Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kézigránáttal hadonászó utcai harcosok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még a tegnapinál is sokkal jobb reggelt kívánok magunknak! Mert az ember kívánja azt, ami nincs. Mondjuk ha már a szemetet is privatizálni kell ahhoz, hogy az állampárt úgy érezze, hogy megint cselekedett valami nagyot, az pont azt jelenti, amit. Hogy megint éjszaka lopakodnak, settenkednek, sunnyognak, hát hiszen járványügyi veszélyhelyzet idején mi a fenét csinálhatnának egyebet. Az egyik arcukkal a jogállamisági mechanizmus elleni vicsorognak, a nagyember Sorosnak írogat leveleket, mert nem leszünk bevándorlóország, a másikkal meg átverik a parlamentjükön, amit még nem sikerült.

Például a szemét ügyét vagy az elektronikus jegyértékesítés ügyét (az úgynevezett börtönbiznisz úgynevezett megszüntetéséről nem is beszélve), és mindent, amiből az éhes holdudvart zabáltatni lehet az istenadta nép kárára. Ami az előbbit illeti: ugyanabba a törvényjavaslatba, amivel az italospalackok visszaváltását is jól lerendezik, belerakták, hogy kicsavarják az önkormányzatok kezéből a hulladékgazdálkodást – ezzel átírják egy mozdulattal az önkormányzatokról szóló törvényt, de miért ne írhatnák át, amikor az alaptörvényüket is pont ugyanígy fércelgetik tíz éve -, és a Rogán Bűnöző Antal gondjaira bízott Nemzeti Koncessziós Irodán keresztül koncesszióba adják valami havernak. Úgy értem, a legalkalmasabb pályázónak. Privatizálnak. A legalkalmasabb haver pedig megnyerte ezzel az ötös lottót: a szolgáltatás elvégzéséért járó közszolgáltatási díjtól az értékesített hulladék utáni bevételig mindent zsebre tesznek, még a hulladékgazdálkodási eszközök fenntartásának költségeit is kifizeti nekik a fideszes állam a magyarok pénzéből, miközben a köztisztasági feladatokat – az utcák, közterek tisztán tartását – ezután is az önkormányzatok kötelesek ellátni (!!!!) Namármost én nem tudom, hogy Karácsony Gergelynek igaza van-e abban, hogy a vesztüket érzik, de az biztos, hogy nekem egyre gyakrabban jut eszembe az, amit nemrég Szőcs Géza temetésén adott elő az illiberális félisten:

„Sokan gondolják, hogy a hatalmat, a kormányzati hatalmat jóra kell használni. Géza volt az, aki megtanította nekünk, hogy ez nem elég. A hatalmat arra kell használni, hogy a legnagyobb dolgokat vigyük vele véghez. Ez választ el, és ez különböztet meg. Fölfelé, a látóhatár fölé, a csillagok felé kell törekedni, a távlatoktól nem megijedni, soha meg nem szédülni”.

Hát ezek egyáltalán nem szédülnek. Ezek nem ijednek meg a távlatoktól, ezek tényleg a csillagok felé törekednek, ezek szó szerint a legnagyobb dolgokat viszik véghez a hatalmukkal. Ha pusztításról, gazemberségről, a politikai ellenségek hátba szúrásáról van szó, soha nem szédülnek meg, nem ijednek meg, tolják a fostalicskát neki a falnak.

Ezek tényleg a jogállamiság utcai harcosai, forradalmárai, ahogy Orbán a Die Zeit német hetilapnak adott interjúban kifejtette. (Nem sokkal azután, hogy a Kovács Zoltánok és Menczer Tamások által fémjelzett kormánya lényegében a németeket nácizva reagált a Heute Show politikai szatírájára, beszarás). Ahol az obligát sorosozás és migránsozás mellett arról is rinyált, hogy csúnya dolog, hogy őket nem kérdezték meg ezzel a jogállamisági izével kapcsolatban, különben is a pénz most kell (nem nekünk, a szegényeknek!), a jogállamiság a legnagyobb rendben van, úgyhogy ez az egész nyomulás a jogállamisággal várhat. Csak egy passzust teszek ide, többet mond az emberről, mint az egész interjú:

Az én kis kézigránátom nem elég, a németek viszont képesek lennének elválasztani a válságkezelést a jogállamiságról szóló vitától”. Szerinte a problémát Németországnak kell megoldania, ami „egyfajta Mission Impossible, de a németeké a soros elnökség, ők felelősek ezért. Mi nem kapunk pénzt az uniótól; ezt a többi tagállam által nálunk megtermelt profitért kapott kompenzációnak tekintjük, ezért nem érint meg minket, ha pénzzel zsarolnak.

Magamnak is kellett időt hagynom, mert ugyan a kézigránáttal hadonászó utcai harcos nem először és nem is utoljára állítja, hogy Magyarország de facto nem kap pénzt az Európai Uniótól, vagyis az ide érkező forrásokat nem tekinthetik ajándéknak a brüsszeliták, mert ezek a források tehát „csupán a tisztességtelen versenyben elért előnyük részleges kompenzációját jelentik”. Továbbá miközben Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból.

