Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nem szeretném, hogy hazug ígérgetésbe keveredj nyolcmillió ember előtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szia Főni!

Fuvar kéne. A múltkori ígéretedre hivatkozom, miszerint azokat az állandóan vitatkozó libernyákokat simán elviszed a hátadon. Na, hát én egy ilyen nyamvadék libernyák vagyok. Állásinterjúra kéne mennem korán reggel, de nincs pénzem benzinre, taxira, annyira megsegítettél a gigantikus gazdasági válságtervvel. Na jó, egy betegség miatt igaz, hogy 110 kg vagyok, de ez egy ilyen sportembernek és háborús hősnek – mint te vagy -, meg se kottyan. Bízom benned. Menni fog.

A címemet nem írom ide, mert valószínűleg megbírságolna az adatvédelmi biztosod. Csak annyit kell tenned, hogy odaszólsz annak a tökös legénynek melletted, (tudod, annak a drótfülűnek), három másodperc alatt tudni fogod, hova kell jönni. Ámbár ezek mindig eltévednek. Meg az is igaz, hogy lábon szokták lőni egymást, Luke Skywalkert is ők tartóztatták le. Aztán ott volt az a tankosdi… (Nyomorult libernyák elvtársaim képesek voltak körbe lefújni, miközben benne ültek a fiaid.)
Asszem ezek megbízhatatlanok. Tudod mit? Hívd fel inkább Vologyát!
Ő egy ideje már úgyis sokkal többet tud rólunk, mimagyarokról, mint mi, magyarok. Annál is többet, mint amennyit mi magyarok szeretnénk. Pláne mióta idetelepítettél egy egész Fidesz Szeretlek Bank központot Budapest szívébe. Tele van orosz testvéreivel a város. A trolljaival meg a weboldalaink. Egymás sarkát tapossák a ’89-ben idemenekült volt secu-sokkal. Meg akiket még azóta hoztál. Akiket megnyúztak volna erdélyi testvéreink. Néha látom őket veszekedni. Mikor a fejenként 15 accountjukkal nem ismerik fel egymást. Miért nem teszel rendet köztük? Elvégre mégiscsak a te beosztottaid.

Ja, szavad ne felejtsd, szállj le Karigeriről! Már teljesen kifosztottad így is. Komolyan mondom, rosszabb vagy, mint Rózsa Sándor. Csak hogy egy nagy magyar példát említsek. Egyébként meg szólj, – tudod kinek,- hogy abból a sok százmilliárdból, amit a múltkor is megint adtál neki, hozzon vissza egyet. Inkább többet. Úgyis közös pénz. Úgy értem a miénk. Mimagyaroké. Szóval családban marad.

Te figyu má’! Képzeld, én eddig azt hittem, hogy hazudsz a keresztényüldözésről. Szent meggyőződésem volt. (Tévedtem. Így utólag elnézésed kérem.) Hát hol van itt keresztény… üldözés? – szoktam kérdezni kedvenceidtől a fáktól, – így reggel 9 körül mise és a sekrestye előtt. Erre nem kiderül, hogy üldözöd az Iványit? Most kénytelen leszel adni neki 3 milliárdot a 6 milliárd tartozásodon felül, mint a többi üldözöttnek. Ahogy szoktál. Meg építhetsz neki templomot. Azt el ne felejtsd! Kurva nagy szerencséd van, mert Iványi egy szelíd, igaz ember. Helyetted is, keresztény. Úgyhogy nagy tétekben fogadnék rá, hogy a többi üldözöttel ellentétben beérné eggyel is. Mármint templommal. Tudom, hogy nagylelkű vagy ilyenekben, úgyhogy nyugodtan toldd meg egy jól felszerelt sportcsarnok méretű otthonszerűséggel is. Az elesettjeinek.

Erről jut eszembe, hogy igazándiból te megerőszakoltad az alkotmányt, a választási törvényt, a jogot, az igazságot, a demokráciát, az iskolákat, egyetemeket, az egészségügyet, a rokkantakat (őket egyenként), a hajléktalanokat (őket is egyenként), a vallást ugyan már régen, de most szentéletű emberét – Iványit – akarod. Te, neked nem mondta senki egész életedben, hogy az erőszaktevők mindig valamiféle bíróság előtt végzik? Mindenképpen ítélni fognak rólad. Talán az igazságügyi szervek, talán az emberek, talán a könyvek. Akkor aztán benne leszel a TV-ben (tudom, hogy azt szereted), meg a szarban is. Mondjuk nem túl nagy változás lesz. Most is mindig benne vagy.

