Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szépen csöndben kifosztanak bennünket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Matolcsy György az MNB élén történelmi bevételre tett szert, ami leginkább annak köszönhető, hogy rekord gyenge szinten tartják a forintot. Nyilván nem véletlen műve ez, csak hát ami nekik jó – hiszen ezeket a pénzeket majd okosan befektetik valahova –, az az emberek többségének nem az. Persze ebbe miért is gondolnának bele? Mikor érdekelte a nemzeti kormányt az, hogy mi a többség érdeke? Ők mindig csak és kizárólag magukkal törődtek, erre épült az egész rendszer, ez a NER alapja. Olyan embereket tettek meg vezetőkké országszerte, akik hajlandóak voltak pénzért cserébe eladni a lelküket. Felosztották az országot maguk között. Kit érdekel az infláció, ha az igazán gazdagokat ez nem hogy rosszul, de egyenesen nagyszerűen érinti? Nem véletlen, hogy pont Matolcsyt tették meg az MNB vezetőjévé, pontosan tudták mire képes a pénzért.

Több mint megnégyszerezte eredményét az első félévben az MNB tavalyhoz képest – derül ki a jegybank féléves jelentéséből. Első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy megtalálták a bölcsek kövét a Szabadság téren, azonban tüzetesebben megvizsgálva szinte kizárólag a rekordgyenge forinton kaszált hatalmasat a jegybank, ami a profitot megdobta – írja a Portfolio.hu.

Fél év alatt 217 milliárd forint profitot zsebelt be a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank. Az elmúlt tíz évben soha nem volt még ilyen nagy a féléves nyereség.

Az MNB alapvetően nem arra van, hogy nyereséget termeljen, nem ez a feladata, mégis úgy tűnik, hogy Matolcsynak semmi sem fontosabb ennél. Vélhetően parancsba kapta, hogy mit akar a főnök, ő pedig szép haszonért cserébe teljesíti is. Ne gondolja senki, hogy Matolcsy ostoba lenne, annak ellenére sem, hogy néha majdnem akkora ökörségeket képes beszélni, mint Kósa Lajos. Matolcsy György pontosan tudja, hogy mit csinál, pont ezért kellene majd neki is elszámolnia a munkásságával egy kormányváltást követően. Az MNB vezetőjeként fontos döntésekért felelős, amelyek befolyásolják az életet Magyarországon. Ha a kormány saját meggazdagodása miatt hagyta elszállni a forintot – ezzel szándékosan kárt okozva magyarok millióinak –, az felér egy hazaárulással. Lehet jogilag nem – pláne hogy Orbán egyik első dolga volt átírni az alaptörvényt –, de lényegében erről van szó.

217 milliárd forintból már egy teljes birodalmat lehet építeni, vagy akár a külföldi életet is bőven meg lehet alapozni, ha netalántán arra kerülne a sor, hogy mégis csak jobb olyan országban élni, amelynek nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal. Ez a pénz lényegében az adófizetők zsebéből származik, hasonlóan az ellopotott manyup-pénzekhez. Ezeket vélhetően soha senki nem fogja megtéríteni, még akkor sem, ha valami csoda folytán ezek az emberek idővel börtönben kötnek ki. Úgy lopták szét a fél (?) országot, hogy ez ellen már nem sokat tehetünk. Tehettünk volna 2014-ben és 2018-ban is, de ellenzéki összefogás hiányában sok értelme nem volt a szavazásnak. Hagytuk, hogy 10 évig garázdálkodjanak, amely hibának súlyos következményei lesznek még a jövőben.

Mert a párt uralmának egyszer vége lesz – a 2022-es választásokon ez már akár elérhető lehet –, a rombolás azonban velünk fog maradni. Talán még akkor is, amikor már sem Kövér László, sem Semjén Zsolt nem fog élni, ami azt jelenti, hogy akár évtizedekbe is kerülhet, mire sikerül legalább valamennyire talpraállni ebből a történelmi hibából. És ne felejtsük el, az ellopott államvagyon csak az egyik része a történetnek, ehhez még az is hozzátartozik, hogy a társadalmat lezüllesztették, az egészségügyi rendszert hagyták összeomlani, a szociális rendszert pedig még jobban tönkretették. De felhozhatnánk az oktatás jelenlegi színvonalát is és még egy tucat más dolgot, de úgy hiszem, sokan pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy mi a jelenlegi rendszer bűne.

Matolcsy tehát csak egy a sok bűnös közül, rajta kívül még több százan felelősek azért, ami ebből az országból lett. Kérdés, hogy valaha is felelni fognak-e tetteikért, vagy sem?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.