Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A megveszekedett orbánizmus bűzölgő ideológiai szemete

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Toleráns, békés, humánus jó reggelt kívánok! Annak ellenére, vagy éppen azért, mert a béke, a tolerancia és a humánum is lassan a szitokszavak szótárának javított kiadásába kerül. Azokat, akiknek még maradt bármilyen minimális józan eszük, akiknek a cseléd-, valamint alattvalói létforma kihívásai nem homályosították el teljesen a tudatukat, akiknek a tíz éve tartó agymosás nem lúgozta ki visszafordíthatatlanul az elméjüket, és akiknek az embert emberré emelő tulajdonságaikon nem kerekedett felül a megveszekedett orbánizmus, valószínűleg valamilyen formában gyomorszájon rúgta a Petőfi Irodalmi Múzeum élén pöffeszkedő arrogáns, nagyarcú alak tegnapi epehányása, amelynek az Origo nevű felület biztosított megjelenési lehetőséget. Miszerint Európa nem más, mint Soros György (értsd: a liberális Hitler) gázkamrája, mi pedig az új zsidók vagyunk benne, akik tüdőre szívjuk a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából áradó mérgező gázt, és egymást eltaposva, egymásra mászva próbálunk az utolsó korty levegőért küzdeni.

Nem tudom, hogy kell-e nekünk ezzel a kisebbségi komplexusokkal és frusztrációkkal megvert, lelki torzulásokkal sújtott, ezeket kóros önbizalommal (Vámos Miklós) kompenzáló szereptévesztett alaknak a Bayer Zsoltba oltott Kövér Lászlók mindenkori legvállalhatatlanabb mocskát überelő szemetével foglalkozni. Kell-e nekünk egyáltalán bármivel foglalkozni, ami arról szól, hogy egy istenverte világjárvány közepén – amikor napról napra több ember hal meg azért, mert Orbán Viktor minden előzetes nagyotmondásával ellentétben rohadtul nem varázsló, és rohadtul nem gyógyít meg mindenkit, aki elkapja a fertőzést – a talpasai szó szerint egymást eltaposva hergelik a társadalmat mindenféle szimbolikus, ideológiai ügyekkel azért, hogy rohadtul ne arra figyeljen, hogy a fényességes telihold megint átverte és hazudott neki.

Ha kell ezzel az ízléstelen aljassággal foglalkozni – ami már csak azért is ízléstelenség és aljasság, mert Soros György, gondoljunk róla bármit is, mégiscsak egy holokauszttúlélő, aki 14 évesen konkrétan csak azért úszta meg a gázkamrát, mert egy minisztériumi tisztviselő a Lupa-szigeten rejtegette -, akkor azért kell, mert ez a töpörödött pöcsköszörű (Konok Péter) is az állampárt valódi énje, igazi, hamisítatlan, gyűlölettől eltorzult, teljhatalomtól megrészegült pofája. Amelyen emberi vonásokat már nagyítóval is nehezen lehet felfedezni. Ez a Fidesz, amelyet ez a közpénzből élő, közpénzekről és emberi sorsokról döntő Orbán-szolga (főállású miniszteri biztos) kiokádott magából. Rögtön, miután a főnöke és más fideszes elvtársak a sok millió ember halálát okozó Szovjetunióhoz kezdték el hasonlítani az Európai Uniót. Ez történt: a Demeter nevű, mindannyiunk legnagyobb szégyenére éppen kultúrpolitikáért felelős janicsár minőségében rápakolt még egy súlyos lapáttal. Mert rá lehet számítani a bajban, ezért képes volt összemosni egy aktuálpolitikai kérdést (vagyis azt, hogy az Európai Unió 25 országának vezetői és a demokratikusan megválasztott Európai Parlament, azaz DSZ-ül: liberárják jogállamisági feltételekhez kötnék az uniós pénzek folyósítását) a gázkamrákkal, és nem okozott problémát számára relativizálni a holokausztot (Mazsihisz), ahogy egy vérbeli nemzetikereszténytől és főállású orbánistától elvárható.

Szóval szabad-e bagatellizálni azt a tényt, hogy Magyarországon egy fideszes-állami intézmény vezetője egy nem mellesleg teljesen legitim európai vitát a náci gázkamrákkal azonosít, és azt hörgi bele az arcunkba, hogy nekünk Európa valójában gázkamra? Helyes úgy tenni, mintha ez semmit nem jelentene, csak az éppen ügyeletes, kétoldali orbánizmusban szenvedő nyalonc meghajlította a valóságot, emelte a híveknek szánt napi szellemi drog mennyiségét, és felbüfögött már megint valamit, és akkor mi van? Szerintem lehet akár egy világjárvány közepén is annyira ráérni, hogy valaki miniszterelnök minőségében a köz figyelmének elterelése okán Soros Györggyel levelezik és gazdasági bűnözőnek nevezi. Lehet egy világjárvány drámai adatairól és a már most szemmel látható gazdasági válság következményeiről, valamint a miniszterelnök Európai Unió elleni eszement, beteg szabadságharcáról elkeseredetten terelgetni a figyelmet a patás ördög, a démon, a minden bajunkért felelős ellenség képének propagandisztikus lebegtetésével.

