Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ráfizetés vagy inkább nyereség?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt fejtegették az egyik portálon, Szájer József azzal, hogy lemondott a képviselőségéről, kész vagyont veszít. Nemcsak a havi illetményét és a különféle ehhez kapcsolódó juttatásokat, de ezen felül, ha mandátuma lejártával távozott volna az Európai Parlamentből, pluszban még annyi hónapig kapta volna az alapilletményét, ahány évig képviselő volt, ezért összességében ez a kaland közel negyvenmillió forintba fáj neki.

Ez valóban tekintélyes összeg, de kötve hiszem, hogy ez egyáltalán megfordul a fejében. Egészen másféle tanulságai vannak az ügynek, nem hiszem, hogy bárkinek oka lenne irigyelni mostanában a volt fideszes európai parlamenti képviselőt. A hangsúly a volton van, hiszen a szó szoros értelmében új életet kell kezdenie a kényszerű coming out után. Nemcsak ő vallott színt, hanem ezzel megnyitotta az utat a Fidesz átértékelése előtt is, ha ők maguk nem is teszik meg, a társadalom nyilván így cselekszik. Ha egy ideológia élharcosa megvallja, hogy ő csak prédikálja a vizet, miközben bort iszik, azzal az összes eszmetársa poharát is méregetni kezdik, vajon ők mit kortyolgatnak.

Valószínű, hogy egész eddigi élete hazugság volt, miközben mindenféle díszleteket épített maga köré a valóság elfedésére, házasság, család, édes otthon, igazából mégse tudott felülkerekedni az ösztönein. Brüsszel számára menekülő út volt, elszakadhatott a családjától, ugyanakkor mégsem volt annyira szem előtt, annyira persze nem, hogy önmaga lehessen. A kaméleonként változékony párt most éppen a nagyon keresztény és nagyon heteroszexuális jelleggel határozza meg lényegét, ezen a ponton már elképzelhetetlenné vált számára bámiféle őszinteség. Az élvonalban maradva egyre nagyobbakat kellett hazudnia, el is hiszem, hogy ez súlyos lelki megterhelést jelentett.

Nehéz elképzelni, mit kezd majd ő ezzel a helyzettel, mert igaz ugyan, hogy ez a színvallás egy fajta megkönnyebbülést okoz, viszont ezzel létrehozott egy másik problémát, a közösségnek, ahová eddig tartozott, valamiképpen fel kell dolgoznia ezt. Nem vehetik csak úgy tudomásul, hogy aztán néhány nap múlva már el is felejtsék, ez a nyájból való elkóborlás annyira parádésra sikeredett, hogy Szájernek, ha csak rövid időre is, de sikerült világhírre szert tennie. Nem is csoda, hiszen nem mindegy, hogy egy Józsit talál valaki a felesége ruhásszekrényében, vagy Juliska találja ugyanezt Jancsi előadásában, ráadásul ha Józsi nem is csak valamelyik kis ország helyi politikusa, hanem európai parlamenti képviselő is. Főként a lezárás nem mindennapi, talán még a szeizmográfok is kimutatták a rengést, amit a világszerte felhangzó általános röhögés okozott.

Elsőként meg is érkezett az elvárt reakció: érdemei elismerése mellett elbocsájtjuk. Ahogy telnek a napok, úgy bokrosodik a történet. Ma már láttam a magát Soros Elhárító Központnak nevező valaminek a Youtube-ra feltöltött remekművét, amely fogyasztható változatot kerekített a NER-függők számára. Van a tisztességben őszülő képviselő, akit a gaz liberálisok tőrbe csaltak, diplomáciai rendezvénynek álcázott találkozóra invitálták, ahol mindenféle szörnyűségekkel szembesült, ám felismerve a kelepcét, inkább az ereszcsatornán menekült el a helyszínről, azonban, mivel a bizonyára felbérelt egyenruhások kimondottan őt keresték, az utcán mégis elfogták, majd a táskájába orvul belecsempészett droggal próbálták sarokba szorítani. A képviselő dicséretesen oldotta meg ezt a kényes helyzetet, nem lett hazaárulóvá, így Sorosék kudarcot vallottak, a képviselő pedig emelt fővel térhet haza Magyarországra. Olyan variációt is hallottam, amely nem mentegeti Szájert, ehelyett Handó Tündére összpontosít, nevezetesen, hogy igazából a liberálisok ügynöke. Tetszés szerint bármelyik választható.

Szájer történelmi szerepet játszik. Ő a homokszem, amely a gépezetbe került, a pártot már csak az menthetné meg, ha történne egy teljes öntisztulás, ez azonban lehetetlen, tekintettel arra, hogy szinte mindenki legalább nyakig sáros, önmagukat kellene kizárniuk önmagukból, ami ugye lehetetlen. Az eddig masszív tömb hasadozik, és ahogy mondani szokás, kinyílik a zsák szája és elénk tárul a tényleges tartalom. Igazság szerint nem meglepő ez, inkább törvényszerű, hivatkozhatnánk a népi bölcsességre, hogy a kutya is jó dolgában veszik meg, persze ez nem így van, ezek a politikusok nem a hatalomtól váltak ilyenné, hanem mindig is ilyenek voltak. A vallási fanatizmusra épített konzervatív politika olyan Patyomkin-világot akar megvalósítani, amilyenben ő maga sem képes élni. Díszes, sujtásos mentét öltenek, aránytalanul nagy hangsúlyt fektetnek a vallásra, mindenki számára szinte kötelezővé teszik a kereszténységet, majd hazatérnek, ledobják a díszmagyarral együtt az álarcukat is. Csak arra ügyelnek, hogy olyankor maguk között legyenek.

Fáradságos feladat ez a színjáték, minél tovább tart, annál inkább. És most nagyon úgy néz ki, vége lesz. Aki részt vett benne, ráfizet, a többiek viszont egyértelműen nyernek, és igazából ez az, ami számít.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.