Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mateklecke haladóknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minden különösebb magyarázkodás nélkül ide teszek néhány adatot, de előtte egy friss MTI közlemény néhány részletét:

Tovább emelkedik a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában, előbbi országban újabb sportcsarnokban alakítanak ki ideiglenes kórházat – közölte a helyi sajtó szombaton.

Az egészségügyi rendszer túlterhelt, a kórházak gyógyszer-, felszerelés- és munkaerőhiánnyal küzdenek.

A válságstáb jelentése szerint az elmúlt egy nap alatt 2769-cel nőtt és elérte a 49 ezer 316-ot az azonosított fertőzöttek száma. Tizenöt ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 546-ra emelkedett. Kórházban 1049 beteget ápolnak, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva. (MTI)

Akkor most jöjjön egy kis matek.

Horvátország lakossága: 4 millió.

Magyarország lakossága: 9,77 millió.

Magyarországon tegnap 3908 új fertőzöttet találtak, így az aktív fertőzöttek száma 54 539 fő. A magyar statisztikában a már gyógyultnak nyilvánított és az elhunyt betegek számát mindig levonják a fertőzöttek számából. Tudomásom szerint máshol ezt nem így csinálják, hanem göngyölítik a fertőzöttek számát. Ha mi is így teszünk, akkor mostanra már több mint 75 ezer fertőzésről tudunk. Mármint azonosított fertőzöttről, ebbe a magánlaborban, nem hivatalosan megrendelt és elvégzett pozitív tesztek nincsenek benne.

A magyar halálos áldozatok száma 1750.

Kórházban 4048 fertőzöttet ápolnak.

Lélegeztetőgépen 281 beteg van.

Nincsen több mondanivalóm.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.