Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hamis éneked már a botfülűeket is irritálja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csinnadratta és promenád a gyönyörbe. Ez volt a hétfő délután a parlamentben, ahol azonnal kellett volna válaszolnia a képviselők kérdéseire a nagyfőnöknek. Megint csak a szokásos, gusztustalan papírból olvasás, semmi spontenaitás, nem bízta a véletlenre. Még az is lehet, hogy a minden színvonalon aluli Bagi-Nacsa duó írja a válaszokat, amin aztán kurva jót derülnek saját maguk között a bátrak.

Ott volt mind, mert kellett a kétharmad szolgai nyomkodása ahhoz, hogy Varga Zs. Andrást mindenképpen a Kúria elnökének válasszák. Igaz, hogy senki nem támogatta, mindenki ellenezte, a szakma felháborítónak tartotta, bírói gyakorlata nincs, de ez a Fidesznél soha nem volt probléma. Megint egy politikai végrehajtót tettek kilenc évre a bírók feje fölé, a legmagasabb bírói testület élére. Polt Pétert ennél jobban már nem lehet bebiztosítani.

Aztán – mint láttuk – Jakab Péter egy zsák krumplit vitt Orbánnak, hogy ezzel szimbolikusan világossá tegye: Borsod nem kér a megvesztegetésből és lekenyerezésből. Erre úgy beszart a keménymag, hogy majdnem tettlegességig fajult az akció. Jakab elindult a zsák krumplival Orbán felé, de mire odaért, már Kocsis, Balla, Kövér és a végén Semjén a saját testükkel védték a burgonyatámadástól az utcai harcost. Ki sem látszott mögülük, úgy eltakarták, mint egy bodyguard-csapat. Már azt vártam, hogy Kocsis és Kövér mikor kezdi el ütlegelni Jakabot, de végül csak ellökdösték az egyisten közeléből. Kurva bátor pali ez az Orbán, megint bebizonyította. Egy beszari, „kihaénnem” diktátorkezdemény. Csak a szokásos, semmi más.

Még a parlamenti ámokfutás előtt azért kiposztolta az unokáját is a Facebookra. Én nem tudom, mikor született pontosan a gyermek, nem is érdekel. Az viszont necces lett volna, ha Ráhel még mindig kórházban van, és a nagypapát, az egész propagandastábbal a nyomában, beengedik az intézménybe. Tudniillik látogatási tilalom van még a magánklinikákon is, és az elég valószínű, hogy a saját lábon álló legnagyobbik Orbán-lány nem az Üllői úti szülészeti klinikán hozta világra a kis Bertalant. Azt eddig is tudtuk, hogy nagyapónak mindent szabad, rá nem vonatkoznak sem a törvények, sem a szabályok, végül is csak egy világjárvány kellős közepén vagyunk, ám mint kiderült, ezúttal nem erről volt szó. Mivel a Blikk írta meg, biztos igaz. Hogy ugyanis a család nagyon figyel az óvintézkedésekre a koronavírus-járvány közepette, ezért Orbán nagyapó és Lévai nagyanyó csak akkor vehette először kézbe legfiatalabb unokáját, miután meglátogatták őt Ráhelék otthonában. 

A lényeg, hogy gyarapodik rendületlenül a focicsapat. Tényleg: ez mennyire beteg már, hogy valakinek ez jusson eszébe az unokája születéséről? Mindenestre amíg Kaleta szabadlábon van, én azért óvatosan posztolgatnék a gyerekemről vagy unokámról képeket. Az is igaz, hogy ezekben a körökben a hatásvadász cukiskodással az ömlengő, „a Szűzanya és a Jóisten áldja mindkettőjüket”, meg az „aranyeső az egész családra” típusú rajongói kommentek begyűjtéséért bárkit fel lehet áldozni. Jól jön ez a most ezekben az ínséges időkben. Íme ez a „drágajó” ember, aki a légynek sem tudna ártani, hát nézzétek meg, hogy néz arra az apró csöppségre. Remélem, majd lesz pelenkázós videó is. Alig várjuk!

De visszakanyarodva a tisztelt házban előadott műsorra: Selmeczi Gabika is nagyot ment. Megkérdezte az ő kifogástalan gyöngyfogsorával és a frissen szárított hajával Rétvárit, hogy mit szól a sok szemét ál- és kamuhírhez, amit a baloldal terjeszt lépten-nyomon. Rétvári nem győzőtt affektálva, az érintetteket kioktatva válaszolni, és visszanyalni a magánnyugdíjpénztár kifosztásában jeleskedő Selmeczinek. Gondolom, ez a híveknek szólt, mármint ez a színjáték, különben simán meg tudták volna beszélni a dolgot a parlament büfejében is. De nem, ezt olyan teátrálisan adták elő, hogy az ember azt hihette, egy színházi főpróbát lát. Már csak azért is, mert ezek is mindent papírból olvastak fel egymásnak. Ennyit tudnak. A kötelező, az ország színe előtti kölcsönös hátbeveregetést és nyalást letudták, a Duce meg helyeslően bólogatott.

Utána jött a KDNP frakciójából a soros szentfazék, aki szintén papírból felolvasta az előre megírt kérdést, amelyben Iványi egyházát, magát Iványi Gábort (értsd: Gyurcsányt) szapulta szorgosan. Kifogástalanul nyomta, egy csapásra annyi aljasságot összehordani kérdés formájában, mint ez az ember, tényleg nagyszerű teljesítmény. Tehát azért, hogy a hívek is megértsék és jól értsék: a baloldal és Gyurcsány hazudik, Iványi pedig egy szar alak, aki az ellenzék rendezvényein szapulja a szegény kormányt, és hazudik reggeltől estig. Erre egy államtitkár, aki szintén nem tudom, ki volt – nem is érdekes, mert ezek olyan egyformák, mint a tojások -, válaszolt. Természetesen szintén papírból. Az egy dolog, hogy valaki nem tud beszélni, mondjuk spontán módon, csak úgy fejből, szabadon. De hogy olvasni se tudjon papírból? Atyaég! Persze, hogy Iványi egy csaló, gaz zúgpap, aki hazudik és azonnal ki kell átkozni. Itt mindenki hazudik és kamuhíreket terjeszt, alátesz a kormánynak, és csak támad. Támadnak együtt és külön, kívülről és belülről, alulról és felülről. Mindenhonnan. Ennyi támadást még Eisenhower sem tudott volna visszaverni, nemhogy a Fidesz, aki szinte minden fronton háborút nyitott mindenki ellen.

Sajnos az úgy van, Viktor, hogy miután folyamatosan beleálltok emberek bizonyos csoportjába, azok az emberek nem biztos, hogy – mint ahogy idáig tették -, ezután is hagyni fogják, hogy tovább romboljatok. Kezd felébredni az ország, és rájönni arra, hogy ki is vagy te, és milyen is vagy te valójában. Egyre többen kezdik felismerni, hogy te sem vagy mindenható és mindenki felett álló. Rájönnek szépen sorban, hogy igenis le lehet téged rugdosni a színpadról, főleg akkor, amikor a hamis éneked már a botfülűeket is irritálja. Lassan elfogy a közönséged, pedig te világsztár akartál lenni. Sajnos ez nem fog összejönni, és lassan itthon sem lesz pódium, ahol előadhatod a hamis haknidat. Nem vagy már menő, nem vagy trendi. Egy kiégett megélhetési sztárocska vagy, aki soha nem fog bekerülni a halhatatlanok közé. Pedig a lehetőség adott volt. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.