Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Kaleidoszkóp


Orbán naplója 3.

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves naplóm!

Régen írtam már, alig jut idő a sok keccsölés és harcolás közben. Most a legfontosabb dolog, hogy Magyarországnak működnie kell. Nyáron több Balatont akartunk, és a nagy részét meg is szereztük. A turizmus továbbra is kiemelten fontos, így ősszel logikus lépésként gyorsan lezártuk a határokat a hanyatló Nyugatról érkező Soros-vírusügynökök előtt. A négy visegrádi országnak természetesen tettünk engedményeket, de őket mimagyarok hajlamosak vagyunk elnézőbben kezelni, hiszen velük 4 „egy V-ből valók vagyunk”.

A nyár folyamán felkészültünk a második hullámra: megszámoltuk kétszer oda-vissza az orvosokat és a nővéreket, és bátran kijelenthetjük, hogy nincs ok az aggodalomra, mert így a számok azt mutatják, hogy négyszer annyian vannak, mintha csak egyszer számoltuk volna őket.

Müller Cecília Országos Tisztifőorvossal rendszeresen egyeztetek járványügyben és minden nap elmondom neki, hogy aznap hogyan álljanak a számok. Személyes találkozónkon Cecília asszony felhívta a figyelmemet arra, hogy nagyon fontos a rendszeres fertőtlenítő takarítás ezekben a vészterhes időkben. Viccelődve megjegyeztem, hogy ez az asszonyok dolga, de persze én férfiasan kiveszem a részem a dologból és rendszeresen fölmosom a padlót Brüsszellel. Értettem a tréfámat és jót kacarásztam rajta.

Maszkot a pártban nem szívesen viselünk, ennek politikai okai vannak: nem szeretnénk, ha véletlenül rablónak néznének minket, de az mindenesetre elmondható, hogy sikeres a védekezés, mindenkit meggyógyítunk, a világ pedig irigykedve tekint ránk, mióta vezető lélegeztetőgép-nagyhatalom vagyunk. A Magyar Nemzeti Oltóanyaggal is jól haladunk, a világon elsőként jöttünk rá, hogy a nemzeti konzultáció segít a járvány elleni védekezésben, így a visszaküldött kérdőíveket hatóanyagként belekevertük a készülő vakcinába.

Megállapítottuk, hogy Európa legbiztonságosabb helye a Puskás Aréna, ezért elhatároztam, hogy építünk még belőle néhányat az országban, hogy együtt, közös erővel győzhessük le a járványt.

Trump elnök nemrégiben felhívott telefonon, épp a lecsót kavargattam a konyhában, így megkérdezte, hogy mi a jó lecsó titka. Azt válaszoltam, hogy ügyelni kell, hogy ne kerüljön bele Soros-kolbász. Rákérdezett a kétharmad receptjére is, aztán elkérte Putyin és Választási Ilonka asszony telefonszámát. Azt mondta, számíthatunk rá, ha Amerikában előbb készül el a vakcina, mint nálunk, a várakozás idejére pedig a hipófogyasztást ajánlotta.

A földtől immár teljesen elrugaszkodtunk, és így fentről szemlélve a kilátásaink nagyon jók, gazdaságunk naponta pattan vissza az ABC összes betűjéről felváltva.

Ajánlatot tettünk a Budapest Airport megvételére, az első intézkedés a névváltoztatás lesz. Bosszankodik az ember, hogy Feriről hegyet neveztek el, de az átnevezés is kissé elhamarkodott volt, ezért népszavazást fogunk kiírni, melyben kikérjük az emberek véleményét, hogy a repülőtér új neve ezentúl Liszt Béla vagy inkább Liszt Viktor legyen.

A Libri-Bookline csoportba is bevásároljuk magunkat, hiszen számunkra fontos a kultúra. Csak kisebb átalakítást tervezünk: az olvasósarkok mellett darálósarkokat alakítunk ki, erre természetesen közbeszerzést írunk ki a Mészáros csoportnak.

Elrugaszkodás, felemelkedés, földbeállás. Együtt sikerülni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.