Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyüszítetek, mert már kevesen hiszik el a meséiteket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem engedhetjük meg, hogy a kommunizmus eszméi újra teret nyerjenek mindennapi életünkben, hogy földrészünkön a jogállam fontosságának gyakori emlegetése közepette Marx és Lenin szobrokat állítsanak.

Ezt valóban nem engedhetjük meg. Gulyás Gergely kicsavarta a magyar narancsot, és csinált belőle málnás limonádét. Undorító? Az. Gulyás 39 évesen úgy kommunistázik, mint a Fidesz ultraradikális rajongói, akik még talán emlékeznek a valódi kommunista terrorra. Hogy a frászba jön ide a kommunizmus? Honnan varázsoltátok ide? Még mindig nehéz megemészteni, hogy Nagy Imre kommunista volt? Ez körülbelül akkora dilemma a Fidesznek, mint a keresztényeknek az, hogy Jézus meg zsidó volt. De mit lehet tenni? Kurvára semmit. Mit mutatnak ezek a példák? Szerintem azt, hogy lehetsz komcsi, zsidó, arab, hindu, keresztény, republikánus, demokrata, konzervatív, meg mit tudom én még milyen, nem ez számít. Hanem az, hogy milyen ember is vagy valójában.

Egy kommunista is rájöhet – mint azt Nagy Imre példája is mutatja -, hogy szembe lehet, sőt, szembe kell fordulni az olyan kizsákmányoló, embertelen, szemét, véres rendszerrel, mint anno a kommunista Szovjetunió is volt. Megtehette volna, hogy sunnyog, kussol, és elfordítja a fejét, mint ahogy azt oly sokan tették. Igen, megtehette volna, de nem ezt választotta. Az élére állt egy forradalomnak, és az életével fizetett a végén. Ki miatt is? Így van. A kommunista Kádár János miatt, aki elárulta az országot, a saját népét, behívta a ruszki hadsereget, és halálba gyilkoltatta a lázadókat.

1956-tól 1988-ig, tehát 32 évig ez az ember vezette az országot, és itt mindenki kussban volt, majd a végén már annyira jól érezte magát mindenki, hogy el is nevezték az országot a legvidámabb barakknak. Mi történt Nagy Imrével? Az újratemetésén – ami a rendszerváltás legszebb és legmeghatóbb pillanata volt – Orbán felmászott a koporsójára és elküldte az oroszokat a picsába. Annak ellenére, hogy állítólag az akkori pártok megegyeztek abban, hogy nem politizálnak. Hozzáteszem, addigra már rég megvolt a kivonási terv, tehát semmi újat nem mondott, csak magára irányította a figyelmet. Már akkor is nagyon kemény gyerek volt, egy igazi utcai harcos.

Visszakanyarodva Gulyás delirálására: a kommunizmus eszméje – nem mellesleg pont Orbán miatt – valóban olyan, mintha ma is velünk élne. Kvázi lemásolta Kádár puha diktatúráját, a gulyáskommunizmust. Visszaállítja az egypártrendszert, visszaállamosít mindent, erősíti a katonaságot, Putyin seggéből ki sem látszik, a közmédiát pártszócsőként működteti, a valódi híreket üldözi és elhallgattatja, hazudik és  mindenkit egy szinten akar tartani. Az Európai Uniót Szovjetuniónak, egy verbálisan legyőzendő nagyhatalomnak állítja be, amelytől ugyan függünk, de nélkülük sehol nem lennénk.

Nem akarom Gulyás nertársat elkeseríteni, de a zsebre dugott kezű, szotyizó öreg harcos Lenin szobrok nélkül is nagyon ügyesen visszaállította országunkban a kommunizmust. És lehet, hogy ez még mindig a puha verzió, de folyamatosan próbálja keményíteni. Üti a vasat, de az már nem annyira meleg, ezért egyre nehezebb formálni. Nézzen körül a rajongótáborban, kedves Gergely! Kiket lát ott? Csak nem a kádári szocializmus nagymama és nagypapa korú haszonélvezőit, akik a rendszerváltás előtti időkről nosztalgiáznak? Apropó nosztalgia. Ki szokott a katonaéveiről áradozni, hogy ott milyen jól érezte magát? Ki volt KISZ-titkár a gimnáziumban? Kinek az apja volt 1966-tól az MSZMP tagja, propagandistája? Ki áradozott a szocialista rendszerről mint jó dolog? Bingo. A mi Viktorunk, pontosabban a tietek. Úgyhogy szerintem te, aki 8 éves lehettél a rendszerváltáskor, maradj csendben, mert téged annyira érinthetett az úgynevezett „kommunizmus”, mint Trumpot a Covid-19 vírus. Érintőlegesen. Mindemellett senkinek nem jutott eszébe itt Lenin és Marx szobrokat állítani, hacsak nektek nem. A szobrokról jut eszembe: ki is vitette el Nagy Imre szobrát sunyin, az éj leple alatt a Kossuth térről? Ki nem szól egy kurva szót sem, amikor Horthy-szobrokról lerántják a leplet? Nincs több kérdésem. Hazug, uszító banda vagytok. Egytől egyig. Nyüszítetek, mert már kevesen hiszik el a meséiteket.

Szégyen ország szégyen minisztere.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.