Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nyáj így el fog tévedni, Viktor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Eltelt pár nap, ülepednek a dolgok, bár a nagy kapkodásban azért látszik, hogy most valami megváltozott. Érzik ezt az elvtársak is, mert Orbán Facebook-oldalán szinte már csak és kizárólag megmosolyogtató üzeneteket lehet olvasni, helyenként homoszexuálisokat ábrázololó gif-eket látni. Mintha a Szűzanya- és szívcsakra-hívőket a Föld nyelte volna el, a Fideszt imádó klubtagoknak se hírük, se hamvuk.

Így állunk, Advent második vasárnapja előtt pár nappal. Józsi ellopta a show-t a Mikulás elől, lerántotta a leplet a keresztény mázba csomagolt turulszaros valóságról. Pedig azt gondolnám, hogy egy igazi fehér, heteroszexuális keresztény ilyenkor magába száll, elszámol magában-magával, elmélkedik, készül, várakozik, megbocsát, és várja a Megváltó megszületését. Mondom, egy igazi keresztény. Akitől a Fidesz oly messze van, mint az a bizonyos Makó Jeruzsálemtől, vagy mint Viktorunk a konzervativizmustól, vagy pláne mint Szijjártó Péter a puritán életmódtól. Ez van, fiúk! József (nem a szent, ez a másik) megcsinálta a műsort, pont a legnagyobb keresztény ünnep előtt pár héttel.

Amikor e sorokat írtam, csütörtök volt, a leghosszabb ideje uralkodó miniszterelnöknek pedig csak egy pár szavas nyilatkozatra futotta arról, hogy amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.

Olyan, mint egy halotti beszéd. Gyászba borult a frakció, a vezér biztos berendelt egy vödör szotyit, hogy tompítsa a vihart a lelkében, és azon morfondírozik, kitegyen-e videót arról, hogy meggyújtja a második gyertyát az adventi koszorún, vagy inkább ne. Lehet, hogy Árpád lebeszélte róla, miután kormányzásának 10. évére Józsi így hivatalosan is felhelyezte a koronát?

De hát a nyáj így el fog tévedni, Viktor! Mutatnod kell az irányt, a fényt, ami látszik szerinted az alagút végén, ahol olyan sötét van, mint az általad szellemileg is kizsigerelt híveid fejében. Lámpást kéne gyújtanod, és kivezetni a népet Brüsszelből, mint annak idején tette Mózes Egyiptomból az övét. Annyira bibliai ez az egész. A József-hasonlatról ne is beszéljünk… Ám ha ügyesen csinálod, beadhatod nekik, hogy Brüsszel a bűn városa. Olyan, mint Szodoma és Gomorra, József testvér pedig eltévedt a legelőn, és beszippantotta a paráznaság és bujaság, a romlottság eme fekete lyuka. Sőt, remélem, hogy majd a parlamentben, az azonnali kérdések órájában is hozod a formádat, ahogy szoktad. Emlékszel milyen jópofán buziztál Vona Gáborral? Semjénék úgy röhögtek, majd megszakadtak. Itt van, figyeld:

Kíváncsian várom, hol bukkan fel újra Józsi, hiszen köztudott, hogy ti senkinek nem engeditek el a kezét. Ő lesz majd a bukott angyal. Mindenesetre bízom benne, hogy nem hagyjátok az út szélén. Egy igazi keresztény ugyanis nem tehet ilyet, egy igazi keresztény megbocsát, nem? Elég 10 Miatyánk, és az élet megy tovább. A ti olvasatotokban ha itt sincs következménye semminek, akkor ott sem lesz. Brüsszel mondjuk szerintem egy hajszálnyival másképpen gondolja, ott még sokan komolyan veszik a demokráciát és a jogállamot. Ott nem biztos, hogy Polt Péter szintjén  működnek a dolgok. Sőt, biztos, hogy nem. Ott csúnyán megszívathatják, és remélem, meg is fogják szívatni Szájert. Oda kevés leszel te, meg a nagy arcod, ami már alig fér be az Európai Parlamentbe. Mert bármennyire is furcsa, a liberális fertő, a hanyatló, romlott Nyugat nem feltétlenül nézi jó szemmel, hogy egy EP-képviselő, meztelenül, kishátizsáknyi droggal a hátán, szétcsúszva, vazelines és véres kézzel, betépett Télapót játszik éjnek évadján egy melegbár első emeleti ereszén lógva. Legrosszabb esetben is röhög rajta, mert valahol tényleg kurva vicces, csak az a baj, hogy itt és most rajtam is, rajtunk is röhögnek, nem velünk együtt.

Ez a történet pontosan annyira vállalhatatlan és szürreális, mint a ti kormányzásotok elmúlt 10 éve. Pontosan annyira álszent, hazug és keresztényellenes. Egy hányás egészen konkrétan. A tekintélyeteket már rég, az erkölcsösségeteket most (na jó, azért Borkai spoilerezett egyet rendesen a premier előtt már tavaly), a szavahihetőségeteket már a székház eladásnál eljátszottátok. Szerintem nektek ez volt Őszöd, és úgy tűnik, legalább akkorát szólt. Itt nem kellett sunnyogni, megvágni a szöveget, és felhergelni a szélsőjobbot. Itt egész egyszerűen csak magatokat adtátok. Nem is kellett és nem is tudtatok volna mást. Azt meg tudjuk, hogy boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa. Egyszóval gratulálok, Viktor, csak így tovább, ne hagyjátok abba!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.