Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lopjunk!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mármint ötletet, az egyéb lenyúlások kis hazánkban mások szokásaihoz tartoznak.

Mexikóról szólt a tudósítás, amire felkaptam a fejem. Messze van, tudom, a világ egyik legveszélyesebb országa, satöbbi, mit érdekel minket, mi történik ott?

Hát akkor röviden: többek között az történik ott, hogy egyre több városban és településen állítanak fel hatalmas szobrokat, amelyek csak és kizárólag számokból állnak. 42, 79, 380. Több méteres magasságú, színes anyagból készített emlékművek azoknak a helyi lakosoknak az emlékére – gyerekek, férfiak, nők – akik nyomtalanul tűntek el onnan, hosszabb-rövidebb ideje, és akik valószínűleg soha többet nem is fognak előkerülni.

A kezdeményezés az áldozatok hozzátartozóitól ered, és szerintem zseniális.

Ezt szeretném átplántálni Magyarországra némi módosítással. Kizárólag az országház előtti kopasz borzalmat színesíteném hasonló szobrokkal, és a nyomtalanul eltűnt milliárdoknak emelnék mementót, örök emlékeztetőt.

Kezdeném a 2010-ben eltűnt magánnyugdíj-pénztári vagyonnal, ami körülbelül 3 000 milliárd forint volt. Kiírnám a pontos összeget, az összes nullával, szép nagy számokkal. A következő összeg más színű és betűformájú számokból készülne, és így tovább.

Kellemes, színes szoborparkot lehetne létrehozni, két legyet ütve egy csapásra: a képviselő elvtársurak elsápadását, egyrészt. A szobrokról készült fényképeket a legkisebb faluba is el lehet juttatni, megfelelő szöveget mellékelve hozzá, és feltüntetve, melyik évben is történt az ominózus lenyúlás, csalás és társai. Ha már azt az érvet hangoztatjuk sokszor, hogy a szegény vidékeken áramra sem futja a lakóknak, nemhogy internetre vagy egyéb tájékozódási lehetőségre, hát tegyünk valamit azért, hogy tudjanak a valóságról.

Egy baj biztosan van ezzel az ötlettel: már a manyupos szobor sem maradhatna sokáig a téren. Úgy eltüntetnék, mint a sicc.

Hát persze, ez nem Mexikó, ez egy illiberális diktatúra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.