Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Brüsszeli politikusok és a patrióta hitvallás esete

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Feltétlenül a mai nap legcsillogóbb híre a Jobbik ötlete, miszerint ismerjék el hivatalosnak az egyházi esküvőt. Keresztényi és rendkívül hazafias is – gondolom -, de azért felvet néhány kérdést. Bennem legalábbis az merült fel elsőként, ha netán válásra kerül a sor, akkor mi van? Mert bizony ilyesmi azok esetében is előfordul, akik vallásos emberek. Írniuk kell egy kérvényt a pápának, hogy elválhassanak? Vagy a pap, aki összeadta őket, levezényli a válást is? Aztán az is érdekes, ha tovább gondolja az ember a dolgot. Hiszen ha az egyház ilyen jogosultságot kaphatna – szerintem nem fog, ez csak egy szélnek eresztett ötlet -, akkor mi fér még bele? A helyi pap tart esetleg törvénykezést a faluban? Vagy az ingatlannyilvántartás a plébániára kerül? Esetleg gyorshajtásért is büntethet majd a pap?

Ott tartok, hogy kezdem sajnálni Demeter Szilárdot. Mi mindent vállalt azért, hogy bizonyítsa Orbánnak örök, sírig tartó hűségét, már a pártmédia szalagmunkásai is sorra írják a Demetert védő, a rohadék sorosista libernyákokat ostorozó cikkeket, erre jön Szájer József, és elviszi a sót. Nem az asztalit. Az még csak hagyján, de szegény mélykeresztény, pláne konzervatív költők és dalfaragók ezt hogyan foglalják versbe, aminek a végén az lesz a rím, hogy Soros György felzabálja Európát? Epedve várom a megfejtést. Szájer nyilatkozata alapján az lesz, hogyhát a lónak is négy lába van, és véletlenül, de vállalja, mert csak ember ő is, ez előfordul. És rohaggyonismeg a libernyákok hada, amiért egy ilyen apró, emberi botlásból ügyet csinál. Szép kirakat. Én meg emilyen geci vagyok, érdeklődve várom, hogy Orbán visszavesz-e az arcából az Unió elleni harcban, vagy hamarosan megint kiderül valami csúnyaság valamelyik vezető fideszesről. De leszállok a nagyszerű uniós politikusról, éppen elég szó lesz róla a jóreggelt posztban. Addigra még sok érdekesség kiderülhet.

Rendkívül jó ritmusérzékkel Kovács Zoltán államtitkár interjút adott a BBC-nek. Ilyen okosakat mondott ő:

A patthelyzetet – mint a BBC emlékeztetett –  az okozza, hogy Magyarország és Lengyelország  kilátásba helyezte: vétót emel a megállapodások elé, ha jogállamisági kritériumokat kötnek ezekhez.

A riporter megkérdezte az államtitkárt: mi a véleménye arról a vádról, hogy bár Magyarország júliusban még szolidáris volt a többi tagországgal, belement abba, hogy az unió közösen vegyen fel hitelt a helyreállítási alaphoz, most nem szolidáris. Van több tagország, amelynek nagy szüksége volna már ezekre a pénzekre, és most úgy érzi, Magyarország és Lengyelország politikai játszma tárgyává teszi ezt a segítséget – tette hozzá.

Kovács Zoltán erre válaszul elmondta: Magyarországnak nem volna szüksége a közös hitelfelvételre, mert ezt a hitelt ilyen feltételekkel fel tudná venni a szabadpiacon is, mégis belement ebbe szolidaritásból, sőt kockázatot is vállal, hiszen ha egyes országok a hitel visszafizetésekor fizetésképtelenek lesznek, akkor a magyar állampolgároknak kell helytállniuk.

Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarország nem változtatott álláspontján nyár óta, az mindvégig „egyértelmű, nyilvánvaló és őszinte” volt. „Az európai intézmények, a parlament, a bizottság és a német soros elnökség választott azóta egy más utat. Nem Magyarországot kell hibáztatni.” – szögezte le.

