Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Erre még Pataky Attila is csettintene

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én úgy látom: nagyon sok helyen, nagyon sok embernek, nagyon messzire gurult az a bizonyos gyógyszer. Biztos a járvány által előidézett új helyzet hozta ki sokakból a hülyét, de amiket mostanában látok az ismerőseim közösségi médiás megosztásai között, arra még Pataky Attila is csettintene. Pedig aztán ő már bizonyított a nagy nyilvánosság előtt. Jó, jó, mondhatjátok, biztos az ismeretségi körömmel van a baj, de nem: eddig viszonylag normálisnak tűnő emberek fordultak ki magukból teljesen. Nyilván ezt a helyzetet lovagolják meg a kattintásvadász szerencselovagok, vagy csak szimplán az összeesküvés-elmélet hívőknek és azok főpapjaiknak most jött el az aranykor, nem tudom. De az biztos, hogy nagy a baj a fejekben, és erre a mi „kis emberünk nagy gatyában” még rá is tesz jó sok lapáttal. Itt van például ez:

Őszintén szólva csak a cikk megírása miatt néztem végig, nem akarok spoilerezni, de ha eddig nem tudtad volna: van még körülbelül fél éved, és ha nem állsz be a sorba, akkor rajtad is végrehajtják a Rockefeller-tervet. Azt is ajánlja a hölgy, hogy aki nem hiszi, járjon utána. Én is így tettem, mert hát ugye csak nem hiszünk el mindent, mindenkinek, nem? Még, jó hogy szólt, mert azt sem tudtam, hogy van ilyen terv. Nekem a Portfolió cikkét dobta fel elsőre. Elolvastam. Nekem minden eszembe jutott, speciel az, amiről a hölgy értekezik, arra nem gondoltam. De tényleg.

Tehát: 2021-ben mindenkit ellehetetlenítenek, és elvesznek mindenkitől mindent, még a gyerekeit is, és utána beoltják a vakcinával, ami ha bekerült a szervezetbe, akkor aktiválják az 5G-6G tornyokból a kódokat. Körülbelül ez a lényeg. Ám még mielőtt legyinthetnénk, hogy futóbolondok mindig is voltak, vannak és lesznek, szembejön bizonyos Peter Ronai:

Itt már levert rendesen a víz. Tehát a „Mátrix az mindenhol van! Börtönben vagy! Vedd be a pirulát!” Értem persze, hogy szerepelni kell, de ennyire? Szabad Európai rádió hírek. Az USA-ból! Azta. Ha valaki egetrengető baromságokat akar hallani, és amerikai akcentussal, majdnem magyarul hülyeségeket beszélő ügyvédet akar nézni, akit még Clinton elnök jobbján is lencsevégre kaptak, az feltétlenül nézze meg a fenti negyedórát. Ez csak két apróság az internetes agyhalál tengerében. Van még egy csomó ilyen és hasonló ámokfutó, aki büntetlenül hergeli az egyébként esetleg alacsonyan kvalifikált, tájékozatlan vagy rosszul tájékozott lakosságot, de ez szerintem konkrétan a diliház kategória.

Miután ennek a szürreális abszurdnak egy igen komoly fősodra az Orbán által állandóan bunkósbotként emlegetett Soros-terv is, nemigen van ok a meglepődésre. Amikor már a kormányzati kommunikáció szintjén is teljesen természetes az igazolást  soha nem nyert, semmiféle bizonyítékkal alá nem támasztott hergelés, akkor nincs miről beszélni. Számomra ezeknek a videóknak egyetlen üzenete van, mégpedig az, hogy működik. Mármint nem az ilyen-olyan tervek, hanem a határtalan emberi butaság, a modern hitvilág, aminek egyenes következménye az emberek rendszerszintű hülyítése. Mert erre mindig lesz igény. Igen, határozottan úgy gondolom, ez a recept arra, hogy ipari szinten hülyítsék az embereket.

A fenti példa is mutatja, elég ha egy úgymond hiteles ember, közszereplő, ügyvéd rázendít a faszságokra, máris milliók követik. Ezt a rést használta ki Finkelstein kottájára támaszkodva Árpi is, aki a nagy brüsszeli összeesküvés-elmélettel zsibbasztja a híveket, akik ezt két kanállal zabálják. És működik. Mert a kormányzásuk erre épül. Van az a fix 2,5 millió szellemileg nem túlságosan eleresztett ember, aki ezt mind készpénznek veszi, elhiszi és továbbadja. Ezért nem lehet vitázni, érvelni, meggyőzni a napos oldal híveit, mert az agyukban ott van a konteó, és ebből kifolyólag kizökkenthetetlenek. Valahol Trump is ezt kezdte el az Egyesült Államokban, csak nem volt elég ideje, hogy befejezze az agymosást. Nem véletlenül imádja egymást a két tábor, és nem véletlenül forgatjuk a szemünket, amikor komoly kérdésekre összeesküvés-elméleteket kapunk válaszul.

Már csak azt kell kiderítenem, hogy ez mennyire nemzetfüggő, hogy ez specifikus-e, mármint ez valamiféle különleges magyar adottság, vagy más országokban is ennyire siralmas a helyzet? Nem tudom. Mindenestre én itt élek, számomra ez a borzasztó és elkeserítő. Kezdem úgy érezni, mintha ezek kezdenének egyre többen lenni. És ha ez így van, akkor tényleg a vesztébe rohan a világ.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.