Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bármelyik oldalról is nézzük, ez a hatalom veresége volt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi is beszámoltunk Szarka Gábor SZFE-s látogatásáról, ami véleményem szerint a diákok győzelmével zárult. De nyilván ezt most azért mondom, mert mocskos liberális firkász vagyok, aki beáll a fősodorba, hogy Gyurcsány parancsait teljesítse. Az teljességgel ki van zárva, hogy ez az én véleményem a dologról, hiszen – mint tudjuk – olyan nincs, hogy valaki csak úgy leírja a véleményét, egészen biztosan irányítja őt valaki a háttérből. Nos, engem nem irányít senki, Sorostól, sőt még Gyurcsánytól sem kaptam pénzt azért, hogy kiálljak az SZFE diákjai mellett a hatalommal szemben. Úgy tűnik azonban, hogy a kormányzati oldalon megint csak valami mást nézhettek, mert ők ennek az ellenkezőjét látták, vagyis azt, hogy a színművészeti diákjai viccet csináltak magukból. Hogy mégis hogyan sikerült erre a konklúzióra jutni? Lássuk:

Már ott sántít a színinövendékek hetek óta tartó fesztiválja, hogy még a produkciójuk műfajában sincs egyetértés. Ők tragédiaként adják elő a folytatásos darabot, a közönség zöme viszont egy gyermeteg kabaréfolyamot lát.

Vajon kire gondolt a szerző, amikor a közönség zöméről beszélt? Mert hogy a társadalom túlnyomó többsége nem egy gyermeteg kabarét lát, abban szinte biztos vagyok. A Fidesz egészen rosszul gondolja, ha azt hiszi, hogy a társadalom nagy része velük ért egyet. Az, hogy kétharmaddal kormányozhatnak, nem azt jelenti, hogy a valóságban is ők rendelkeznek a választók többségének szavazataival. Legalábbis kétharmados felállásban egészen biztosan nem. A legfrissebb felmérések is azt mutatják, hogy az ellenzéki összefogás hatására könnyen lehet, hogy a Fidesz vereséget fog szenvedni 2022-ben, annak ellenére is, hogy egészen biztosan csalni fognak most is a választásokon, mint ahogy ezt megtették számtalan alkalommal korábban is. Lehet itt vitatkozni a jogi fogalmakról, de az, amit a propagandagépezet csinál, a közmunkával zsarolás, a határon túliak megvásárlása – és még sorolhatnánk hosszan -, egy demokratikus országban választási csalásnak minősül.

Úgy gondolom, az SZFE  tízezrek, százezrek véleményét formálja. Azokét, akik valamiért gyávák kiállni az érdekeikért, akik inkább sunnyognak, minthogy kinyitnák a szájukat, és elmondanák a valódi véleményüket. Ezek a diákok nem a gyengeségükről tettek tanúbizonyságot, bármennyire is ezt szeretné hinni a hatalom. Igenis pofont kaptak egy csapat fiataltól, hiszen képtelenek voltak végigvinni valamit, ami mindenhol máshol működött a szolidaritás hiánya miatt. Nyilván megírathatnak ilyen és ehhez hasonló vicceskedő cikkeket a témában, attól az emberek még képesek lesznek érzékelni a valóságot. Az alternatív valóság létrehozásához sokkal több idő kell, mintsem egy pár hét vagy hónap. Ezzel már régen elkéstek, mert soha nem számoltak azzal, hogy ilyen ellenállással kerülnek szembe.

Szarka Gábor jövetele egyébként határozott csalódást keltett a maszkba, maskarákba öltözött védősereg számára, merthogy karhatalmi kíséret, vízágyúk és lovasrendőrök nélkül érkezett. Milyen forradalom az, amit le sem akarnak verni?

Diákforradalom, úgy hívják. Ezek a fiatalok nem a Fidesz által felbérelt focidrukkerek, akik rombolni érkeztek, hanem olyan diákok, akik kiállnak az iskola értékeiért és nem hagyják azt, hogy Orbán bedarálja őket. Nem minden forradalomhoz szükséges erőszak, sőt. Azt is kétlem egyébként, hogy az SZFE diákjai készek lennének egy valódi csatára, ők nem azért vannak ott. Ők kitartásukkal és kiállásukkal védelmezik az egyetemet, amit semmilyen vízágyú vagy gumibot nem tud áttörni. De őszintén abban sem lennék biztos, hogy ha a hatalom meg merné húzni, hogy erőszakkal elvezeti őket az épületből, akkor nem csődülne az utcára több ezer ember, hogy a fiatalok védelmére siessen. Szerintem hülyeség olyasmivel viccelődnie Pilhál Györgynek és társainak, amiből szintén csak ők jöhetnek ki rosszul, de hajrá. A fiatalok már győztek, történjék is bármi a jövőben, ezt már nem fogja senki sem elvenni tőlük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.