Néhány egyszerű kérdésem azért csak lenne, évek óta aktuálisak: mi a büdös francért tömi az Orbán-kormány közpénzzel a német multikat, ha utána azért sír a szája a német médiában, hogy egy rakás pénzt visznek ki az országból? Akkor miért a magyar adófizetők pénzéből fizet mindenféle kreatív jogállami megoldásokkal (jellemzően egyedi kormánydöntésekkel) mindenféle vissza nem térítendő támogatásokat a gazember multiknak azért, hogy legyenek kedvesek munkahelyeket létrehozni? Miért csökkentették a multik korábban 19 százalékos társasági adóját 9 százalékra? Miért kapnak mindenféle adókedvezményeket, amelyeket a magyar kis- és közepes vállalatok nem kapnak, ha annyira igazságtalan, hogy aztán csilliárdokat lapátolnak ki az országból? Miért biztosítja az olcsó és kizsákmányolható munkaerőt a német multinacionális cégeknek az Orbán-kormány? Akkor ezek szerint az, hogy mennyit visznek ki ezek a cégek az országból, nem Orbán Viktoron és a magyar kormányon múlik? Vagyis akkor mégsem vagyunk szuverén ország, hanem Berlin gyapotszedő ültetvénye? Mert ez így sokadszorra sem áll össze.

Ja, és amúgy a Sorosnak írt válaszlevelet nem letiltotta a Project Syndicate, ahogy a miniszterelnök hazudni méltóztatott, hanem az írásműve egyszerűen nem ütötte meg a mércét, ha úgy tetszik, könnyűnek találtatott. Amennyiben „az ideális Project Syndicate-kommentár egy intellektuális érvelés vagy egy stratégiai, politikai javaslat, melynek célja az olvasók tájékoztatása és a nyilvános vita előre mozdítása. A Project Syndicate nem veszi figyelembe azokat a cikkeket, amelyek nem teljesítik ezt a célt, vagy amelyek aláássák azt.” Hát ja, a bizonyítékok nélküli vádaskodások és rágalmak bűzlő szemétdombja (hogy a bevezető témánál maradjunk) nem mindenhol számít intellektuális érvelésnek. Tehát még egyszer: nem letiltották.

Viszont ami a német cégekkel kapcsolatos meg nem válaszolt kérdéseknél is sokkal súlyosabb és húsba vágóbb az az, hogy a fele sem igaz annak, amit a gazdaság védelméről ígért a kormány, mintha nem lenne holnap. Nem csoda ez, hiszen az éjszaka lopakodó törvénykezés, a mindent és mindenkit eltaposás ordítva és önkívületi állapotban sorosozó kormánya, ahogy eddig is, most is kommunikál, és nem kormányoz. Most is fontosabb a Fővárosi Önkormányzat megszívatása, mint az, hogy a bajba került embereknek, vállalkozásoknak érdemi segítséget nyújtsanak. Így aztán az állampárti dobpergéshez és tömjénfüsthöz képest a helyzet a következő:

  • a szálláshely-szolgáltatóknak beígért kártérítésről ezrek csúsznak le,
  • az idegenvezetőknek megígért támogatási pályázat a budapestiekre nem vonatkozik,
  • a kulturális szolgáltatók, a vendéglátósok és a kereskedők megsegítése, ami máshol alap, a kormány tervei között sem szerepel,
  • a tavasszal belengetett informatikai képzés már a felvételinél káoszba fulladt,
  • a középiskolásoknak járó ingyenes internetet (amelynek a költségeit áttolták a telekommunikációs cégeknek) csak éppen a legszegényebbek nem tudják igénybe venni (a kedvezmény csak a vezetékes netre vonatkozik!),
  • a francokat hoztak létre annyi munkahelyet, amennyit a vírus tönkretett: októberben közel 70 ezerrel több álláskereső volt, mint egy évvel korábban.

Nos, mindezek a komoly problémák nem férnek bele a kézigránáttal hadonászásba és a populáció ideológiai maszlagokkal történő mérgezésébe. Belefér viszont a világnyelveket oktató óvodák kinyírása, bazmeg. A 21. században egy világjárvány közepén, amelynek a valódi adatait is foggal-körömmel titkolják, a levitézlett, lefokozott orvosprofesszor – akit annyira nagyra tart még a saját főnöke is, hogy a veszélyhelyzet idejére az olajszőkített belügyminiszterre bízta a magyar kórházrendszer irányítását – minisztériumának az a legégetőbb problémája, hogy a világnyelveket oktató óvodákban azonnali hatállyal szüntessék be a nyelvoktatást, vagy térjenek át nemzetiségi nyelvoktatásra. Miért? Mert az angol nyelv Magyarországon nem minősül nemzetiségi nyelvnek, így ezen a nyelven történő óvodai nevelés nem jogszerű. A jogállam utcai harcosai, mi? Úgy értik, hogy a hátrafelé nyilazó, dohos, büdös, középkori nézeteket valló, az élet realitásait, a jelen és a jövő kihívásait tagadó, azok ellen hisztizve lázadó múltba révedés keresztesvitézei. Egyszerűen felfoghatatlan.

És igen, ezek zsarolják Európát a vétójukkal, és igazság szerint teljesen érthető. Nem kell ide Európa, nem kellenek világnyelvek, nem kell ide jogállam. Távol álljon tőlünk. Ide a büdöstahó Orbán Győzők és Mészáros Lőrincek kellenek, akiket nem szabad megzavarni, miközben lopják a közöst. Dehogy kell nekünk idegen nyelveket beszélő, a tudása alapján boldogulni képes jövő generáció, amely képes lenne kihúzni a szarból ezt a feudális vérkorrupt szemétdombot. Ahol már a szemetünkön is csakafidesz és a holdudvar profitál.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.