Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak nem ezzel is átvertek? Micsoda meglepetés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint kiderült, a kormány nem csak lélegeztetőgép vásárlásban alkotott zseniálisat, de korábban Orbán Viktor által is megtekintett maszkkészítő gép esetében is. Az ugyanis egy dolog, hogy a bekamuzott havi 2,8 millió maszk marhaság volt, de mint kiderült, nem csak alulteljesít a gép – nem is kicsit –, de sokszoros áron sikerült ezt is beszerezni. Ha ezt egy magáncég teszi meg, akkor elfogadja az ember, de amikor a magyar kormány, amely az adófizetők pénzéből működik, követi el ezt a hatalmas hibát, akkor bizony van miről beszélni. Mint ahogy egyébiránt kellene arról is beszélni, hogy egyrészről mivel magyarázható a 20 000 lélegeztetőgép beszerzése, másfelől pedig, hogy miért vásárolták meg ezeket a gépeket jóval a piaci ár felett? Nyilván megoldották a jogi hátteret ahhoz, hogy ezen kérdések egyikére se kelljen válaszolni, azonban ettől még az embereket érdekelné a válasz.

A sebészmaszkok létrehozására használatos gépsor is ilyen elhibázott döntés volt, amelynek nyilván annyi lehetett a szerepe, hogy Orbán azt felhasználhassa kampányában. Nem véletlen az, hogy személyesen ment megnézni a csodamasinát, amiről természetesen felvétel is készült. Ez mondjuk – mint kiderült – óriási baklövés volt, hiszen elég nehéz valami olyat letagadni, ami konkrétan Orbán hivatalos Facebook oldalán is megtalálható a mai napig. A megoldás az volt, hogy egyszerűen nem beszélnek róla, hiszen van most ennél nagyobb problémánk is, azonban ha ez nem így lenne, akkor lehet még most is magyarázkodhatna a teljes kommunikációs stáb. Na nem Orbán, hiszen őt újságíró meg sem közelítheti már évek óta, azok ugyanis, akik „interjút” készíthettek vele, soha nem voltak és nem is lesznek újságírók.

Újabb infó Orbán kínai csodamasináról: az Alibaba.com oldalon (!!!) 5 perc internetes kereséssél tized áron (!!) 210 millió helyett 21 millióért vehette volna meg a kormány a maszkokat gyártó gépsort (amivel persze jól át is vertek a kínaiak, mert az ígért havi 2,8 millió maszk helyett max 450ezret sikerül kipréselni belőle). Ha egy fideszes abban reménykedne, hogy jó, igaz, most óccsóért lehet rendelni a netről, de bezzeg áprilisban a nagy káoszban biztos horror ára volt a gépnek, akkor téved sajnos. Több magyar vállalkozó dokumentumokkal igazolta, hogy áprilisban is töredék áron megvásárolható volt az eszköz.

A fenti néhány sor egy részlet Hadházy Ákos nemrégiben közzétett Facebook posztjából. Rögtön fel is merül a kérdés egyébként, hogy a többi képviselő látva, hogy milyen ügyeket derít fel Hadházy egymaga, nem gondolkodott még azon, hogy talán ideje lenne munkához látni? Kiadják a követeléseiket napi szinten, amiket az MTI szépen le is hoz, csak ezzel nem fognak soha semmire sem jutni. A legyen minden koronavírus teszt ingyenes felszólítás vajmi keveset ér. Ezekkel az pótcselekvésekkel soha semmit nem fognak elérni, és ezt ők is pontosan tudják. Hadházy felfogta, hogy a parlamentnek nincs értelme, ezért nem ott koptatja a bársonyszéket, hanem inkább valódi munkával tölti az idejét, és az ilyen és ehhez hasonló ügyekkel rendre gondot okoz a hatalomnak.

Mert ami itt fent is olvasható, az komoly gond. Nem emiatt fog lemondani a kormány, de lássuk be, biztosan haragossá tette őket az a tény, hogy ilyen könnyen ki lehetett deríteni azt, hogy vélhetően átverték az adófizetőket, valaki pedig igen szépet nyert az üzleten. Mert 21 millió és 210 millió között óriási különbség van, amelyet egy működő demokráciában meg is kellene magyarázni. Egy normális országban egy ilyen esetből óriási felháborodás lenne. Itt persze erre nem kell számítani, viszont ez az aprómunka még a végén meghozhatja az eredményt. Lassan kiderül ugyanis, hogy nem nagyon volt olyan döntés a járvány kapcsán kormányzati szinten, amit ne hibáztak volna el, vagy ne használták volna azt ki, azért, hogy egy kis extra nyereségre tegyenek szert.

Nyilván lesz magyarázat erre is, mint ahogy mindenre is van magyarázat, csak mostanság elég sok alkalommal kellett már magyarázkodniuk. Mondjon nekem valaki olyan kormányzati döntést az elmúlt pár hónapból, amelyre nyugodt szívvel azt tudja mondani, hogy ez igen, erre büszkék lehetünk? Mint kiderült, most is hülyének néztek mindannyiunkat. Egy járvány idején sem változott semmi, Orbánék ugyanazok a tolvajok, akik a járvány előtt voltak, és még ahhoz is van merszük, hogy rajtunk nyerészkedjenek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.