Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Simonka helyére már egészen biztosan van több jelentkező is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Simonka-nyomozást végigverő három ügyész közül ketten „önként távoztak”, egy vezető beosztású ügyésznőnek pedig Polt egy másik „fontos” beosztást ajánlott, amit ő nem volt hajlandó elfogadni. Információim szerint az addigi rangjához képest jóval alacsonyabb szintre tették volna, ezért lépett ki – bár Polt cinikusan megjegyzi, hogy olyan, hogy „lefokozás”, nem létezik náluk. Inkább megszünteti a státuszt… Simonka egy önkormányzati ülésen azzal dicsekedett, hogy kirúgtak minden ügyészt, akinek köze volt az ellene folyó nyomozáshoz. Polt persze először cáfolta ezt, de úgy tűnik, ha másképp tesszük fel a kérdést, már Simonka hencegésének nagyon is van alapja..

Ezek Hadházy Ákos egyik Facebook-bejegyzésének sorai, amelyek tökéletesen megmutatják, hogy Polt Péter továbbra is intézi, amit kell. Lehet, hogy törvényileg minden megfelelő, csak hát a törvényeket a Fidesz írja, ezért ez annyira nem is meglepő. A Simonka-ügy jelen állás szerint még akár súlyos is lehet, noha ez is csak attól függ, hogy melyek a Fidesz érdekei. Ha az az érdekük, hogy valóban megbüntessék Simonkát, akkor egészen biztosan börtönévekre számíthat, ha viszont csak a megleckéztetése a cél, úgy akár felfüggesztettel is megúszhatja. Ez tényleg csak attól függ, hogy mit terveztek el a felsőbb szinteken, nem pedig attól, hogy mi számít ma bűncselekménynek Magyarországon, és mi nem.

Az elég egyértelműnek tűnik, hogy legyen is bármi Simonka sorsa, azt nem nézik tétlenül, ha valaki vélhetően Polt engedélye nélkül hoz meg döntéseket. Minden olyan nyomozó, ügyész, vagy rendőr, aki úgy gondolja, megkerülheti a legfőbb ügyészt, téved. Ő persze csak egy eszköz, de ez a lényegen nem változtat, hiszen az „igazságszolgáltatásban” ő képviseli a hatalmat. Ő az, aki végrehajtja a parancsokat és ő az is, aki ha kell, félrenéz, nehogy bajba kerüljön valamelyik oligarcha. Még csak azt sem mondom, hogy törvényes eszközökkel komoly problémát lehetne okozni számára, hiszen szinte biztos vagyok abban, hogy a jelenlegi rendszerben Polt Péter egyszerűen érinthetetlen. Köré alakították a főügyészséget és pontosan tisztában lehet azzal Polt, hogy merre vannak azok a kiskapuk, amelyekkel megoldhat egy-két kérdéses helyzetet.

Már csak a fentiek miatt sem látja senki sem értelmét annak, hogy a nyomozó hatóságokhoz forduljon korrupciós ügyekben, hiszen ezekről az esetekről a vezetés is pontosan tud. Olyan nincs, hogy a Fidesz ne lenne tisztában azzal, amit az emberei elkövetnek, hiszen egy maffiarendszer pont így működik. Aki komolyan azt hiszi, hogy Tiborcz, Rogán vagy Szijjártó stiklijeiről nem volt tudomása Orbánnak, Pintérnek vagy Poltnak, az nagyot téved. Aki csatlakozik a NER rendszeréhez, az pontosan tudja, hogy minden mozdulatukat figyelik, ami nem mellesleg később még igen hasznos lehet számukra, hiszen mivel zsarolják őket, ha nem a luxusjachtozással, helikopterezéssel, kurvázással?

Elég kevés olyan fajsúlyos politikus vagy városvezető lehet a Fidesz házatáján, aki tiszta kezű, és nincs olyan szennyese, amellyel bármikor megzsarolhatják. A rendszer pont azért is működik ilyen olajozottan, mert végső soron senki sem mer beszélni az ott tapasztaltakról, hiszen pontosan tudja, hogy akkor neki vége van. Nem gyilkosságról van itt szó, hanem arról, hogy ellehetetlenítik. Nem kap munkát, családja olyan helyzetbe kerül, ami miatt válásig jutnak. Még akkor is, ha nyilván megvannak ennek a rendszernek is a korlátai. Ahogy a hatalom egyre több intézményt kaparint meg magának, úgy növekszik a felügyeletük is. De ehhez értelemszerűen még több és egyre több emberre van szükség, ami egyelőre nem okoz semmiféle gondot az állampártnak.

Ha gerinctelen, pénzért akár az anyját is eladó „katonákat” keresne az ember, akkor jó helyre érkezett. És lehet ez egy erős kijelentés, de gondoljunk bele, hogy ez a rendszer egyszerűen ki sem alakulhatott volna – pláne nem ilyen széles körben –, ha erre nem lett volna igény. Ha nem lennének olyan emberek, akik pénzért és hatalomért tényleg szinte bármire képesek, akkor ma a NER nem is létezne. De létezik, ami tökéletes bizonyítéka annak, hogy erre van igény idehaza. Nyilván nem a társadalom minden szegmensében, de sajnos egyre több helyen. Ha tehát Simonkát esetleg börtönbe is zárnák, a helyére lenne – vagy már van is – sok más figura, aki pontosan erre a pillanatra várt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.