Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hazug papok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy szinte megkülönböztethetetlen a NER és a katolikus egyház egymástól. Mindkét csoport maffia-szerűen működik, működése és pénzügyei átláthatatlanok, miközben közpénzből működnek. Ameddig előbbi feladata az lenne, hogy jobbá tegyék az emberek életét, addig utóbbié az lenne, hogy segítsenek a bajbajutottakon és gyengéken. Nos, előbbi nem teszi jobbá az emberek életét – a meglopásuk ugyanis egy kicsit mást jelent -, utóbbi pedig nem segít sem az elesetteken, sem pedig a gyengéken, hiszen el van foglalva az egyházi vagyon gyarapításával, valamint a minél nagyobb hatalom megszerzésével. Erre tökéletes példa az, ami a Szeged-Csanádi Egyházmegyében történik, ahol is közpénzből hoztak létre egy több milliárd forintot érő vállalkozást, miközben az egyháznak semmi köze sem kellene, hogy legyen éttermekhez, tenisz pályákhoz és VIP rendezvények szervezéséhez.

Kiss-Rigó László, aki Orbán Viktor jó barátja, egy teljes birodalmat épített fel az egyházmegyében, amely igen hasonló az amerikai hitszónokokhoz, akik ugyan napi szinten prédikálnak, de olyan vagyonnal rendelkeznek, hogy azt a legtöbb ember felfogni sem tudja. Nem állítom, hogy Kiss-Rigó László nevén bármi valódi vagyon is lenne, de hogy az alá tartozó egyházmegye egyre inkább hasonlít egy NER-közeli céghez, mintsem egy vallási szervezethez, az bátran állítható. Miért is lenne szüksége egy sportkomplexumra egy egyházmegyének, de komolyan? Stadion, étterem és amit csak akar a püspök, az megvalósul Orbán Viktornak köszönhetően. Jól láthatóan partnerre találtak egymásban, és a szövetség mindkettejük számára kifizetődő.

Na de hol maradnak a vallásos emberek és az ő problémáik? Ki törődik a nyájjal? Ki foglalkozik azokkal a hívekkel, akik szintén csak több millió forinttal járulnak hozzá a rendszer fenntartásához? Persze megértem én, hogy kifizetődőbb egy egész vállalkozást létrehozni közpénzből, és az államtól kapott ajándékokból, csak hát ők nem üzleti vállalkozás, hanem egy egyház. Legalábbis papíron, de mégis igen komoly bevételekre tesznek szert, azt viszont, hogy ezek a bevételek miként mozognak, nem lehet megtudni, mivel egyházról van szó. És mint tudjuk, rájuk a világi törvények szinte egyike sem vonatkozik – adózás, a pedofil papok börtönbe juttatása stb. – ezért Isten nevében azt tesznek, amit csak akarnak.

Megkérdezném, hogy ezek után, hogy képesek tükörbe nézni, de hát a katolikus egyházról van szó ugye, amely évszázadok óta szolgálja ki az éppen hatalmon lévő pártot, legyen az náci, kommunista, esetleg fasiszta. Az egyháznak nem nagyon volt problémája a zsidók deportálásával, mint ahogy Hitlerrel és Frankóval sem. Sőt, utóbbit sok spanyol pap a mai napig élteti, hiszen olyan privilégiumok jártak nekik, amelyek senki másnak. Ismét csak nem a vallásos embereket támadom, hanem a hazug egyházat(egyházakat), amely bőven túllépve hatáskörükön, ma már beleszólnak a napi politikába, és ha úgy akarják, akár még emberek ezreinek életét befolyásoló döntéseket is ki tudnak csikarni a kormányból.

Ez történt Lengyelországban is nemrégiben, nem véletlen, hogy a tüntetők az egyházat kárhoztatják az egészért, hiszen bármennyire is próbálja magától eltolni a felelősséget a lengyel katolikus egyház, egyértelműen az ő közbenjárásuknak köszönhető az, hogy alkotmányellenessé vált a beteg magzat abortálása. A katolikus egyház – de ez nem csak rájuk igaz sajnos – lassan az élet minden területén befolyást akar szerezni magának, és mint egy szekta próbál uralkodni az emberek akarata felett. Nem kell ide illuminati, opus dei, meg gyíkemberek, a katolikus egyház mindenki szeme láttára építi ki egyre növekvő birodalmát, amely egyes országokban már odáig jutott, hogy őket már kikerülni sem lehet. Lassan mindenbe beleszólási joguk van, és ott tartunk, hogy 30 évvel a rendszerváltás után a katolikus egyház olyan hatalomra és vagyonra tett szert, ami egész egyszerűen elfogadhatatlan. A középkorban rendelkeztek ehhez hasonló befolyással, de úgy tűnik, hogy az nem volt elég, újra ezt kívánják, sőt, talán ennél többet is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.