, pátosz ide vagy oda, azért a lényeg mégiscsak az, hogy Orbánnak hívják a miniszterelnököt. Ebben megint nem az a hírértékű, hogy ezt eddig nem tudtuk, hanem az, hogy már nem is szégyellik: nemzeti összetartozás akkor van, ha a Fidesz kormányozza Magyarországot. Remélem, mindannyiunk érdekében, hogy nem a külhoniak voksai döntenek semmiről 2022-ben, mert ha esetleg igen, akkor abba belepusztulunk. Annyi frusztráció gyűlt össze az elmúlt tíz évben, olyan mélyek a törésvonalak, az előítéletek, a Fidesz olyan tökéletesen gondoskodott arról, hogy a határ ne összekösse, hanem elválassza az annak különböző oldalain élő magyarokat, hogy ennek csak rossz vége lehet.

Egyébként ma Romániában parlamenti választást tartanak, a Fidesz Semjéntől Kásleren át Szijjártóig a magyar képviseletnek kampányolt az elmúlt napokban, amely összesen három párt összefogásából jött létre, ebből a két kisebbiket (Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt) a Fidesz támogatott évekig az RMDSZ ellenében. Ehhez képest most azt kérik az erdélyi magyaroktól, hogy szavazzanak a magyar (kényszer)összefogásra, mert csak az összefogás politikája lehet sikeres. Itthon meg közben moslékkoalíciózzák azokat a pártokat, amelyeket a saját magukra írt (és folyamatosan átírt) választási törvénnyel szintén ők kényszerítettek összefogásra. A következetes, elvhű politizálás, az. Köpedelem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.