Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi ez a Franco imádat a nemzeti jobboldalon?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pedro Sánchez szélsőbalos kormánya a végletekig megy: le akarják rombolni a polgárháborúban elesettek emlékére emelt keresztet is az Elesettek Völgyében.

A 2018 nyarán – másodkézből kapott – hatalmát kereszténygyűlölő célokra akarja használni Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök. Az vállaltan marxista spanyol kormányfő le akarja dönteni a világ legmagasabb, 150 méter magas keresztjét.

A keresztet a spanyol polgárháborúban elesettek emlékére állították Valle de los Caídos-ban (Elesettek Völgyében). Több mint 40.000 spanyol harcost temettek ide.

Ezek ismét a 888 oldalán jelentek meg, ami nem is kell mondanom, nyilván hazugság. Pedro Sanchez Spanyolország szocialista miniszterelnöke, aki minden, csak nem szélsőbaloldali. A kormánypárti sajtó szereti ezt állítani folyamatosan, csak semmiféle alapja nincs és nem is volt soha. Na de haladjunk is tovább az első hazugságról a másodikra. Sanchez nem akarja lerombolni az Elesettek Völgyében felállított keresztet sem, a céljai egészen mások. Egyáltalán azt sem tudni, hogy a 888 honnan szedte ezt az egyértelmű hazugságot, ugyanis a spanyol sajtóban szó sincs a kereszt ledöntéséről, hiszen egyrészről Sanchez kormánya pontosan tudja, mekkora közfelháborodást váltana ki a dolog, másrészt meg nem a történelem eltörlése a céljuk, hanem az, hogy mindenki megfelelően emlékezzen a polgárháborúra.

Sanchez soha nem volt kereszténygyűlölő – ez már megint nem tudom honnan jött a firkászoknak – noha az igaz, hogy ateista. Ez azonban nem azt jelenti, hogy bármi baja lenne a vallással, esetleg a keresztényekkel, hanem azt, hogy nem hisz istenben. De mégis mi ezzel a gond a XXI-ik században, kérdem alássan? Sanchez valóban nem nézi jó szemmel, hogy a kormány kitömi a keresztény egyházat, hogy vallási tanokat kötelezően oktatnak az iskolákban, valamint azt, hogy egyháznak óriási hatalma van az országban. De a gaz, sátántista, marxista és mindenista Sanchez még az eutanáziát is támogatja. Jézus úr isten. A XXI-ik században egy ország vezetőjeként valaki szekulárisan gondolkozik, azonnal el fog jönni a világvége.

A hatalmas kereszt jövőjével kapcsolatban, amely az Elesettek Völgye fölé magasodik, kormányzati forrásokból megerősítették, hogy nem szerepel a terveik között annak lerombolás, mert az emlékművet egészében szeretnék megmagyarázni, ehhez az egészhez viszont hozzátartozik a kereszt is.

Na de térjünk vissza az állítólagos keresztdöntésre, amely nyilvánvaló hazugság. Francisco Franco diktátor győzelmét követően egy hatalmas emlékművet állíttatott saját magának, és a harcban elesett katonáknak. Az emlékművet több ezer hadifogoly bevonásával építették fel, akik ezen munkájukkal csökkenthették büntetésük idejét, valamint egy kis pénzre is szert tehettek. Ezek a republikánus oldalhoz tartozó egykori katonák évekig építették az emlékművet, amelyben – tömegsírokban – több tízezer a polgárháború idején elhunyt katona nyugszik. Már ha ezt lehet nyugvásnak tekinteni. Évtizedek óta harcolnak azért az elhunytak hozzátartozói, hogy a kormány tegyen valamit az ügyben, hiszen méltatlan ez az 1958 óta fennáló helyzet, ahol is a Franco tábornok és csapatai által kirobbantott polgárháborúban elhunytak együtt kénytelenek „nyugodni” Franco tábornokkal.

Még tavaly októberben, több évtizedes vita után a spanyol kormány eltávolította a diktátor földi maradványait az Elesettek Völgyéből, felháborítva az ország felét, miközben az ország másik fele boldogan könyvelhette el, hogy a diktátor végre nem nyugszik együtt az által okozott háború áldozataival. Itt azonban nem állt meg a kormány, a terveik szerint az emlékhelyet köztemetővé alakítanák át, a közel 30 000 polgárháborúban elhunytat exhumálnák és egy DNS adatbázist hoznának létre, hogy a családtagok pontosan megtudják, ki is fekszik a tömegsírokban. De Franco tábornok nem az egyetlen megosztó személyiség volt az épületben, hiszen a mai napig ott fekszik José Antonio Primo de Rivera, a falange alapítója, akit ugyancsak el akarnak távolítani a sírhelyéről.

Az Elesettek Völgyét tehát valóban meg akarják változtatni a jelenlegi döntéshozók, de annak az égvilágon semmi köze nincs sem a kereszténységhez, sem pedig a völgyben álló óriási kereszthez. Egyszerűen méltó emléket szeretnének állítani az elesettek számára, amely méltó emlékkel már évtizedek óta adósok, hiszen Spanyolország nem ma vált demokráciává. Hogy vannak olyanok, akiknek nem tetszik az átalakítás? Persze hogy vannak, mint ahogy vannak olyanok is, akik a mai napig dicsőítik Francót, Hitlert, vagy épp Sztálint. Ez nem azt jelenti, hogy nem ez a helyes lépés a kormány részéről, hanem azt, hogy minden diktátornak voltak, vannak és lesznek is rajongói.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.