Hát hallod, miket nem mondasz? Nem egy entellektüelre, vagy akár államférfira vall ez a moslékozás, kolbászolás. A szalámizásról már nem is beszélve. Kisgazdák, MDF, Jobbik… A teljesség igénye nélkül. Neked mindig a zabálás jut eszedbe az ellenzékedről? Azért ezeken a barbár vicceiden még pár, közepesen rossz pszichiáter is hónapokig elcsemegézne ám. Persze mondjuk, vehetjük úgy, hogy legalább munkahelyeket teremtesz. Ha már…

Na jó, nem akarok veszekedni, nem említem az Indexet, már úgyis mindegy; meg a Klubrádiót sem, van itt keresztként kultúra más is.

Értem én, hogy a pelusos éveidben elmaradt a kisvasút, Tv, Dörmögő Dömötör, meg tengernyi focilabda boldog Karácsonyként. Jójójó… De mit akarsz te az SZFE-től? Nincs rájuk szükséged. Sokkal nagyobb színész vagy bármelyiküknél. Humphrey Bogart egy kezdő senki hozzád képest. Tök véletlenül pont most néztem meg egy elég sötét jelenetben, Az alvilág alkonyában. (Tudod, amikor szerződést akar íratni a gengszter egy étterem megvásárlásáról, amit a tulaj nem is akar eladni. Biztos láttad.) Ott még kicsit hasonlít is rád. Ahogy a háttérben áll. A homályban.

Ja, hát a Vidnyánszkynak teljesen elborult az agya. Látszik szerencsére, hogy – mi libernyákok, meg ő – nem egy kultúrkörben szocializálódtunk. Már hadseregeket és kiképző táborokat vizionál, Lenin fiúkat. Szegényke. Ez biza veszélyes. Szabadulj meg tőle gyorsan, mert miatta a népek még azt hiszik, te is bolond vagy. Hidd el, jót akarok neked.
Különben van itt baj. Egy bő hónap alatt három nemzetközi botrányba keveredik az ország, te meg hallgatsz? Meg  aszongya a kismacskád, hogy semmi közöd hozzá, meg nincs eszközöd? Most akkor minek vagytok? Csinálnod kéne már valamit, mert még a végén ezért is alkalmatlansággal vádolunk mi libernyákok. Mert nem működik az állam, (képesek vagyunk ilyeneket hazudozni), oszt jól leváltunk. Isten ments, hogy nekiálljunk aláírást gyűjteni a polgárokkal valami bizalmatlansági indítvány címén, ebben a nagy keresztes…, akarom mondani világ…, na… vírusháborús helyzetben. Mert azt gondoltam, nem kell a te engedélyed, ha a nép szavazni akar, megy az nélküled is. Bár amikor ez eszembe jutott, azt mondta a kommenttárs, hogy nem a te engedélyed kell a népszavazáshoz, hanem a kopaszaidé. Igaz, igaz, majd’ elfelejtettem. De azért én a helyedben csak békén hagynám a gyerekeinket. Hívd vissza a kutyáidat! Láttál te már anyatigrist közelről? Még egyszer mondom, bár libernyák vagyok, hidd el, jót akarok neked. Mert te is mindig meg akarsz védeni. Ezt onnan tudom, hogy szoktad mondani. Emlékszem a magánnyugdíj pénzemet is meg akartad védeni. Egy szerencsénk volt, hogy nem volt magánnyugdíj pénzem. Egy forint sem. De mindegy is. A gesztus számít. A gesztus az kötelez. Ezért aztán hiába vagyok libernyák, én pont annyi jót és szépet akarok neked, mint te nekem. Vagy még többet. Mi magyarok már csak ilyenek vagyunk. Ilyen nagyvonalúak. Nem szeretjük a kifizetetlen számlákat.

Na most, hogy ezt így mind lezsíroztuk, holnap reggel 4-kor várlak. Itt legyél nekem, mert nem szeretném, hogy hazug ígérgetésbe keveredj nyolcmillió ember előtt. Szégyenteljes lenne. Most pont úgy vagyok, hogy visszavezethetsz a munka világába.
Útközben még dumcsizunk, jó? Ne aggódj azon, hogy örülsz, ha levegőt kapsz, miközben cipelsz a hátadon. Majd a te technikáddal csináljuk. Csak én beszélek.

Előre is köszike, puszika.

Farkasokközt Táncoló

(Ez a libernyák nevem a seregben, a következő fizetési listán. De ezt természetesen magadtól is tudod.)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.