Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Dübörög tovább minden

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van annak egy diszkrét bája, amikor Vidnyánszky Attila, államilag kinevezett, de posztját hetek óta elfoglalni nem tudó nagyszerűség, az SZFE nyakába ültetett kuratórium elnöke, az Európai Parlament Oktatási és Kulturális Bizottságának – amelynek ülésére állítólag technikai okok miatt csak későn tudott bekapcsolódni – azt próbálta elmagyarázni, hogy „a kommunikációs nehézség az Egyetem körüli helyzet metaforája is. Mutatja, mennyire nem sikerült párbeszédet kialakítani.” Pedig a törekvés megvolt….

Sok ostobaságot összehordott szegény, talán abban bízva, hogy az Európai Unióban mindenki rendkívül szerény IQ-val rendelkezik, ezért nekik is jó lesz az a szöveg, amit Magyarországon a Fidesz-híveknek simán el lehet adni.

Nekem különösen az tetszett, amit az október 23-i SZFE tüntetéssel kapcsolatban erőszakolt ki magából (biztonsági öveket kérem bekapcsolni!).

„…nem azért voltak rajta 15 ezren, ha voltak annyian, mert szolidaritást vállaltak a diákokkal, hanem mert a baloldali politikai pártok kampánynyitó politikai gyűlést tartottak.”

Arról  is beszélt, hogy már augusztusban az SZFE diákjai „ismert baloldali mozgalmároktól” továbbképzést kaptak arról, hogyan kell egyetemet foglalni. Jaj, Apám, borogass, de tényleg! Itt az idő, most vagy soha.

A végére tartogatom a cukorfalatot, az ebédet is desszerttel zárjuk. Vasárnaponként, havonta egyszer, akinek fussa erre a luxusra. Ezt is a fent említett nevű valaki mondta (a neve gyorsabban fog elsüllyedni a történelmi amnézia dögkútjában, mint a legfiatalabb SZFE hallgatóé):

„Úgy szeretnénk nyitni, színesebbé, gazdagabbá tenni az Egyetemet, hogy ami megvan, hadd  maradjék továbbra is.”

Hátmárhogyne. Az egész magyar politikai vezetés az ország élén arra törekszik, hogy színesebbé és gazdagabbá váljék minden szeretett hazánkban.

A gazdagodás már meg van oldva, berkeken belül, vagyis azok között, akik Attila vezérrel akarják az igájuk alá hajtani az EGYETEMET.

A színességről meg az jut eszembe, hogy mennyire ki lett rekesztve ez a fogalom a mai magyar közéletből.

Marad a feltartóztathatatlan dübörgés, a Gulyásgergely és tsai-féle félretájékoztatás, leánykori nevén ordas hazugság.

Ahogy elnéztem, az Európai Parlament Oktatási és Kulturális Bizottsága pont úgy átlát ezen a demagógián, mint mi sokan, magyarok.

Megváltani viszont csak mi tudjuk saját magunkat. És ezt meg kell tennünk 2022-ben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.