Február 25,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ebben az országban már szinte semmi sem okozhat meglepetést

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A mai Magyarországon szinte minden lehetséges, feltéve, hogy az ember a NER köreiben mozog. Családtagok, közeli és távoli rokonok, haverok és barátok kaphatnak jól fizető állásokat az államigazgatásban, amihez még a szamai múlt sem feltétel sokszor, elég ha az ember nyíltan állást foglal Orbán Viktor és pártja mellett. Megszámlálhatatlan ilyen eset történt már az elmúlt 10 évben és vélhetően még fog is 2022-ig, amikor talán véget ér ez a borzasztó időszak. Addig azonban még van egy kis idő, ezért a kormányzat mindent megtesz azért, hogy minden lehetséges pozíciót fel tudjanak tölteni végtelenül lojális haverokkal és rokonokkal. Mert mi van, ha 2022-ben már nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt? Fontos, hogy párthű káderek legyenek pozícióba helyezve mindenhol, ezzel is nehezebbé téve az ellenzéknek azt, hogy egy esetleges kormányváltást követően megkezdhessék az ország újjáépítését.

A Telex olvasója hívta fel a lap figyelmét arra, hogy a nemrégiben kinevezett genfi nagykövet nem igazán alkalmas a feladatára, ugyanis nem rendelkezik diplomáciai háttérrel, pláne nem annyival, hogy azonnal nagykövetként kezdhesse pályafutását. Lássuk mi is történt pontosan:

Szászfalvi-Farkas Lenke lett Magyarország frissen megnyitott genfi konzulátusán a konzul. Sokat nem tudunk róla, kérdéseinkkel nem tudtuk elérni, de úgy tűnik, hogy egy kormánypárti (KDNP-s) képviselő a nemzetközi diplomáciában még tapasztalatlan lánya lett a vezető. 

Gond egy szál se, megszokhattuk már, hogy azok az emberek, akik a Fidesz-KDNP környékéről kerülnek ki, mindenben is tehetségesek. Itt van nekünk Rácz Zsófia, akiért nem voltak restek törvényt módosítani, most pedig itt van nekünk Szászfalvi-Farkas Lenke, aki a külügy szerint a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Médiatudomány szakán végzett és a munkájának ellátásához szükséges, magas szintű angol, illetve francia nyelvtudással rendelkezik. Az is jól mutatja, hogy mennyire nem rendelkezhet szaktudással és elegendő diplomáciai háttérrel, hogy a külügy kiemeli, hogy legalább beszél angol és francia nyelven. Az ember azt gondolná, hogy egy konzulnál ez legalábbis alaptudás, de Csiszár Jenő óta tudjuk, hogy ez nem feltétlenül van mindig így.

Most viszont azt is kiderült, hogy az egyébként igen komoly szakmai tudást megkövetelő konzuli munkához már ez sem feltétlenül szükséges. Volt gyakornokból simán lehet az ember konzul, ha családtagjai, esetleg baráti körében akadnak olyanok, akik komoly pozíciókat töltenek be a kormányban, vagy a holdudvarban. A mi Lenkénk biztosan egy nagyon kedves lány, de amikor valakit ilyen vagy hasonló körülmények között neveznek ki, akkor nehéz nem arra gondolni, hogy igazságtalanság történt. Még a diplomáciai világban is hullámokat vert a fiatal lány kinevezése, ami azért is meglepő, mert a diplomaták aztán tényleg nem arról híresek, hogy bárkinek is elmondják a valódi véleményüket. A munkájuk pont az, hogy mindent a színfalak mögött oldajanak meg, és úgy tűnjön, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

A KKM-ben olykor vannak ilyen személyi furcsaságok, például emlékezhetünk, amikor hirtelen különösen jelentős közös halmazt mutatott a hazai külpolitikai humán erőforrás megújítása és a dunakeszi futsalcsapat összetétele.

Magyarországon is lehet karrierdiplomata pályát építeni, de bizony, olykor bizalmi alapon be lehet előzni a szorgos hangyákat, mi lépcsőről lépcsőre haladunk, de van, aki tud hármat is ugrani.

A diplomaták világa – tudomásom szerint – egy igen érdekes világ, amely nem feltétlenül a tisztaságáról híres, azonban még ott is kiverte a biztosítékot a KDNP-s képviselő lányának kinevezése. Persze nem érdemes azt hinni, hogy ebből majd komoly, következményekkel járó ügy lesz, szépen elsimítják, mint ahogy megtették ezt oly sokszor korábban. Az emberek elfogadják Szászfalvi-Farkas Lenke személyét, Genf nem a szomszédban van, hallani sem fognak róla. Ugyanez történt Rácz Zsófiával is, aki ráadásul nem is genfi konzul, és aki a mai napig végzi komoly feladatait: posztol az Instagram fiókjára, és kormányzati szereplőkkel pózol. Hogy a fiatalokat mennyire sikerült megszólítania, az egy másik kérdés, de manapság melyik kormányzati pozíció az, ahol valódi munka szükséges ahhoz, hogy valaki megtarthassa állását? Amikor a külügyminiszter minden gond nélkül szállíttathatja magát haza rendőrségi VIP-helikopterrel, mindenféle felelősségrevonás nélkül, akkor miért is lenne következménye annak, hogy egy szaktudás nélküli fiatal lányt neveznek ki genfi nagykövetnek? Magyarországon az van, amit a Fidesz akar, még akkor is, ha ezzel a legtöbben nem értenek egyet. Ezt jelenti a kétharmad, jelen állás szerint legalábbis.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!