Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha Orbán elbukik az európai színtéren is, az nem Soros György, hanem a saját hibája lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Magyar Hírlapnak létezik egy vélemény és vita nevű rovata, ami akár még érdekes is lehetne, ha nem az egyébként már megszokott propagandairányt követnék a szerzők. Úgy gondolná az ember ugyanis, hogy ide talán olyan írások kerülhetnek, amelyekkel lehet vitatkozni, hiszen esetleg eltérő véleményt képviselnek, mint a portál szerkesztőségének általános véleménye. Nos, ilyen a Magyar Hírlapnál természetesen elő sem fordulhat, ezért a Soros Györgyről szóló legfrissebb cikk sem tartalmaz semmiféle különvéleményt, esetleg értelmes gondolatot. Ugyanazt a sablon állampárti véleményt tükrözi, amelyet a lakájmédia napról-napra gyárt amúgy is. Mégis úgy gondoltam, hogy érdemes lehet kicsit kivesézni ezt a cikket, hiszen itt a szerző ismételten butaságokat beszél azzal kapcsolatban, hogy mit is tesz Soros Európában és úgy általában a világon.

Kevesen hoztak akkora szégyent szülőhazájukra, mint a magát zsidó származású magyarnak valló Soros György.

Ez pedig elég nagy teljesítmény, ha csak a közelmúlt történelmét nézzük is, ott sorakoznak neves hazaárulóink, hozzá képest Kun Béla, Rákosi Mátyás vagy Kádár János derék hazafiak.

Vajon hol szedte össze és köpködi ki magából Soros azt a hatalmas gyűlöletet, amelyet Magyarország iránt halmozott fel magában.

Lehet Soros Györgyöt szeretni és nem szeretni, de a kormánypárti médián kívül azért valljuk be, igen kevesen éreznek gyűlöletet Soros irányába. Az emberek idehaza nem is igazán tudták, ki az a Soros György, ameddig a kormány nem tette őt meg elsőszámú ellenségnek. Beleégették az emberek agyába, hogy Soros rosszat akar mindannyiunknak, mikor ebből semmi sem volt igaz. Soros alapítványai többet tettek a nehéz helyzetbe került emberek megsegítésében, mint a legtöbb állami szervezet az elmúlt 10 évben. Nem állítja senki sem, hogy Soros egy szent, de azért kissé nevetséges őt az ördögként, országok elpusztítójaként beállítani.

Kezdjük ott, hogy mégis mi köze van bármihez is annak, hogy Soros György zsidó származású? Tudom én, a keresztény-konzervatív jobboldal soha sem vetemedne arra, hogy antiszemita megnyilvánulásai legyenek, de itt azért elég nehéz megmagyarázni, hogy mégis mi szükség volt a zsidózásra. Tudtommal nem szokás kiemelni, hogy Orbán Viktor magyar származású, egyszerűen csak Orbánnak szokás nevezni. De mindegy is, ezt már megszokhattuk a pártmédiától, lépjünk  tovább. Nem elég, hogy Soros zsidó, a szerző szerint még hazaáruló is. Nem tudom, hogy ez mégis miben mutatkozik meg, de a konzervatív oldal biztosan jobban tudja ezt is, mint ahogy azt is, hogy ki meri jelenteni, Soros György gyűlöli Magyarországot és támadást indított ellene.

Vajon mikor jut el a médiamunkások agyáig, hogy létezik a magyar kormány, valamint Magyarország. A két dolog teljes mértékben különbözik egymástól. Azért mert az egyiket kritizálják, nem jelenti, hogy a másikat is. Attól, hogy Orbánt diktátornak nevezik az EP-ben, én, mint magyar állampolgár még nem sértődöm meg, ugyanis nem állítottak semmi olyat, ami ne lenne igaz. Nem rólam állították ezt, de még csak nem is a magyarok egészéről, hanem Orbánról. Mint ahogy a mostani jogállami vita sem Magyarországról szól, hanem egy kormánnyal szembeni vitáról. Különbséget kellene tudni tenni már végre a két dolog között, pláne, ha ennyire sűrűn szeretik használni ezt a kijelentést.

