Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A bajokat nem eltitkolni, hanem megoldani kell

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kiskacsamintás jó reggelt, derűt ború nélkül, vidámságot, egészséget! Megminden. Nem volt eseménytelen ez a hét, pedig még csak kedd van, annak is a reggele, tehát nem tudjuk, ma mi izgalom vár ránk. Amennyire tudom, még ma is Biden az Amerikai Egyesült Államok új elnöke, bár még némi pereskedés és huzavona lesz, mielőtt beiktatnák. Azt nem tudom, hogy Trump elnök felfogta-e már, hogy ideje csomagolni, de szerencsére ez nem is az én gondom.

Orbán Viktor tegnap először bejelentette, hogy majd valamit be fog jelenteni. Feszült várakozás és körömrágás következett, majd bejelentette, hogy amennyiben ma felhatalmazást kap a parlamenttől a rendkívüli jogrend bevezetésére, akkor ma éjféltől szigorítások következnek. Bezárnak az iskolák kilencedik osztálytól felfelé, éttermek, kocsmák ki sem nyitnak, ételt csak kiszállítással lehet rendelni. A szállodák nem fogadhatnak üdülési célból érkezőket, este nyolctól reggel ötig kijárási tilalom lesz,tehát a boltok is előbb zárnak. Minderre azért van szükség, mert Orbán Viktor nagyon figyeli Ausztriát, és ott pocsék a helyzet. Mi két héttel követjük őket, tehát még időben lépünk, mert különben kimerülnek az orvosok és az ápolók. Mondta a vezér. Fura, mert még néhány napja is azt mondta, hogy szinte és mármár korlátlanok a források egészségügyi dolgozókból, van ágy dögivel és minden, amire szükség lehet a gyógyuláshoz, elég a maszkviselés szabályainak betartása, mert a magyaremberek arra adtak neki felhatalmazást a nemzeti inzultáción, hogy működjön az ország, és akkor működni is fog, nem állhat le. Ehhez képest mintha picit most mást mondana. Biztosan csak én értettem félre. Szerencsére Merkely Béla kardiológus tökéletesen értette, és amúgy is ő van a leginkább képben járványügyileg. Kásler doktor helyében aggódnék. Nem a szigorításokkal van bajom. Ami az aktuális szabály, azt betartom morgolódás nélkül. Sőt, ami rajtam múlik, azt azon felül is. Azt nem értem, miért kell politikai haszonszerzésre használni ezt a rohadék járványt is. Miért kell hülyének nézni mindenkit, miért nem lehet partnerként kezelni a társadalmat. Vagy legalább felnőttként. Mintha nem lenne elég bajunk Orbán sunyiskodásai nélkül.

Ha már az ország leállása! Parragh László fürdőkádkereskedő, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tanácskozott Orbán Viktorral és Rogán Antallal (akit visszavont a főnök a tűzvonalból. Biztosan ki kell szellőztetni, hogy majd a választási hajrában megint ki lehessen tolni a fényre, addigra elfelejtődnek a csúfságok, a válás, a letelepedési kötvények, ezek és azok), és azt javasolta, hogy a gazdaság megmentése érdekében el kell engedni a vállalkozásoknak a helyi iparűzési adót. Én mondjuk nem tudom, mit fognak kezdeni az önkormányzatok – főleg a nagyobbak, mint Budapest is, hiszen most vették el tőlük másodszor a parkolási bevételeket -, ha ettől a forrástól is megfosztják őket. A helyi iparűzési adó mindig a vállalkozás nyereségétől függ, tehát amelyik cég vagy vállalkozás nem működik a válság következtében vagy nullszaldós, esetleg veszteséges, amúgy sem fizet. Pontosan erről szokott beszélni Karácsony Gergely is, amikor próbálja elmagyarázni, hogy a kormány ugyan nagyon ügyesen ki tudja számolni, mennyi pénze van (pontosabban lesz, ha befolyik ez a bevétel) a fővárosnak, csak ugye az a pénz nem lesz. Ha Parragh Lászlón múlik, akkor semennyi sem lesz. Megtehetné persze a kormány, hogy kárpótolja az önkormányzatokat, de helyből merem állítani, esze ágában sem lesz. Az eddigiekhez képest is növekedni fog a függőség, így a kormány befolyása az önkormányzatokra. Gondolom, nem véletlenül.

Érdekes jelenségre lettem figyelmes a propagandamédiában. Az átmeneti, viszonylagos visszafogottság után mintha kettőzött erővel lennének fájdalmasan aljasak. Hogy ez az erősödő hullám pontosan mivel függhet össze, azt még nem igazán tudtam megfejteni. Lehet, a gazdasági válság súlyosbodásáról akarják elterelni a figyelmet, összefügghet az eltaktikázott járványkezeléssel, az Unió határozottabb fellépésével, Trump nem várt bukásával, Putyin váratlan kormányátalakításával, vagy mindezekkel együtt. Az egy dolog, hogy a lakájmédia hirtelen elkezdte terjeszteni: nem is nyert Biden, egyáltalán nem biztos, hogy ő lesz az USA következő elnöke. Holott de, eléggé biztos. Ebben a témakörben több baromság is forog a pártlapokban. Ezek közül az egyik az, hogy a rohadék demokraták (baloldaliak, libsik, sorosisták, gyurcsányferencek) direkt halogatják a koronavírus elleni vakcina forgalmazását, hogy az ne Trump, hanem Biden sikere legyen. Elég nagy bizonyossággal merem állítani, hogy sem Trump, sem Biden, sőt, még Orbán Viktor sem talált fel, fejlesztett ki védőoltást. Semmi ellen, nem csak a koronavírus ellen. Minden országnak van egy erre szakosodott szerve, amelyik eldönti, hogy egy gyógyszer, oltóanyag elég biztonságos-e ahhoz, hogy forgalomba kerülhessen. Ezen emberi életek múlnak, nem sok lehetőség van a tévedésre. Bármennyire sürgős a védőoltás, és bármennyire várja mindenki, csak tényleg biztonságos vakcinát lehet forgalomba hozni. Ez aztán nem Trump és nem Biden sikere vagy kudarca, hanem emberek élete. Amúgy sem értem, a lakájmédia miért ezen rugózik, hiszen távolról is jól látható ökörség. Mert mi van, ha most vezetik be a vakcinát, és akkor az (az ő agyállásuk szerint legalábbis) Trump sikere? Az mi a fenén változtat? Kiírnak még egy választást, ahol Trump győz? Vagy nem írnak ki, hanem eleve le sem mond, mert lett védőoltás? Semmi köze semminek semmihez. Mindössze ahhoz van köze, hogy az egyre nyomorultabb helyzetben és mentális állapotban lévő fideszes pártmédia elsöprő erejű nyüszítése talán eltereli a figyelmet a sűrűsödő bajokról. Nem fogja. A bajokat nem eltitkolni, hanem megoldani kell. Maguktól ugyanis nem szoktak elmúlni.

Végezetül szeretném felhívni a figyelmet a címlapképen látható anomáliára: az uniós zászlóra. Mostanában nem nagyon láthattuk a kormány környékén. Változnak a dolgok?

Jó ébredezést, szép reggelt!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.