Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Drága oltogatás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az nem kérdés, hogy nagyon fontos lépés az élet normalizálódásához a koronavírus elleni vakcina. Az sem kérdés, hogy az oltóanyag beszerzése a kormány feladata és felelőssége. Azonban Gulyás Gergely bejelentése több ponton is sántít, legalábbis szerintem. Ha jól értem, 12 millió adag vakcinát terveznek beszerezni kizárólag NEM kínai és NEM orosz forrásból. Miután tudni lehet arról, hogy a kínai és az orosz felekkel is tárgyal a magyar kormány vakcinabeszerzésről, az tűnik valószínűnek, hogy összességében sokkal több oltóanyag megvásárlása van tervbe véve.

Ebben az országban talán 9 millió ember él életvitelszerűen (a megbízhatóbb statisztikák szerint legalább félmillió honfitársunk nem itt él, de az itteni adatokban is szerepel). Ha azt feltételezzük, hogy mindenki – a csecsemőtől a dédiig – kéri és meg is kapja az oltást, ez a mennyiség akkor is indokolatlan. Azt még senki nem tudja, hogy kell-e ismételni az oltást. Azt főként nem tudja senki, hogy amennyiben kell, mennyivel az első oltás után.

Az oltóanyagoknak van egy olyan érdekes tulajdonságuk, hogy nem lehet akármilyen körülmények között szállítani és tárolni őket, nem állnak el a végtelenségig. A teljes lakosság beoltása nem csak reménytelen vállalkozás – amennyiben nem teszik kötelezővé, a felmérések szerint a lakosság fele sem tart rá igényt -, de logisztikailag sem elképzelhető. Ha csak nem sorozatvetővel oltanak, bevonva a katonaságot is.

Pontosan az az érzésem, ami a bődületes mennyiségű lélegeztetőgép esetében is volt. Iszonyatos összegért beszereznek valami olyasmit, aminek a töredékét sem tudja használni a lakosság, valószínűleg valakik valahol nagyon meg fognak gazdagodni a dologból, elszámolni soha, senki nem fog vele, viszont remek propagandaanyag lesz: lám, a kormány mindenre gondolt, és megállította a járványt. Fél kézzel.

 Mintegy 12 millió adag koronavírus elleni oltóanyagot kötött le Magyarország, ez több mint 36 milliárd forintba kerül majd – közölte csütörtöki online sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely kiemelte: a kormány legfontosabb felelőssége, hogy ha van orvosilag ellenőrzött, hatásos vakcina, akkor azt a lehető leghamarabb beszerezzék, ezért mindenkivel tárgyalnak, aki ilyen oltóanyagot Magyarország számára biztosítani tud.
    Az a kapacitás, amelyből Magyarország rendelni tud a kínai és az orosz vakcinán kívül, mintegy 12 millió adag oltóanyagot jelent, három gyártónál. Ahogy lesz rá lehetőség, megrendelik és kifizetik ezeket. Az összes adag ára több mint 36 milliárd forint – jelezte a miniszter. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.