Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kubatov megmagyarázza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

 Újabban egyre gyakrabban találkozom a szamokadatok.hu nevű akármi forrásként való megjelölésével. Hogy kik ők valójában, az impresszumból nem derül ki, annyit közölnek csupán magukról, hogy ők a baloldali álhírek ellenszere és ajánlgatják magukat további hasznosításra, és ezt a lelkes Fidesz-hívők egyre növekvő buzgalommal meg is teszik. Most éppen egy a Fradi otthona, a Groupama Aréna beruházási költségeiről nyilatkozott Kubatov Gábor a Mandinernek, és ezt szemlézi a szamokadatok.hu. Azzal kezdi, hogy Stadionozók, figyelem!  A Fradi Bajnokok Ligájában való szereplése kapcsán többen úgy fogalmaztak, hogy a stadionra fordított pénz most már meg megtérült. Ez valóban igaz, annyi aprócska kis kiigazítással, hogy a stadion ára már régen megtérült, már a megnyitó napjára a magyar államnak több bevétele keletkezett a beruházás során, mint amennyi kiadással járt az építkezés. És ezek után következik a levezetés, hogy miből is áll ez össze.

Hát először is ugye vissza kellett vásárolni a telket tízmillióért, amit a Gyurcsány-kormány annak idején eladott. Utána következnek az építési költségek, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy annak a 38%-a adók és járulékok formájában visszakerült az államkasszába, emellett az építkezés munkát adott sok embernek, aztán miután elkészült, a stadion melletti telket jó áron értékesítették, és mindezeket figyelembe véve már akkor nyereséges volt a beruházás, amikor még egyetlen mérkőzést sem játszottak benne, azóta pedig egyre csak termeli a pénzt. Az egész eszmefuttatás lényege, hogy a fideszes befektetések gyümölcsözőek.

Ha valaki ellátogat a szamokadatok.hu-ra, ott az ehhez hasonló számtani bravúrok sorával találkozhat, bármit bemutatnak a számok nyelvén, és természetesen mindannyiszor az derül ki, hogy bár a gonosz baloldal azt harsogja, hogy mindez  ráfizetéses, valójában hasznos és nyereséges befektetések. Ha alaposan utánanéznénk, minden bizonnyal a jegybank legutóbbi hatalmas nyereségéről is bebizonyítják, hogy gyarapodott a nemzeti vagyon ezáltal, és örülnünk kell, mert már megint gazdagabbak lettünk.

Ettől persze nem érezzük úgy, hogy valóban gyarapodtunk, és most már egyre többek számára világos, hogy például az évenkénti nyugdíjemelés nem egy jótétemény, és nemhogy nem emelés, de nem is igazán korrekció, mert annál lényegesen többet veszít a pénzünk az értékéből, mint amennyivel többet kapunk majd januártól. Főleg a nyugdíjasokat nem lehet félrevezetni, mert akinek kevés pénzből kell havonta gazdálkodnia, eléggé pontosan érzékeli a pénzromlás mértékét, hiszen ha ugyanazon a szinten szeretne élni, mint az előző évben, az már sokkal többe fog kerülni jövőre. A korábban néha adott utalványok sem igazán hoztak változást ebben, csak kicsit megzavarták a képet, hiszen átmenetileg jelentettek némi könnyebbséget, de ahhoz ez kevés volt, hogy ténylegesen korrigálják a hiányosságokat.

Ez is nyilván már a kampány része, talán az Alapjogokért Központ áll mögötte, érdekes, mennyire nem akarják felfedni a kilétüket, mintha azzal, hogy homályban maradnak, a pártatlanság, a puszta szakmaiság látszatát akarnák kelteni, persze nem kell ahhoz különösebben okosnak lenni, hogy az ember lássa, honnan jön a hang. Nem mintha ettől önmagában látatlanban elutasítanánk a tartalmat, de ha beleolvasunk egyik-másik okfejtésbe, szemernyi kétségünk sem marad, hogy kiket tisztelhetünk a szerzőkben és mik a szándékaik.

Kubatov Gábor harsányan büszkélkedik most a Fradi sikerével, már ki is vetíti ezt a magyar labdarúgásra, kiderül, hogy a futballban van a jövő, ebből már egyenesen következik, hogy igenis, kellenek a stadionok és milyen végtelenül okosan gazdálkodik a Fidesz a közpénzzel, amiért újabb és újabb stadionokba és futballba öli. Mi következik mindebből? A továbbiakban építsünk csak stadionokat, az iskolákat alakítsuk át fociakadémiákká, aztán eljön a Kánaán, futballból fogunk megélni?

Mondjuk én már egy ilyen javaslaton se lepődnék meg…