Soros György – talán kijelenthető – Orbán Viktort gyűlöli és megveti azért, amit ezzel az országgal tett az elmúlt egy évtizedben. Magyarország a szülőhazája, ezért felelősséget érez iránta, aminek következményeként megszólal egyes ügyekben. És nem tagadja azt sem, hogy civil szervezetek által megpróbálja jobb hellyé tenni ezt a diktatúrába süllyedt országot. Hogy ezzel beleszól a hazai politikába? Ezt a kérdést elég nehéz megítélni, hiszen ezen elgondolás szerint a legtöbb nemzetközi segélyszervezet ugyanezt teszi. A WHO, a Vörös Kereszt, az Oxfam és még lehetne sorolni. Tevékenységük ugyanis olyan embereken segít, akiken az egyes országok kormányai valamiért nem segítenek, ezzel akarva-akaratlanul megmutatva a kormányok hibáit.

A hazaárulás véleményem szerint pont az, amit az Orbán-kormény elkövet. Minisztereivel, felső vezetőivel és NER-társaival együtt. Kirabolják, eladósítják az országot, ami évtizedekre meg fogja határozni a jövőnket. Hazaárulásnak minősül az is, hogy leépítették a demokráciát, ezzel elvéve az ellenzék hangját és csak azokat képviselve, akik rájuk szavaztak. Orbán nem közel 10 millió embert, hanem még a legjobb esetben is körülbelül másfél milliót képvisel. Orbán nem abszolút hatalomra tett szert, ezért normális esetben nem tehetne meg amit csak akar, csak azért, mert pártjával megnyerte a választásokat. Korlátai kellene, hogy legyenek annak, hogy mit tehet meg és mit nem, de ezeket a korlátokat az elmúlt években egyszerűen elbontotta, hogy semmi ne akadályozhassa meg országrabló tervében.

Orbán emberek millióinak jövőjét lopta el, és adta el az ország szuverenitását az oroszoknak és Kínának, ehhez képest arról pofáznak, hogy ők nem tesznek mást, mint a magyar emberek érdekeit képviselik. Nem nagyon rémlik olyan nemzeti konzultáció, ahol megkérdezték volna az embereket arról, hogy beleegyeznek-e abba, hogy kínai és orosz hiteleket vegyünk fel olyan beruházásokra, amelyekre vagy nincs is szüksége az országnak, vagy még ha van is, jobb döntés lett volna más kivitelezővel megoldani. De tudomásom szerint Orbán jelen állás szerint sem képviseli a többség álláspontját a jogállamisági vitában sem. Emberek tízezrei kerültek bajba  – Európa-szerte pedig milliók -, akik megsegítése az ő gyermeteg vitájuktól függ.

Orbán egyre inkább veszíti el támogatóit, nem csak Magyarországon, de már Európában is. Márpedig ha a német tőke kiszáll a támogatásából, akkor neki reszeltek. A német cégek nélkül sehol nem lesz Orbán pár éven belül, amihez – teszem hozzá – Sorosnak semmi köze nem lesz. Ha Orbán elveszíti európai támogatóinak nagy részét, az nem Soros liberálisainak lesz köszönhető – hiszen azok a pártok és vezetők, akikkel Soros szimpatizál, már eddig is megvetették Orbánt – hanem annak, hogy már a németeknek is elegük lesz a tevékenységéből. A mostani jogállamisági vita igen sok kérdésről dönthet, azonban ne higgyük, hogy ehhez valóban lesz bármiféle köze is Soros Györgynek. Ha Orbán pofára esik az európai és a hazai szintéren is, azt csak is magának köszönheti majd. A hibát ő követte el akkor, amikor azt hitte, mindent megtehet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.