Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Emlékezzünk majd a nevére

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ember annyira szeretne végre nem a hazai maffiáról beszélni – a Fidesz és az egyház – de egyszerűen kikerülhetetlenek. Kikerülhetetlenek, mert egymás kezét fogja rabolják ki az országot. Államok és az egyház már évszázadok óta ezt teszik, de az ember azt gondolná, hogy ezek az idők már elmúltak. Sok helyen ez így is van, Magyarországon azok ez idők visszaköszönnek. Mert lehet, hogy véget ért a sötét középkor, de Orbán és csapata szeretné azt újra megidézni. A butaságból merít erőt, abból, hogy tudja, ha tudatlanságban és szegénységben tartja a híveit, akkor sokkal könnyebben befolyásolhatja őket. Ez a taktikája immár tizedik éve, és nehéz lenne azt állítani, hogy nem vált be. A falvak és kisvárosok lakói azok, akikre ez a leginkább hatással van, hiszen ezeken a – sokak szeme elől elzárt – településeken történik minden fontos.

Őket lehet könnyen megfenyegetni a munkájuk elvesztésével, azzal, hogy ha nem jó helyre szavaznak, akkor mindannyiuk életét megnehezítik. Őket lehet egy zsák krumplival, vagy egy köbméter fával megvásárolni. Ők azok, akiket a helyi templomokba beterelnek, de a minőségi oktatástól távol tartanak. Ezeket az embereket tudatlanságban és nyomorban kell tartani, és azt is el kell érni, hogy meglássák Jézust, hiszen akkor elfáradnak a helyi templomba – minden lyukban van már templom, még ha mondjuk bolt, vagy orvosi rendelő nincs is – és a helyi paptól megkaphatják a fideszes fejmosást. A templomban elmondják nekik, hogy mennyit tett értük a drága Orbán úr, és ha azt szeretnék, hogy ez továbbra is így legyen, akkor rá szavazzanak. A templomokban történő Fidesz-kampány nyílt titok, mindenki pontosan tudja, hogy az egyház a neki adott vagyonért cserébe segíti az állampárt kampányát.

Az is jól mutatja az állam és az egyház közötti kapcsolat mélységét, hogy bármilyen templomot is újítsanak fel, vagy adjanak át, az nem történhet meg fideszes politikusok nélkül. Beszédet mondanak a templom falain belül, sokszor a szószékről. A politika nyíltan beköltözött isten házába, amivel a hazai keresztény egyház minden gond nélkül egyet is ért. Sőt, nem csak, hogy egyetért, de még örül is neki, hiszen irdatlan pénzeket és vagyont kap cserébe azért, hogy ez így legyen. Nem újdonság ez az egyháztól, mint azt én magam is elmondtam korábban, de az már az, hogy ez újra így van. Az állam és az egyház szétválasztása megtörtént korábban, most mégis úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány ezt vissza szeretné csinálni. Ezt úgy érik el, hogy felosztják az ország vagyonát a saját haverjaik és az egyház között. Erre a Szeged-Csanádi Egyházmegye egy tökéletes példa, amely újabb vagyonra tett szert, természetesen ingyen és bérmentve.

A főleg megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt.-t adja az állam az egyházmegyének. A szerdai Magyar Közlönyben közzétettek szerint a cég részvényeit ingyenesen átadják a Kiss-Rigó László vezette Szeged-Csanádi Egyházmegyének, amely 15 évig csak akkor adhatja el a gyárat, ha erre a minisztertől engedélyt kap.

Kiss-Rigó Lászlót lassan jelölhetjük pápának is, hiszen talán már csak az nem volt még. Stadionja van, luxusétterme és most már egy milliárdos árbevételű cége is. Mindezeket ingyen kapta az államtól, pontosabban a magyar emberektől, akik pénzét az állam úgy szórja, mintha nem lenne holnap. Mondjuk, ha így költekeznek, sokaknak valóban nem lesz hamarosan holnap. Egy világjárvány kellős közepén vagyunk, üres, vagy inkább negatívba hajló államkasszával, de van ideje és pénze arra a kormánynak, hogy tovább osztogasson az egyház számára értékes cégeket és birtokokat. Hogy a búbánatban nem háborítja ez fele az egyházmegye híveit? Hogyan gondolhatják azt, hogy minden rendben van azzal, ha az állam egyszerűen milliárdos ajándékokkal látja el azt az egyházat, ami egyfelől nem fizet egy forint adót sem, másfelől pedig milliárdokat kap a híveitől. Hol van ez a vagyon? Aranyszobrokra költik el? Mert hogy ha karitatív tevékenységre kellene, akkor sosincs, az egészen biztos. Akárhányszor ingyen ételt szeretnének osztani, vagy mikulás csomagokat a szegény gyerekeknek, segélyszámot indítanak és úgy kunyerálnak, mintha nem lenne egy vasuk sem. Ha viszont ez igaz, akkor felmerül a kérdés, hogy mégis hol van az a vélhetően több ezer milliárd forint, ami hozzájuk folyt be az elmúlt években, évtizedekben? Tudom persze, mivel nem adóznak, azzal sem kell elszámolniuk, hogy mit csináltak ezekkel a pénzekkel. Törvényen felüliek ők, akik elviekben csak isten törvényeit kötelesek betartani, de mint azt jól láthatjuk, már ez sem megy nekik. Nem véletlen a hívek elvándorlása és a templomok kiüresedése sem.

Erre a korszakra bizonyára sokan úgy fognak emlékezni, mint az egyház és a Fidesz maffiájának kora. És abban is szinte biztos vagyok, hogy sokan azt fogják követelni Orbán bukását követően, hogy változtassák meg azt a rendszert, miszerint az egyház lényegében azt tesz, amit csak akar, mindenféle törvények betartása nélkül. Felelősségre kell vonni nem csak Orbánt és nyaloncait, de azokat az egyházi személyeket is, akik a nemzeti vagyon ellopásában közreműködtek. Akkor senkit sem fog érdekelni, hogy rájuk nem vonatkoznak a világi törvények, a lopás az lopás, a korrupció pedig korrupció. Mert lehet, hogy a pedofil ügyeiket valamilyen okból kifolyólag el tudják simítani, a korrupció már egy más kérdés. Arról vannak feljegyzések, szerződések és egyéb bizonyítékok. Ott nem egy kisgyermeket, vagy egy a megrontás következtében pszichológiai problémákkal küzdő felnőttet kell majd elhallgattatni. A probléma ennél jóval összetettebb lesz. Kiss-Rigó László nevét tehát ne feledjük, hiszen véleményem szerint sokat fogunk még róla beszélni a jövőben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.