Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Kaleidoszkóp


Free SZFE

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel a Színművészetit bedarálni igyekvő rezsimszolgák zsarolással, fenyegetéssel és a lejárató hadjárattal vannak elfoglalva éjjel-nappal, sajnálatos módon nem jut idejük arra, hogy kidolgozzák, vagy legalább felvázolják koncepciójukat. Én viszont pont ráértem és belegondoltam, úgyhogy megírtam a tantervet helyettük az első félévre.

Rendkívüli nemzeti-keresztény tanévnyitó keretében a lázadó diákoknak Bűn és bűnhődés címmel fenyegető beszédet mond Vidnyánszky Attila, majd egy piros-fehér kordonszalag átvágásával hivatalosan is megkezdettnek nyilvánítja a tanévet.

A színész szakon mesterképzés indul Balázs Péter, a Szeszélyes évszakok sztárjának vezetésével „Általános színészkedés, valamint a földön reggelizés káros hatásai” címmel.

A képzéssel párhuzamosan „A magyar nyelv szerepe a magyar színjátszásban” címen Captain Obvious magyar hangja, Dörner György indít minikurzust az érdeklődőknek. Az érdeklődés kötelező.

A bábosztály növendékei az első szemeszterben a marionett technikát sajátítják el – a báb szemszögéből. Az új vezetőség az érzékenyítés jegyében fontosnak tartja megismertetni, és a diákoknak átadni azt az érzést, amikor zsinóron rángatva fölülről mozgatják őket. A képzés kiegészítéseként „Egy kesztyűbáb élete” címmel meghívott előadóként a téma igazi szakértője, Áder János tart workshopot.

A zenés osztály az első vizsgaelőadásig a Barackfa-dal motívumára elsajátítja a talpakkal egymásra lépés művészetét, miközben kezeik összeérnek.

A forgatókönyvírók Kafka Átváltozás című művének alapján elkészítik az “Egy liberális hüllő útja a keltetőtől a nemzeti-kereszténységig” című illiberális dráma szövegkönyvét.

A filmes szakon “Nagyon fáj “címmel trianoni vizsgafilm előkészítése és forgatása zajlik majd. A nemzeti tragédia történetét Dózsa László (1942-) meséli el Schmidt Mária blogbejegyzései alapján.

A látványtervezők feladata a magyar Ugar megjelenítése lesz, különös tekintettel az égig-nyúló giz-gazokra és a kacagó szélre. Élethűen ábrázolni kell amint a gaz lehúz. (A jobb osztályzatért javasolt némi árvalányhaj és kinyíló pitypang művészi elhelyezése a dudva és muhar között.)

A jelmeztervezők Orbán Ráhel nNemzeti divatcégének irányítása alatt tanulják meg a szotyolával hímzett paraszting és a paszományos gumicsizma előállítását.

Hangképzés és beszédtechnika órák helyett „Párbeszéd” néven új tantárgy kerül bevezetésre, melyet a kuratórium tagjai okatatnak majd a tőlük már megszokott magas színvonalon.

Aki nem lép egyszerre a kancellár utasításai alapján, attól megválnak. A pályaelhagyó diákokat Németh Szilárd katonai díszszemle és nyúljás pacal kíséretében búcsúztatja. Számukra az önjelölt kuratórium benzinkutas életpályamodellt kínál.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!