Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Észhez kéne térni, nyílt lapokkal kéne játszani, különben rossz vége lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most mi a következő lépés (és még csak nem is a vétóra gondolok)? Elmegy az újságoshoz, aztán tol egy tippmixet a vírusra? Most hogy állnak az oddsaink, Viktor? Most mit lépsz te, akinek soha nincs B-terve? Csak nekem tűnik baromira úgy, hogy ez az ember egy hazárdőr, egy szerencsejátékos? Aki feldobja az érmét, és ha fej, akkor nyitva maradunk, ha nem, akkor bezárunk. Semmi konzekvencia, semmi tudatosság, csak a vakszerencse. Vagy bejön, vagy nem. Így nem lehet válságot kezelni, emberek millióiról dönteni. 

Értem én, hogy napról napra változik minden, de egész nyáron azt hallottuk, hogy jön a második hullám. Úgyhogy nekem ne jöjjön azzal a dumával, hogy nem lehet kontrollálni az eseményeket. Hazudik éjjel-nappal, úgy dőlt be az egészségügy, mint a forint. Senki nem tudja, hogyan tervezzen, mert már nem is egyik napról a másikra, hanem óráról órára változtatja a stratégiát. Segély nincs, mindenki oldja meg, ahogy tudja, lesz majd ingyen internet egy hónapig. Fasza. Másoljuk Ausztriát, ezek szerint akkor (mikor?) mi is bezárunk? Vagy nem? Vagy majd éjfél előtt fél órával megtudjuk, hogy fél óra múlva se ki, se be? Az lesz, hogy a rendeleteket kihirdeti a Facebookon, aztán senki nem tud semmit, mert mindenki csak találgat? A bizonytalanság érzésénél szarabb nincs a világon. Szerintem ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül, mert valamilyen szinten az embernek ha rövid távon is, de terveznie kell.

Ha Ausztria konkrétan mindent bezárt – iskolákat, bevásárló központokat – és kijárási tilalmat rendelt el, akkor most itt is ez lesz? És ha igen, akkor mikor? Ma, holnap, vagy pénteken vagy csak jövő kedden? Mert jó lenne tudniuk a családoknak, hogyan oldják meg az életüket, ha megint borul minden. Oké, azt hagyjuk, hogy jön a karácsony, mert gondolom, az most mindenkinek sokadrangú dolog, de azért mégis. Meg Viktor, nem tudom, figyelted-e, de az osztrákok tesztelni is fognak, méghozzá mindenkit. Remélem, ebben is követni fogjuk őket. Igaz, hogy a fél világ ezt csinálja, de valamiért itt ez nem divat. Itt illiberális víruskezelés zajlik, itt a legfontosabb a választási törvények átírása, az apu fiú – anyu lány téma, a többi le van szarva.

Meg az is milyen már, hogy az amúgy is beszart – valahol most jogosan – társadalmat az állig felfegyverzett TEK-es milíciával hergelik este nyolc után? Mit mondjak? Frappáns. Szerintem a vírus biztos összeszarja magát, ha meglát egy terepszínű ruhás, géppisztolyos katonát, ez tuti hatásos lesz. Nem vagyok vezető vagy válságstratéga, de véleményem szerint megnyugtatni és bizalmat kellene kelteni a lakosságban, nem pont az ellenkezőjét. Minél őszintébben és megfelelő figyelemmel lenni mindenki iránt. Ezzel szemben ott tartunk, hogy a Facebookon lassan már csak összeesküvés-elméletes baromságokat lehet találni, annyira ellepték a közösségi médiát a rém- és álhírek, hogy joggal fél mindenki. Az, hogy egyszer 50%, aztán (mert gondolom mértek egyet, és kiderült, hogy esett a támogatás) gyorsan 99%-ra ment fel az egészségügy túlélési esélye, elég átlátszó néphülyítésnek tűnik. Érezhető a félelem, érezhető a kilátástalanság. Jön a sok maszktagadó, vírusszkeptikus, összeesküvés-gyártó, oltásellenes barom, akik egyre többen vannak, mert az állításaikkal szemben nincsenek érvek és tényszerű magyarázatok. Helyette van nyunyókás néni, operett törzs, mellébeszélés, titkolózás, meg Trump-imádó Fidesz-szekta (Isten áldja őket), akik nyíltan néznek hülyének mindenkit. Nehéz ebben a káoszban biztos támpontot találni, de próbáljuk meg, mert innen is látszik, mennyire alkalmatlan ez a banda bármire is. 10 éves kormányzásuk alatt semmilyen komolyabb akadályba nem ütköztek, erre jön egy járvány, és összeomlik a rendszer.

Miért is? Mert lehet hazudozni, hogy az egészségügyünk világszínvonalú, amikor nem az. Lehet azt mondani, hogy van elegendő számú egészségügyi személyzet, amikor nincs. Lehet hazudni orrvérzésig, de egyre több embernek fog feltűnni, hogy hülyének nézték őket. És nem hinném, hogy egy egészségügyi és pénzügyi válságot, ami sajnos igenis berúgta az ország ajtaját, lakásfelújítási támogatással és egy havi ingyen internettel túl lehet élni. Mert kurvára nem. Ahol embereknek szűnik meg, vagy szűnt már meg a munkahelye, ahol nem tud dolgozni menni majd a szülő, mert otthon kell maradnia a gyerekével, ahol lehet, hogy egyik napról a másikra fog megszűnni a havi bevétel, ott nem új konyhabútort vagy házfelújítást akarnak finanszírozni a családok. Ott konkrétan ennivalót nem fognak tudni az asztalra tenni, és a rezsit sem fogják tudni majd kifizetni.

Gratulálok! Iszonyú jól működik minden ebben a tejjel-mézzel folyó Kánaánban. Mert segélyt nem adnak, semmilyen azonnali pénzügyi támogatást nem adnak, mert ők ebben nem hisznek. Ők állítólag Istenben hisznek, az majd segít. Bár lehet, hogy most sokan legalább felébrednek a mély, keresztény Csipkerózsika-álomból, és rájönnek, hogy az imádkozásból nem lehet tejet venni a boltban, és Orbán imádatáért sem adnak ingyen kenyeret a pékségben. Azért fizetni kell, méghozzá pénzzel. Ha az nincs, akkor az éhes emberek előbb-utóbb dühösek lesznek.

Észhez kéne térni, nyílt lapokkal kéne végre játszani, különben ennek így rossz vége lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.