A riporter megkérdezte, hogy az államtitkár szerint hogy lesz kiút ebből a helyzetből, ha egyik fél sem enged.
Kovács Zoltán úgy válaszolt: „Van egy mondás miszerint, ha nincs megoldás, akkor nincs probléma sem, mégis felelősek vagyunk azért, hogy legyen konszenzusos megoldás, aminek az első lépése az lehetne, hogy akik ezt a helyzetet előidézték – és ezek nem Magyarország vagy Lengyelország -, vállalják érte a felelősséget.” (MTI)

Most akkor az van, hogy mégsem kell nekünk az a pénz, mindenki ott rohadjon meg, ahol van, az lesz, amit Orbán kitalált? Az vajon hol szerepel a szerződésben, hogy amennyiben mondjuk Spanyolország csődöt jelent, a kéményen csodálkozó magyar kisember fogja visszafizetni az ország hitelét? Azt már meg sem kérdezem, miféle fogalmai lehetnek Kovácsnak a konszenzusról, ha az úgy kezdődik, hogy a másik engedjen és kérjen bocsánatot, mert nekünk van igazunk. Igazi fideszes világkép.

Lázár János bejelentette a Facebookján, hogy majd bejelent valamit hamarosan. Torkon ragadott a gyanú, hogy ugyanaz intézi a kommunikációját a dohány- és lóügyi kormánybiztosnak, aki az ő főnökének. Annyira izgulok, mit akar bejelenteni a vidéki földesúr újkori megtestesülése. Metró épül Hódmezővásárhelyen? Egyszercsak elindul a vonat vagy valami? Ez utóbbi lehet, mert a bejelentést bejelentő poszt egy fotóval van illusztrálva, Lázár János gyalogol a síneken. Hoppáhoppá, közben megszületett a bejelentés.

❗️MEGÉRKEZETT❗️
Hódmezővásárhelyre az első villamos! 🚞

Annyira nagyon örülök, de tényleg. Pocsék karácsonya lett volna az ottaniaknak, ha még egy villamosuk sincs. Így már rendben van minden.

Varga Judit amazon, beszólásokért felelős miniszter – gondolom, ez új funkció lehet nála, még nem ellenőriztem a Közlönyben, csak a pártmédiában olvastam több helyen, hogy Varga Judit beszólt, és ebből gondolom, hogy ez egy rangfokozat lehet fideszéknél – a legjobbkor adta elő a heti bölcsességet:

Winston Churchill ezt vallotta: “Ha külföldön vagyok, sosem bírálom vagy támadom országom kormányát. Amikor aztán hazajövök, bepótolom a dolgot.”
A magyar ellenzék brüsszeli politikusai számára ez a patrióta politikai hitvallás talán túlzás. Az viszont számukra is feltűnhetne már, hogy a magyar emberek többsége azt a politikát támogatja, hogy a magyar érdekeket képviseljük Brüsszelben és nem a brüsszeli érdekeket Magyarországon. 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Ha valamikor, most a legjobbkor. Érdemes lenne megbeszélni az alaptákolmány megalkotójával, aki az ereszbe kapaszkodva kelti éppen az ország jó hírét.

Gulyás Gergely azt mondta, milyen jó lenne, ha a családok együtt ünnepelhetnék a karácsonyt. És ezt majd ők jól megbeszélik a kormányülésen, aztán majd nekünk is megmondják, mit találtak ki. Én ennek végtelenül, nagyon, és kétségkívül örülök. Gondolom, nem csak én, hanem az összes olyan család, ahonnan az ifjúság kalandvágyból elhúzott már a rothadó nyugatra. Közülük sokan karácsony körül – november végétől január végéig, ki hogy tudja megoldani – haza szoktak jönni. Na, most majd nem fognak, mert az okos kormány hónapok óta határzárral küzd a járvány ellen. Ha nem elég a negatív teszt, akkor azt kevesen tudják vállalni, hogy hetekig kimaradjanak a munkából, mert még csak arra sincs garancia, hogy tíz nap után biztosan mehetnek vissza. Ezen már nem fog tudni változtatni semmiféle ötlet, a repülő nem a négyeshatos, hogy hirtelen van egy ötletem és felugrok rá. Bár lehet, hogy nem is a külföldön élőkre gondol a kormány – mármint azokra, akik eredetileg határon belülre születtek -, hanem az itt élő családokra. Akkor mit találhatnak ki? Nem nyolctól lesz kijárási tilalom, hanem tíztől, hogy hazaérjenek az ország másik végébe? Az nagy segítség lesz. Alig várom.

Még csak kedd este van, de ilyen izgalmas hetünk régen volt. Alig várom a folytatást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.