Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Viccelődünk, viccelődünk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magát középre helyező Mandiner egy igen elgondolkodtató „cikket” hozott nemrégiben össze, amely azt taglalja, hogy milyen is az országos járványhelyzet. Ez a leírás hosszabb, mint maga a cikk, ezért kezdésnek idemásolnám a borzasztóan humoros, Deutsch Tamás szintű odaböfögést.

Orbán elment megnézni, hogy van-e elég lélegeztetőgép a Korányiban

Van.

Ember nem állította, hogy ne lenne elég lélegeztetőgép, hiszen az a 20 ezer, amivel elviekben rendelkezik az ország, elég lenne a teljes régió ellátására. Itt már megint a kormányzati valósághajlítást láthatjuk, amivel arról próbálják elterelni a figyelmet, hogy bizony elkúrták, nem kicsit, de nagyon. Mert lehet, hogy beszereztek több tízezer gépet horribilis áron, csak megfeledkeztek arról, hogy ezek beüzemeléséhez és működtetéséhez szakemberek kellenek, amelyekből nem állunk túl jól. Ezen szakemberek nélkül teljesen mindegy, hogy hány géppel rendelkezünk, hiszen azokat nem lehet csak úgy bekapcsolni, mint egy porszívót, aztán majd csak lesz valami. Még egy gyorstalpaló folyamán sem lehet csak úgy átadni a tudást az orvosoknak és nővéreknek a használattal kapcsolatban, ehhez bizony valódi szakértelem kell, hiszen élet és halál múlik a használatukon.

A problémára – arra, hogy nincs elég szakember a gépek üzemeléséhez és a betegek ellátáshoz – a hazai sajtó hívta fel a figyelmet, amelyre aztán az EMMI azonnal reagált is, miszerint hazugság. Megcáfolni nem cáfoltak meg semmit, egyszerűen letagadták, mint tették azt már korábban is. Ezt követően kezdték meg a valósághajlítást, ami egyébként a Korányiban készült videóval kapcsolatban is tetten érhető. Egy fiatal orvost kérdezett Orbán, aki mondta volna, hogy nem a gépek számával van probléma, hanem a szakemberekével, de a nagyvezért nem érdekelte ez, ő azért ment be a kórházba, hogy egy propagandához használható anyagot hozzon össze és kész. A felcsúti azonban elszámolta magát, hiszen a fiatal orvos jól láthatóan elmondta mivel van a gond, amit Orbán kitett a Facebook oldalára is.

Gépek tehát vannak – ezt nem is vonta senki kétségbe – szakemberek viszont nincsenek. Hogy ez mit jelent? Azt jelenti, hogy Orbán igen nagy gondba került, mivel a fertőzöttek száma egyre növekszik, ezért kizárt az, hogy ne növekedjen meg a kórházban ápolt betegek száma is. Már pedig ha elárasztják a kórházakat a fuldokló betegek, akkor mindegy is, mit hazudozik össze Orbán vagy a minisztérium, az ki fog tudódni. Ha azt látja a szavazó – mindegy, melyik oldal szavazója – hogy országszerte több százan szorulnak ellátásra, de ez nem megoldott, akkor lehet, hogy átgondolja, hogy Orbán valóban megtette-e mindent azért, hogy a második hullámot is minél kevesebb emberveszteséggel vészeljük át.

Most még lehet hajlítgatni a valóságot és humorizálni, hiszen még csak a fertőzöttek, nem pedig a halottak száma emelkedik meredeken. Két-három héten belül viszont ki fog derülni, hogy mivel is állunk szemben. Akkor már teljesen mindegy lesz mit mond Kásler, Orbán, vagy Pintér, ha megtelnek a kórházak és nem lesz több hadra fogható szakember, az nem Soros, Gyurcsány, vagy a libsik hibája lesz, hanem a magyar kormányé, amely felelős a járvány elleni védekezésért. Senki sem kívánja, hogy az történjen Magyarországon, amit Lombardiában, vagy épp Madridban láthattunk még tavasszal, azonban látva a jelenlegi helyzetet, sajnos semmi sem kizárható. Fontos hetek elé nézünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.