Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki elfogadja a játékszabályokat, az ne lepődjön meg, ha ez következményekkel jár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy Felhévizy Félix nevű cikkíró posztolt nemrégiben a Magyar Nemzet hasábjain. Én magam nem ismerem a szerzőt, de biztosan ő is egy a világhírű magyar heteroszexuális, keresztény férfiak közül, akik megmondják a tutit. De nem is ez a lényeg, hiszen mondanivalója ezúttal nem arról szólt, hogy micsoda keresztényellenesség van Magyarországon, vagy arról, hogy mennyire nem ért egyet az LMBT ideológiával. Természetesen így már csak egy igazán fontos nemzeti téma maradt, ami nem más, mint a libernyákok. Ők azok, akik a nemzeti jobboldal szerint addig toleránsak valakivel, ameddig az ő játékszabályai szerint játszik. Na, most ez nyilvánvalóan egy óriási ferdítés, noha hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincsenek ilyen emberek. De ez inkább tudható be a nyájmentalitásnak, mintsem annak, hogy bárki is felrúgta volna a játékszabályaikat.

Na de hogy mégis mi váltotta ki a cikket és abban nagyjából miről is van szó? Lássuk:

Felhévizy Félix nagyon kiakadt. Ismét bebizonyosodott: a liberálisok toleranciája csak addig terjed, amíg minden úgy történik, ahogy azt ők szeretnék.

A napokban hatalmas bulvárbomba robbant: Lékai-Kiss Ramóna, az RTL Klub meghatározó arca, a Barátok közt szappanopera korábbi főszereplője csatornát váltott, átigazolt a konkurens tévéhez, a TV2-höz.

A csinos színész-műsorvezető döntését hiába próbálta indokolni az új szakmai kihívás lehetőségével, a liberális tolerancia bajnokai gyakorlatilag szétszedték a közösségi hálós platformjain. Mondván, eladta magát a Fidesznek, ő is Orbán embere lett, a kormányzat szekértolójává vált s a többi.

A baloldaliak felháborodása abból adódik, hogy az általuk imádott RTL Klub komoly kormányellenes propagandát folytat, míg a TV2 – főként hírműsoraiban – korrekten tájékoztatja a nézőit és nem hergel a kormány ellen. Ebből adódóan egyenesen árulásnak tekintik kedvencük csatornaváltását.

Hogy mennyire meghatározó Kiss Ramóna arca, azt nem tudom, de hogy őszinte legyek, nem is igazán érdekel. Celebritásokról beszélünk, akik élete engem különösebben sosem hozott lázba. Szeresse persze őket az, aki akarja, nincs ellenük semmi kifogásom, egyszerűen hidegen hagynak. Pont ezért egyébiránt nem is hallottam erről ez óriási és igen fontos hírről sem, miszerint csatornát vált a Barátok közt sztárja. Na, most lehet itt azzal próbálkozni, hogy az ember középen állva meghallgat minden véleményt, de azt, hogy a szakmai kihívás lehetősége miatt megy bárki is a TV2-höz, azért igen nehéz nem megmosolyogni. Nem azért, mert épp ellenzéki, liberális az ember, hanem azért, mert a TV2 egy olyan mély pöcegödör, amelybe elsüllyedni járnak az emberek, nem kiemelkedni.

Hogy milyen kommenteket kapott egyébként Ramóna, azt nem tudom, de nem is igazán érdekel. Nyilvánvalóan voltak becsmérlő kommentek is, mint ahogy csalódott, ámde kulturáltak is. Nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy bárki is szakmai vitát kíván folytatni a TV2 mivolta felett. Felhévizy Félix egészen komolyan kijelenti, hogy a TV2 – főként hírműsoraiban – korrekten tájékoztatja a nézőit és nem hergel a kormány ellen. Mi a búbánatos istenharagjáról beszél ez az ember? Annál szánalmasabbat, mint ami a TV2 híradójában folyik, talán elképzelni is nehéz volna. Na mondjuk a köztévé néha-néha képes ezt alul múlni.

Hogy Kiss Ramóna hova megy, az az ő dolga, azonban azon ne lepődjön meg senki, hogy közszereplő lévén döntéseit véleményezni fogják. Ez jár a hírnévvel, amit vagy elfogad vagy nem, de ha utóbbit választja, akkor búcsút inthet a karrierjének. Hogy nem repestek örömükben egyes rajongói? Igen, ez így van, ami annyira nem is meglepő, hiszen menjen bármilyen műsorba is, azért az vélhetően számára is egyértelmű, hogy átigazolásával állást foglalt. Olyan nincs, hogy egy propaganda csatornához megyek, de nem értek egyet annak szellemiségével. Vagyis van, csak akkor meg a gerincem hiányzik, hiszen a felajánlott fizetésért cserébe nem veszek tudomást a csatorna politikai hovatartozásáról. Hogy ez nem normális? Nem bizony. Borzasztóan szomorú az, hogy ide jutottunk az elmúlt egy évtizedben, oda, hogy politikai állásfoglalást jelent az, ha valaki csatornát vált. Mielőtt engem is lelibárnyákozna valaki, én aztán magasról teszek arra, hogy Kiss Ramóna hova szerződik, azt viszont jó lenne felfogni, hogy az ilyen döntéseknek megvannak a következményei, akár tetszik, akár nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.