Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Vagy csak a meglévő súlyosbodott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem titok, nekem Kósa Lajos nagy kedvencem volt eddig is. Azt szeretem benne, hogy nem csupán okos, hanem ügyes is. Tegnap például kiposztolta a Facebookjára a napi koronavírus adatokat. Miután ezt vadhajnalban, fél hét előtt tette – ráadásul nem szándékosan – mostantól nem csak azt nem értem, hogy a majdnem legokosabb Lajos mi hasznosat tud hozzátenni az Operatív Törzs egyébként nagyon fontos, becsülendő, feltétlenül nélkülözhetetlen és konstruktív működéséhez, hanem azt sem nem értem innentől kezdve, hogy mi a túróért kilenckor és fél tízkor teszik nyilvánossá ezeket az adatokat. Nem, mintha nem lenne mindegy, mert egyáltalán nincs meglepi. Stagnálunk, mint a parancsolat.

Lajos tehát posztolt, Orbán Viktor egyszemélyes focicsapat pedig hárított, majd ugyanazzal a mozdulattal gólt is lőtt. Ugyanis személyesen hozta nyilvánosságra az új adatokat (immár szándékosan, bár másodikként), mégpedig amikor bement a saját rádiójába, hogy interjút készítsen önmagával. Harmadszor a szokásos forrásból, a koronavirus.gov-ról tudhatta meg a napi miheztartást az, aki lemaradt volna. És ez csak a kommunikációs bakiparádé legviccesebb eleme, de tényleg nagyon szórakoztató.

Sajnos Orbán Viktor kevésbé vicces figura – mennyivel jobb ország lenne ez, ha mondjuk Kósa Lajos lenne a miniszterelnök. Vagy ha jobb nem is lenne, az biztos, hogy sokkal jobban szórakoznánk -, most meg már baja is van neki. Mármint az eddig meglévőkön kívül. Vagy csak a meglévő súlyosbodott, én aztán nem tudom. De valami komoly probléma lehet azzal az emberrel, aki nyilvánosan kijelenti, hogy minden uniós politikus korrupt és sorosbérenc, aki szerint Magyarországnak és Lengyelországnak is – valamint a többi 25 országnak, csak azok nem nyüszítenek miatta – be kell tartani az uniós alapelveket. Aztán ugyanez az ember gyakorlatilag azt állítja, hogy senki ne rinyáljon, nem is kell nekünk az uniós lóvé, anélkül is fejlődünk és hasítunk, mint a vöcsök. Ebből elég egyértelműen azt a következtetést tudom levonni az egyszerű agyammal, hogy már maga a géniusz sem sok esélyt lát arra, hogy az Európai Unió úgy ugráljon, ahogy a főni fütyül. Még egyszerűbben: most nem jött be a zsarolás. Ódekár.

Ámde van egyéb jó hír is. Mégpedig az Unió, Soros György, Gyurcsány Ferenc, Korózs Lajos és a koronavírus után mindjárt a legnagyobb mumus, az ellenzék nem képes megérteni, hogy nem szabad nekik összefogni. Mert a Fidesz – Orbán Viktor – nem ezt akarja, kurvára nem ez volt a terv. És ez egyre égetőbb gond, pedig még messze van a választás. De valahogy semmi nem úgy alakul, ahogy kellene. Az aljas Brüsszel is bekeményített, a statisztikák sem úgy vannak, hogy az emberből kiszakadhatna egy önfeledt hellóröfik. Egy közvéleménykutatás legfrissebb adatai szerint már nem az van, hogy fej fej mellett van az ellenzék és a Fidesz, hanemhogy az ellenzék – mármint a közös – lehagyta a legtámogatottabb, leglegitimebb,  legfelhatalmazottabb kormánypártot, mert már nem szeretik annyira és annyian, mint eddig. Jó, még messze a vége, aztán ott vannak a külhoni ideszavazók is, de mi van, ha az is kevés lesz? Mármint még úgy is kevés, hogy a fideszesek számolják mindenhol a szavazatokat. Sőt, mi lesz akkor, ha minden szavazókörben lesz ellenzéki is? És ha esetleg nem áll le az informatikai rendszer? Franc se tudja kiszámítani ezeket a hülye gépeket, mikor mit csinálnak.

Ilyen drámai körülmények között az lenne a legkevesebb, ha kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból. Merthogy állítólag ez is benne van a pakliban, de az sem baj, majd csinál Orbán Viktor egy saját pártcsaládot. A lengyelekkel. Vagy ha úgy alakul, akkor egyedül. Az lenne a legjobb, amúgy is szeret nagyon uralkodni. Ha egyedül van, simán kinevezi magát, megszavazza, eldönti, ilyesmi. Csak majd kell neki egy portás, aki rendben tartja a dolgokat, nem engedi be az ellenséget, bokán harapja, aki rosszkor vagy rosszat szól. Én javaslom Kövér Lászlót, ő a tökéletes választás. Ha esetleg úgy alakulnak a számok, akkor amúgy is lesz neki szabad kapacitása. Már alig várom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.