De nincs olyan politikai-hatalmi érdek, amely a holokauszt borzalmait, százezrek, milliók fizikai megsemmisítését a 21. századi Európával azonosítsa, vagy akárcsak megkísérelje párhuzamba állítani az auschwitzi haláltáborokkal. Ez nem Sorosról szól, nem erről a nyomorult kultúrharcosról szól, hanem rólunk. És arról, hogy mit lehet még lenyomni a torkunkon azért, mert Orbánnak és talpasainak mindenáron hatalomban kell maradniuk. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem Európáról nem a gázkamrák és nem is Soros jut eszembe, nekem Európa az otthonom és megvetem mindazokat, akik azt akarják elhitetni velem, hogy európainak lenni, Európához tartozni a halálba vezető út. Elborzaszt, hogy bárki, de különösen egy állampárti káder akár személyes meggyőződésből, akár trollkodásból, akár a főnöke és a hívei iránti megfelelni akarásból képes magából kipréselni ilyen gondolatokat. Bármelyik eset áll fenn, egyik rosszabb, mint a másik. (Ami biztos, hogy D. Sz. nem szállt le a magas lóról, nem húzott el a közéletből, cserébe válaszolt a Mazsihisz tiltakozó közleményére, röviden a lényeg: 75 évvel Auschwitz után ott tartunk, hogy a liberális mainstream nettó náci logikát működtet. Ez valóban elfogadhatatlan. És én nem is fogadom el.)

Mindazonáltal van itt két mondat az eredeti bűzölgő ideológiai trágyahalomban, amivel egyetértek:

A világtörténelemben láttunk már ilyent. Akinek elég pénz és hatalom adatott, abból diktátor lett, akinek nem, az diktátor szolgálólánya – és kivétel nélkül mindegyik hullahegyeken akart felkapaszkodni az örökkévalóság trónjáig.

Beszélhetnénk éppenséggel a diktátorokról, a diktátorok szolgálólányairól a Moszkva-Peking-Ankara tengelyen, de különösen a hullahegyekről, ha már így szóba került. Mert attól, hogy mindenféle kalapácsos emberek magabiztos cinizmussal próbálják a húsba vágó társadalmi kérdéseket szőnyeg alá söpörni, mégiscsak az a helyzet, hogy több mint 4500 ember már elhunyt koronavírusban, és az áldozatok száma napról napra meredeken emelkedik. Úgyhogy miután a tegnapi állás szerint újabb rekordot döntött az egy nap alatt elhunytak száma (152), az európai gázkamra felé kézigránátot lóbáló utcai harcos nem jelentkezett örömhíreket hozó propagandával, ehelyett a kormány kiírta a Facebook-oldalára (értsd: ez a hivatalos kommunikáció), hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretnének, és majd 8-10 napon belül közlik az alattvalókkal, hogy döntöttek. Addig is a baromira kompetens, ám egy olajszőkített rendőr javára minden funkciójától megfosztott doktor Kásler Miklós szintén Facebookra pakolt eligazítása az irányadó. Nem mondom, hogy nem zavaros, mert de:

A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást. A politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek. (…) Mindannyiunk közös érdekében higgadtságra és mértéktartásra intek valamennyi véleményformálót, ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy bár pontosan nem tudhatjuk mi vár még ránk, de az biztos, hogy a végén, közös erővel, győzni fogunk!

Aha. Tehát kussoljunk, ne pofázzunk bele, ne bíráljuk a kormányt, ne keltsük a hangulatot, mert Kásler tudja a tutit, vegyük tudomásul. Csak az nem világos, hogy honnan a büdös francból tudja, hogy az egészségügy bírni fogja a történelmi nyomást, honnan tudja, hogy győzni fogunk, ha közben leszögezi: halvány fogalma nincs arról, hogy mi vár még ránk. Hát többek között ezért kell nekünk kétpofára nyelni a megveszekedett orbánizmus legmérgezőbb mocskát. Mert az nem elég, hogy kozmetikázzák, hajlítják a valóságot, a küszöb alatt kifolyó valóságot nem lehet kozmetikával elfedni. Hanem mivel valós, létező, érdemi válságot kezelni nem képesek, a saját maguk által generált ideológiai válságot kezelik a minden egyebet helyettesítő, irányított kommunikációval. És remélik, hogy a gázkamrás uszítás (lásd még alaptörvény módosítás, genderhisztéria, Soros úgy általában is, reggeltől estig, EU-ellenes hergelés úgy általában is, reggeltől estig) elfedi azt is, hogy nem alkalmasak a járvány kezelésére és azt is, hogy változatlanul hordják szét az üres kasszát is.

Úgyhogy összegezzünk: most nem hangosak az elvtársak és elvtársnők közösségi oldalai a Demeter-féle nettó náci bűzt hordozó, ízléstelen uszítása fölötti felháborodástól. Végül is most nem egy sehonnai, csepűrágó George Clooney-t kell kioktatni Orbán gyűlölettől szakadt mundérjának védelmében, hanem össze kell zárni a harcostárs vállalhatatlan epehányása mögött. Egyetlen figurája nincs az állampártnak, aki elhatárolódott volna ettől a gyalázattól. Ehelyett van bulvárszórakoztatás a híveknek. Mert ők nem csak élni tudnak, de humoruk is van, és és sőtpláne, értik is a humort.

Humor nélkül lehet élni, de nem érdemes😁 A Clooney-ügy kapcsán rengeteg mém és vicces rajz készült. Mi otthon ezen…

Közzétette: Varga Judit – 2020. november 28., szombat

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.