Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Vesztésre áll a látszatvalóság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az elmúlt években mást sem hallottunk, másról sem olvastunk, mint az ellenzék aljasságáról. Diplomás kommunistáknak, majd libernyákoknak nevezett el mindenkit a keresztapa, a lakájmédia felkapkodta a szükséges vezényszavakat, és rohangált vele, mint fejetlen tyúk az udvaron.

Igazából erről beszélt mindenki, erre próbáltuk meg felhívni a figyelmet, ami mostanra egyre inkább valósággá válik. Propagandával nem lehet tartósan vezetni egy országot. Időlegesen el lehet fedni ugyan a tényeket, de semennyi sorosozás, gyurcsányozás, libernyákozás, magyargyűlölőzés, hazaárulózás nem lesz képes megfékezni az eseményeket, amikor a hazugságok máza repedezésnek indul. Ami történt és ezután fog történni, az nem a diplomás kommunisták és nem a libernyákok ármánykodásának következménye, hanem a tíz éve tartó hazudozások, lopások, dilettáns országvezetés egyenes és elkerülhetetlen végkifejlete.

A járvány mindössze annyiban játszik közre, hogy időben és térben koncentráltabban mutatkozik meg a valóság. Eddig is nagyon jól tudta mindenki, hogy az egészségügy reformokra szorul. Mégpedig átfogó, mélyreható, azonnali reformokra. A fideszes országvezetés ezt is kommunikációs trükkök sorával igyekezett megoldani. Az uniós pénzekből felújított kórházakat mutogatták, miközben rengeteg kórházban elborzasztó, elképzelhetetlen körülmények uralkodtak és uralkodnak ma is. Nem arról volt szó eddig sem, hogy nem a legmodernebb valami, hogy nem szép a függöny az ablakon, régi az ágy. Arról volt szó, hogy a végletekig lepusztult, omladozó, mocskos, penészes, rozsdás minden a kórházi szobában, ahol elméletileg gyógyulni kellene, gyakorlatilag igyekszik az ember megúszni egy komolyabb fertőzés vagy vérmérgezés nélkül.

Az alábbi felvételek a kiskunhalasi kórházban készültek. Az RTL híradója mutatta be, itt kellene gyógyulniuk a betegeknek.

A minisztérium természetesen azonnal letagadott mindent. Tisztaság és rend van, volt ugyan csőtörés, de már javítják. A megjelent képek nem hatották meg őket.

Ezeket a fotókat én készítettem tavaly a Jahn Ferenc kórházban. A kiskunhalasihoz képest istenes, de jelzem, ez a luxusrészleg:

A rosszul beállított, ám máshogy be nem állítható ágy végébe csúszik a beteg, máshogyan nem lehet feküdni. A két láb között keresztben lévő rúd hegyes és rozsdás. Az az infúziósállvány rögzítése. Ha a beteg felsérti a talpát, bokáját a rozsdás vasrúddal, az az ő baja.
Ez maga az infúzió állványa. A rozsdás fémrúd folytatása. Stabilan az ágy végéhez rögzítve (előző kép), a beteg sem felkelni, sem mozogni nem tud ezzel a szettel. Fekszik a hátán, mint egy bogár, magatehetetlenül és gyötrelmesen. Oldalt a dobozokban vannak az infúziós palackok. Hogy kéznél legyenek, gondolom.
Tudom, itt legalább van ülőke a wc-n. Van. De lehúzni nem lehet, a betegek – már aki volt olyan mozgásképes – barkácsoltak oda valami spárgát, amit nagyon ügyesen rángatva némi víz juttatható a retkes, vízköves, bűzlő vécékagylóba.

Ez egészen konkrétan közveszély okozás. És nagyon sok helyen ilyen, vagy még sokkal tragikusabb állapotok vannak.

Azt akartam csak mondani, hogy a valóság ez. Ezt kellett volna rendbe rakni, de az erre szánható pénzt elköltötték néhány mutogatható beruházásra – a többi pénzt természetesen ellopták -, a fideszes csodavárók pedig hiszik, hogy a valóság az, amit ők a tévében láttak, a szép, steril, csillogó egészségügy. Olyan is van, persze. Meg ilyen is. És ez, az ilyen, tűrhetetlen.

Elindult a propagandával szemben az, amit titkolni akartak. A lepusztult kórházak. És hamarosan a legkisebb bajunk lesz a csótány a kórteremben. Miközben Orbán teljes erőből hőst játszik, iszonyatos összegekért annyi lélegeztetőgépet vásárol (vagy valamit, mert ki tudja, mennyi egyéb eszköz van közötte), amennyit soha az életben nem tudnánk akkor sem használni, ha szükség lenne rájuk. Nincsenek szakemberek. Már elkezdték innen-oda, onnan-ide pakolni az egészségügyben dolgozókat, de attól nem lesznek többen. Ahonnan elveszik az orvost, szakápolót, ott emberek kezelése marad el. Ha az egyik oldalon sikerül megmenteni egy koronavírusos beteget, de ennek az az ára, hogy az infarktusos közben meghal, mert nincs, aki szakszerűen ellássa, akkor az rendben van? Ha kimegy a mentő levenni a mintát a teszthez – mert rájuk testálták a dolgot -, akkor nem fog tudni kimenni más, sürgős esetekhez.

Attól nem oldódik meg semmi, ha innen oda, onnan ide kupacolják. Ha elveszik a támasztékot a látszatot megtámasztó paraván elől, hogy átrakják a másik paravánhoz, akkor ahonnan elvették, össze fog dőlni. És kilátszik mögüle a valóság. Ugyanez fog történni máshol is, nem csak az egészségügyben. Az élet minden területén. Mert a valódi megoldások helyett mindenhol csak díszleteket épített az Orbán-kormány, és ezek a díszletek nem állják ki azt a vihart, amibe most belekerültünk. Tök mindegy, milyen hangosan hazudik és handabandázik a propagandisták hada, ezen már nem tudnak változtatni. Akár tetszik, akár nem, kénytelen lesz kiállni a király a rajongók elé, és vállalni a felelősséget. De addig még sokan meg fogják szenvedni az eddigi látszatkormányzást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.