Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki kell állnunk, és szolidárisnak kell lennünk. Nincs más alternatíva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Te gyáva Szarka ezredes. Te hitvány báb. Te szervilis honvéd. Mit honvéd? Orbánvéd. Kinek bizonyítasz? Vagy mit bizonyítasz? Kell még egy  strigula az önéletrajzodba? Gyalogbéka. Ha te igazi hazafi lennél, akkor nem fenyegetőznél, parancsolgatnál, aljaskodnál, hanem felhúznál egy sárga SZFE-maszkot, a földre köpnél, a középső ujjadat a magasba lendítenéd, és a diákok mellé állnál.

Te igazi fideszbérenc, te agyoniskolázott Terminátor. Menetelsz a főnököd utasítására, nem kérdezel, csak végrehajtod a parancsot? Megtagadhatnád? Meg. Huszonpár éves embereket vegzálsz, aztán végighazudod az összes médiaorgánumot azzal, hogy te vagy az áldozat. Mert már nincs visszaút, ezt te is látod, de már benne vagy a satuban. Az ilyenek miatt tartunk ott, ahol. Az ilyeneknek kellene egyszer szembefordulniuk a felcsútival és nagy nyilvánosság előtt megszégyeníteniük. De ez neked nem opció, egy janicsárnak nem az, egy végrehajtó likvidálónak nem az. Csak kivont karddal menni előre, és ütni jobbra-balra, mindegy, hogy mekkora a pusztítás mértéke. A diákok a jog eszközéhez fordulnak, de mit érnek vele, amikor a törvény az felcsúti oldalán áll? Ha meg nem, akkor egy nap alatt megváltoztatják a törvényt a 133 bátor gondos közreműködésével. Mert itt már nem lehet semmit jogállami keretek között intézni, mert azt is levadásztátok és megerőszakoltátok.

Mi viszont drukkolunk és büszkék vagyunk ezekre a diákokra és a tanáraikra, akik feláldozzák magukat a magyar demokrácia oltárán. Igazi hősök, mint az indexesek is voltak. Igen, reméljük, egyre többen fordítanak hátat, és mutatnak letolt gatyával csupasz segget Orbánnak. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon le merne menni a Vas utcába spontánul, ahogy szokott, és lenne bátorsága ott egy propaganda filmet forgatni? Hát persze, hogy nem. Egy beszari, jellemtelen, puhány diktátorkezdemény. Még annak is a legrosszabbika, aki a saját népét, saját fiataljait próbálja lenyomni, mert külföldön semmibe veszik. Egy igazi suttyó, aki a kultúráról azt sem tudja, eszik-e vagy megisszák. Aki azon dolgozik, hogy az egész országot Mucsaröcsöge-felső szintjére züllessze, mindenki tájszólással beszéljen, vasárnap fehér ingben templomban térdepeljen, hétfőtől péntekig meg lehetőleg közmunkásként sepregesse a helyi fideszes földesúr portáját. Ez a hosszútávú terv: butítani és sötétbe borítani mindent. Szaftos, zsíros pofával hörögni, koszos körömmel egészségügyet vezetni, nyunyókás Cili nénivel infantilizálni, Bayerekkel hergelni, Matolcsy-Vargával elszegényíteni és egyben nyerészkedni a sajátjaikon. Böfögni és teli pofával fröcsögni.

Ez a magyar virtus. Nem kell ide a tudás, a művészet, az önálló gondolat. Minek? Hogy még a végén felébredjen a nép? Még a végén rájöjjön, hogy visszarugdalták az időben vagy ötven évet? Milyen ötvenet? Legalább százat. A kritikusoknak kuss, pofa be, mert ha nem, akkor majd jön a retorzió? Félj, és húzd meg magad! Örülj, hogy van mit enned, van hol laknod! Nézd a mai Magyarország celebjeit, a politikusokat, hogyan gazdagodnak meg azon a pénzen, amiből neked kellene jobb életet biztosítaniuk. Amiből neked kellene prémium szintű egészségügyet építeniük. Amiből oktatást és tudást kellene biztosítaniuk azoknak a színész és filmrendező növendékeknek, amiből megbecsülést kellene biztosítaniuk azoknak a tanároknak, akik most megállj-t parancsoltak, és egy ország nevében állnak ki nem csak magukért, hanem értünk is. Mert ne legyen kétséged, azt csinálják nagyban az országgal is, amit a szemünk előtt kicsiben az egyetemmel. Ennél szebb forgatókönyvet nem is írhatott volna az élet. Színpadra vitte a mai magyar valóságot, és megrendezte ezt a tragikomédiát, amelyben valaki majd nyer, és valaki veszít.

Nem szabad hagyni, hogy a rossz győzedelmeskedjen, nem szabad hagyni, hogy a jó elbukjon. Ki kell állnunk, és szolidárisnak kell lennünk. Nincs más alternatíva. A mi felelőségünk megvédeni és teljes erővel melléjük, illetve mögéjük állni ebben az ügyben. Ez nem egyszerűen elvi, hanem erkölcsi, morális kérdés. Végre valakik odacsaptak arra az asztalra, ahol Orbánék a fejünk felett zabálnak, és néha ledobnak róla egy-egy csontot, amin rágódjunk, amíg ő újabb szemétséget talál ki ellenünk, a másképp gondolkodók ellen. Könyörgöm, fogjuk már föl, hogy csakis mi állíthatjuk meg, csakis mi együtt szégyeníthetjük meg. Mert egyesével mindenkit levadásznak, de együtt erő vagyunk, amivel nem tud mit kezdeni.

Sokan mondják nekem, hogy ne Orbánt személyét bíráljam, támadjam (?), hanem a rendszert. Sajnos nem megy. Ez a rendszer Orbán rendszere, ez az ember a főgonosz. Ha Orbán elbukik, akkor az egész rendszere elbukik. A személyi kultusz uralkodik ma. Ha elbukik, ha Orbán nem lesz, akkor ennek az egésznek vége lesz. Ő mozgatja a szálakat, ő adja a parancsokat, ne legyen kétsége senkinek. Kártyavárként fog összedőlni ez az egész, ha Orbán hatalma meginog. Ahhoz pedig  az kell, hogy ne maradjunk csendben, ne hagyjuk, hogy bárkivel azt tegyen, amit akar.

Kitartás, fiatalok! Életetek vizsgaelőadásának főpróbája zajlik éppen. Ha én zsűritag lennék, csillagos ötössel és vastapssal jutalmaznám az eddigieket. Hajrá SZFE! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.