Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A propagandamédia leváltja a következő amerikai külügyminisztert, mert Soros György

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Kivágták! Hamarosan fel is állítják. Negyven éves volt, de most életét adta a közjóért. Aki nem érti, miről beszélek, annak hagyok egy kis időt, hátha sikerül kitalálni egy kis gondolkodás után.

Orbán Viktornak megint sikerült valami olyasmit kitalálni, ami egy fillérbe sem kerül, mégis lehet vele hencegni és mellet döngetni, hogy nolám, a kormány mennyire és micsoda felelősséggel gondol idős honfitársainkra. Bevezetik a nyugdíjasok idősávját. Hétköznap 9-11, hétvégén pedig 8-10 óra között kizárólag a 65 év felettiek mehetnek vásárolni. De nyugi, előtte és utána is mehetnek korlátozás nélkül. Tehát lényegében nincs is korlátozás, mert máskor sincsenek kizárva az üzletekből. Pontosabban a 65 év fölöttieknek nincsen korlátozás, csupán a 65 év alattiaknak. Kismamák, délutános műszakban dolgozók, meg még pár ember, akit érinthet a dolog, aki nem mehet délelőtt vásárolni. Délután mehet. Akár mindenki. Akár egyszerre. Akár tömegesen. Nem ügy.

Megint kirúgtak valakit és valakit az Indextől, változik a tulajdonosi struktúra, de mindezeknek nincsenek politikai okai. Mondták, és én készséggel elhiszem. A lap részvényeinek felét immár Vaszily Miklós, Mészáros Lőrinc médiabirodalmának – úgy értem, Mészáros Lőrinc neve alatt futó médiabirodalomnak – a jószágigazgatója veszi át. Semmi pánik, tisztán üzleti döntésről van szó, a Fidesz és külön Orbán Viktor nem szól, nem is szólhat bele a piaci folyamatokba. Ezután is remek lesz minden, a sajtó szabad, az apa férfi, az anya nő, Orbán Viktor pedig hívő konzervatív patrióta. Kicsit fáj a fejem, de majd keresek rá valami gyógyszert.

Azt mondta Müller Cecília, hogy majd holnap, azaz szerdán dönt arról a kormány, hogy szigorítanak, vagy enyhítenek. Bevallom, nem pontosan értem. Hétfőn (ekkor hangzott el a kijelentés) még nem lehet tudni, hogy két nap múlva várhatóan mit kell majd lépni? Sőt, azt sem lehet tudni, hogy melyik irányba? Ez mikor dől el? Szerda reggel? És mitől függ? Hogy ki melyik lábával előre ébredt? És hogyhogy a tiszti főorvos nem tud róla? Hát nem az van, hogy azért szeretjük őt annyira nagyon hevesen, mert az ő gyenge vállán nyugszik minden ilyen döntés? Ha nem így van, akkor ki dönt? Pintér Sándor? Orbán a jogi diplomájával? Kósa Lajos? Édesistenem.

Találtam egy meglehetősen beszédes ábrát a KSH honlapján. Mutatom.

Nem tudom, szükséges-e magyarázni. Szerintem nem. A 2008-as válság hatására 8 százalékot zuhant a GDP, a Bajnai-kormány ezt a kormányváltáskor visszaküzdötte a pozitív tartományba. Ahogy nézem, 2013-ban az Orbán-kormány ezt szívós munkával megint negatívba lökte. Most meg ott tartunk, ahol. Az idei rekord 13,5 százalék volt nulla alatt, ezt az idén már aligha sikerül meghaladni, mivel csak bő egy hónap van hátra az évből. De nincs ok az aggodalomra, hamarosan új év, új remények.

Úgy fest, Donald Trumpnak ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy kezdje megérteni: nem őt választották meg az Amerikai Egyesült Államok elnökének. Persze még nem adja fel a harcot, de azért már elindult a hatalomátadás előkészítése, ami nagy dolog ahhoz képest, hogy eddig a Bidennek szóló köszöntő leveleket sem adták át. Az Orbán-kormány nem örül felhőtlenül Trump bukásának, ezért úgy döntöttek, beleállnak a harcba. Más mód erre nem nagyon van – miután az amerikai törvényhozást egyelőre még nem Orbán Viktor irányítja -, mintsem a pártlapokban hadjáratot folytatni a Biden-adminisztráció ellen. Ez rendkívül hasznos, mert a jövő év elején, amikor beiktatják az új elnököt, szükség lenne valamiféle politikai párbeszédre, valahonnan jó lenne folytatni az amerikai-magyar kapcsolatok építgetését. Az úgy elég nehéz lesz, ha nagy erőkkel támadnak mindenkit. Most éppen Antony Blinkent, a következő amerikai külügyminisztert vádolják azzal, hogy Soros György embere. Ezt onnan lehet tudni, hogy Antony Blinken apja, Donald Blinken a Horn-kormány idején budapesti nagykövet volt, és már akkor sem szerette Orbán Viktort!

a házaspár elsősorban a szocialista kormánnyal szimpatizált, az akkor ellenzékben lévő Orbán Viktorról pedig egyáltalán nem voltak jó véleménnyel.

A Blinken-házaspárt a CEU is összeköti Soros Györggyel

A Blinken házaspár Soros Györggyel is szoros kapcsolatot ápolt: 2015 novemberében a magyar származású amerikai milliárdos is részt vett azon a ceremónián, amelyen a Közép-európai Egyetem (CEU) Nyílt Társadalom Archívuma (OSA – Open Society Archives) a házaspár nevét vette fel, miután Vera és Donald Blinken bőkezű hagyatékot adományoztak az archívumnak. Az OSA honlapja szerint a Blinken házaspár adományának köszönhetően egy olyan pénzalap jött létre, amely lehetővé teszi az archívum szakmai tevékenységének a folytatását, a kutatási tevékenységek fejlesztését és az állomány bővítését.

Göncz Árpád sajnálta, hogy a Blinken házaspár távozásakor Antony Blinken mostohaanyjának nem tudott kitüntetést adni, azt ugyanis Vera Blinken éppúgy megérdemelte volna, mint férje.

2002 novemberében azonban Medgyessy Péter akkori miniszterelnök megtette ezt helyette New Yorkban: kitüntette Vera Blinkent, amiért a Primavera program a nők egészségéért elnevezésű programmal egy mozgó rákszűrőállomás létrehozásához megnyerte a privát szektort és a Magyar Soros Alapítvány támogatását egyaránt. (Magyar Nemzet)

Hát tényleg, micsoda örökséget hurcol magával a jövőbeni amerikai külügyminiszter! Az apja budapesti nagykövet volt, az anyja magyar származású, és puszi pajtások Soros Györggyel, ezért adományokkal segítették az országot, sőt! Volt pofájuk az aljas Sorossal közösen egy mozgó rákszűrő állomást finanszírozni. Ebből is lehet látni, hogy semmi jó nem várható Antony Blinken kinevezésével, hiszen egyértelműen gyűlöli Magyarországot. Ez úgy jön ki, hogy aki nem imádja Orbán Viktort, az gyűlöli az országot. Nekem is eltartott egy darabig, de végül megfejtettem a pártmédia esze járását. Bele is fáradtam, pedig még csak most próbál felkelni a Nap. Az is lehet, hogy már sikerült neki, csak a köd miatt nem látszik.

Kellemes ébredezést mindenkinek, aki a zavaros látási viszonyok ellenére kénytelen kikászálódni az ágyból! Indul a nap.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.