Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nagyüzemi hülyítés beindult

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

És akkor a család befészkelte magát a kanapéra, anyuka csinált pattogatott kukoricát, a gyerekek magukhoz szorították a nyunyókájukat, apuka kibontott egy Kőbányait, és feszülten vártak. Nem az M1-ről az M5-re, a Dunáról a Pesti Tv-re kapcsolgattak, sőt, nem is Hír Tv-t nézték, hanem a Facebookot. 

Pedig a miniszterek elnökének egy országot érintő bejelentését szerintem nem a Facebookon kellene megejteni. Kurvára nem, elvtársak! Hanem az MTVA valamelyik felületén, amely MTVA-ban lassan több mint 100 milliárdot égetnek el évente, következésképpen a közt is ott kellene tájékoztatni a járványhelyzet idején is az aktualitásokról. Annak ellenére, hogy azt már teljesen bekebelezte Kárpátia Kapitány, most készül bevenni és elfoglalni a virtuális teret. Nyíljon meg alattam a nagy magyar föld, ha nem Árpi szondáztatja a közvéleményt. Rájött ez a huncut csávó, hogy nem mindenki bámulja a tévéjüket, sőt. Inkább mindenki a telefonján lóg, azt bújja reggeltől estig. Ez egy invázió, ahol Orbán a saját választóival híveivel és rajongóival éppen elfoglalni készül a virtuális teret. Nem elég a földfelszíni műsorszórás, a tévék és rádiók zömének leuralása, a közösségi média is kell. Ennyi.

De visszakanyarodva a nagy bejelentésre: az a teátrális felvezetés, ahogy az egészet elhintették. Bravó! Habony befűzte a filmet a vetítőbe, és az arcába nyomta a nagyérdeműnek a semmit. Mert aki ezeket a 3 perces imázsvideókat nyomon követi, az tudhatja, hogy érdemi dolog nem hangzik el bennük, csak megy a lájkvadászat. Lehet, hogy érzi ebben is a potenciált, mert minél több a kattintás, annál nagyobb a tér. Vagy akár a pénz. De mindenképpen a kis videókat meg lehet szakítani a Szeretlek Magyarország és egyébb pártpropaganda filmecskékkel. Aztán amikor kellőképpen befészkelték magukat a Youtube-ra, az Instára és a Facebookra, akkor választások előtt lehet presszionálni majd a jó népet a kampányvideókkal. Nem olyan bonyolult ez, sok helyen már bevált.

Mi a cél? Az, hogy Feri bácsi és Ica néni is minél előbb felmásszon a közösségi oldalra, ahol önként és dalolva – mondhatnám ingyen és bérmentve – ajnározza Orbánt. A legnagyobb közönség a közösségi térben összpontosul, és ezt Orbánék kezdik megérteni. Ha itt szerepel, rákényszeríti azokat is, akik soha nem mennének fel egyébként mondjuk a Facebookra, hogy igenis regisztráljanak, ha friss és meleg információkra vágynak. Az orruknál fogva vezetik a nagypapákat és nagymamákat, a Facebookról szinte teljesen kiszorultak a fiatalok, mert a nyugdíjas korosztály megszállta azt. Rájöttek, nem kell nagy ész ahhoz, hogy lájkoljanak és kommenteljenek. A sok szerényebb intellektusú azért ír személyes hozzászólásokat, mert abban reménykedik, hogy Viktorka este végigolvassa azokat, és majd talán egyszer reagálni is fog rájuk. A másik vonatkozás az, hogy így azt a látszatot tudja kelteni, hogy napi kapcsolatban van a népével, sőt egyenesen a rajongóival. Mit lát? Hogy rajta kívül más is szerelmes a sztárba, ezért egymásra licitálnak az ajnározó üzenetek tekintetében, és ez másnak még tetszik is. Íme egy random reakció az unoka születésére:

Gyõnyörû áldás a gyermek teremtõ Atyank ajandeka hozzon gyogyulast a szivekbe odahaza

Ez a szint. Na tehát, amíg ezek a drága népek a markában vannak, addig nem kell tartania semmitől. Egy új frontot nyit meg a kommunikációban, mert rájött, hogy az ellenzéknek nem volt más választása, mint átköltözni az internetre. Se plakát, se rádió, se újság, se televízió nem maradt, ahol kommunikálni tudnának, tehát Orbánnak alkalmazkodnia kell az új trendhez. Mondjuk pénz van bőven, gondolom felmérték, hogy erről a platformról is igen komoly tábort tudnak mozgósítani a választások előtt. És nem mellesleg a rengeteg kamupárt mellett itt büntetlenül lehet torpedózni különböző algoritmusok alapján a közönséget a kamuhírekkel. Aki ilyen üzenetet bír kipréselni magából, azt mennyire könnyű hülyének nézni egy orbitális hazugsággal? Az ilyeneket ki fogja meggyőzni arról, hogy amit olvas, az nem igaz? Hát oda van írva, megmondták! Nézze meg, ha nem hiszi el!

Tehát a nagyüzemi hülyítés beindult. Mondjuk nem most, de amit most látunk, az a kormánypárti nehéztüzérség támadása az agysejtek ellen. Mármint a sajátjaik ellen. Ha nem elég hülye, akkor hülyítsük tovább. Ha nem gyűlöl eléggé, akkor hergeljük jobban. Ha bizonytalan, akkor győzzük meg, hogy Viktor majd segít és megvéd. A lényeg, hogy ne gondolkozzon és ne tegyen fel kérdéseket. Ne cselekedjen és ne higgyen a sorosista propagandának. Csak a Viktornak. Mindenki más hazudik és rosszat akar. A látszat a lényeg. Meg a díszlet. A tartalom? Kit érdekel? Orbán próbálja magára irányítani a figyelmet, és egyelőre úgy tűnik, sikerül is neki.

Ne legyen igazam, de a csapból is ő folyik majd a választásokig, mert a cél: nyerni minden áron 2022-ben, és a cél – mint mindig – nyilván most is szentesíti az eszközt. Hessteg Viktor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.