Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak ezek sunyik. Előbb lebutítanak, sanyargatnak, egymás ellen uszítanak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: üzenet

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Hűha! Nagyon egyértelműnek tetszik lenni. Ilyen hozzáállással még a föld alatt se közelítsen a Magyarországnak becézett átnevelő munkatáborhoz. Még álmában sem, nemhogy élőben! Méghogy egy, azaz EGYETLEN köztiszteletet (Viccel? Tisztelet? Itt?) kiérdemelt ellenzéki jelöltet minden választási körzetben és punktum!

Ezt tetszik üzenni a nyárikonyhai záró-konzultáció résztvevőinek. Látszik, hogy kend keresztény migránsként él és virul ott a messzi idegenben, a másságot respektáló mohamedán szomszédsággal múlatva az időt. És nem vegetál, mint mi, bennszülöttek, mert a Legfőbb Hadurunk a mi képviseletünkben és a mi pénzünkből Kis Rigó fütty mellett a Cinege utcai muszlim szomszédjaival pálinkázik, miközben a tokáját vakargatja a szolgasereg.

Ha nem tudná kend, október 6 környékén nem illik így megszégyeníteni bennünket. Emlékeztetni a XVII. századi Szemcsey Kódex szavaira:

„Pilises fejeknek bódult magyar nemzet

Mire hogy magadat eszedbe nem veszed

Hol van régi okos, hadviselő eszed

Hogy papok igáját nyakadba ereszted?”

A tökéletlen magyar fasizmus és a még tökéletlenebb magyar szocializmus után összebarkácsolt tökéletes magyar szervilizmus birodalmába ilyet üzenni? Amely az alázatosságban egymást túlszárnyaló alattvalókban bővelkedik? Nonszensz!

Nem éhezik a nép, hanem fogyózik. Tévén nézi a főzőműsorokat, és úgy eltelik a látvánnyal, hogy a szerencsésen közbeiktatott székrekedés- és puffadás elleni reklámokkal kezelni is tudja az esetleges telítődést, valamint legyőzi a hüvelyszárazságot. Ezeket a nálunk demenciával dúsított pandémia menedékjogot nyert Zsiga bácsitól tudom. Nálunk tárolják a gyerekei, mert náluk napközben nincs otthon senki, a bácsi meg elkószálós, nálunk meg sajnos van hely, mert töpörödött a nagycsalád az illiberálisan felgyorsított természetes kiválogatódás miatt, ráadásul a maradék se valami ficánkolós. Nálunk ráadásul dolga is van, képviseleti tévénéző és két családnak is a szóhozója esténként.

Úgyhogy manapság folyvást a Zsiga bácsira kell hivatkoznom. Ő még mindig a kertvégi budira jár, ha politikai gondolkodóként akar funkcionálni, amit ő természet közeli csillagvizsgálónak titulál. Szerinte ezt a két elkerülhetetlen műveletet a csillagos ég varázsa teszi elviselhetővé. Ez az egyetlen alkalom, amikor és amiért érdemes felfelé nézni. Szerinte. Azt mondja nagy dolog az, ha az ember egyszerre szabadulhat meg a szervezetet mérgező és terhelő két különösen káros salakanyagtól, miközben a táguló horizontban gyönyörködik.

Nagyon érdekes ám, amiket a bácsi mond. Nekem. Mert ilyeneket nem lehet az iskolában hallani. A templomban meg pláne nem. Máshová meg nem mehetünk, mert ott a Mumus, akarom mondani vírus. Bár? A padtársamat lázasan be se engedték a suliba. Én máris összepakoltam, mert ugye kontakt. De nem. Nekem a dolgozat lett a kontakt. Három. Mert „csapataink harcban állnak” és „faji önvédelemből” az e-naplót etetni kell, ha már a hadapródok három és fél perc alatt elfoglalták az iskolát. Én fél perc alatt elhagynám. Már most, katonai egzecírozás és az ott történt múltkori „sajnálatos esemény” nélkül is!

Naszóval. Amikor a színiiskolánál az ezredes harcálláspontot akart építeni, akkor a Zsiga bá’ azt mondta, hogy innentől a színház törvényei érvényesülnek, mely szerint „Ha a színpadon puska van, akkor annak a darab végére el kell sülni, mert másképpen nem lenne ott.” Fogalmam sincs mit jelent ez, meg mi köze ennek a kend üzenetéhez, de a Zsiga bácsi működésében az a jó például, hogy olyanokat tud mondani, amitől ő maga is meglepődik.

Név szerint felsorolta nekem a 13 aradi vértanút, milyen nációhoz tartoztak és kik tudtak magyarul közülük, és nem feledkezett meg a +1-ről, a császár akaratából, Haynau parancsára a Pest város díszpolgára által agyonlövetett Batthyány miniszterelnökről sem. Ők az életüket adták a magyar szabadságért.

És anélkül, hogy levegőt vett volna, jelentőségteljesen rám kacsintva azt mondta, hogy tudom ám a 13+1-et fordítva is. Akik visszaéltek a magyar szabadsággal. És felsorolt 13 Soros-ösztöndíjast és +1 CEU-n kiképzett, a médiadzsungelben twitterező fűrésznyelvű bozótharcost, akik most szakszerűen kivéreztetik a magyar népet. Csak ezek sunyik. Előbb lebutítanak, sanyargatnak, egymás ellen uszítanak. És mondta volna tovább olvasatlanul.

Igen ám, de megjött az anyu. Csak az utolsó szavakat hallotta. Már ezektől is felszúrt néhány kóbor pillangót a falra a tekintetével a teraszon. És halkan, tudja, mint mikor az oroszlán ugrani készül, fojtott hangon a Zsiga bácsinak szegezte a kérdést, hogy: Miket beszél az én gyerekemnek? Nem magának kell az igazgatóiban magyarázkodni, megalázkodni a humanizmusgátlónak bevásárolt miatyánkkal kábító importmagyar diri előtt!

Mire a Zsiga bá’, mint aki nem tehet semmiről, meg ő ott se volt, kifarolt a harci tereppé változott konyhából és mentében dacosan dúdolni kezdte; „Kossuth Lajos azt üzente….

Bütyökfalva, 2020. október 3.

Mirtill

P.S: A Peti bácsi üzeni. Az iskolaőrség egyelőre nem vált be. A csókos egyházak zavartalanul lopják továbbra is az állami oktatási intézményeket. Most éppen a Kaposvári Egyetemet viszik. Fényes nappal.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.