Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha Rodolfo élne, leckéket vehetne a kegyelmes úrtól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán bácsi meséi. A Kossuth közszolgálati rádióban minden pénteken reggel. A szerkesztő Orbán Viktor, a kérdező Orbán Viktor, és aki válaszol: természetesen Orbán Viktor. Mert most (megint) az van, hogy a háború, meg a harci készültség, meg a támadás, meg a megvédés. Szerintem egyszerűbb lenne, ha mint Pinochet, tábornoki rangot adnak magának, és katonai uniformisban mászkálna.

Addig is. Azt mesélte a nagy mesemondó, hogy a konyhában tegnap este felhívta a Trump. Mármint az a Trump. Vagyis Amerika Kapitány felhívta Hungária Kapitányát, és csevegtek. Mert szoktak dumcsizni ők csak úgy, hiszen a mai világban ez így működik. Meg a Merkel is szokta hívni, biztos add neki tippeket, mit tegyen a paprikás krumpliba. A viccet félretéve: ez az ember úgy halandzsázik egy országot nézve síkhülyének, mint aki beszívott. Pedig egy ország elsőszámú embere nem tehetne ilyet. A másik: megint kikönyökölt a száján az egyes szám első személy. Ő dönt, intézkedik, utasít, végrehajtat. Vannak emberei akiknek kiadja a melót, és ő majd ellenőrzi, hogy azok megcsinálták-e, amit kért, vagy követelt. Ennyi. Nyíltan belemondja az ország arcába, hogy ő dönt mindenről. Akinek nem tetszik, az meg mehet. Ez az úgynevezett illiberális demokrácia. Ha Viktorkának tetszik, akkor igen, egyébként meg nem.

Ment az önfelszopás is, Matolcsy és Varga fényezése, a halandzsa a nemzeti konziról, meg az állampapírok kibocsátásáról, mert nehogymá’ a Sorostól vegyünk fel hitelt, és annak fizessünk kamatot, amikor a Kovács bácsinak is odaadhatjuk azt. Meg mi vagyunk a legsikeresebbek a világon, ahogy ezt a nyavaját kezeltük, meg a brüsszeliták ne ugassanak bele abba, hogy lezáratta a határokat. Mit képzelnek? Mocskos libsik.

Mint egy rémálom, olyan volt megint ez a reggeli elmebaj. Nem szeretném tételesen cáfolni Münchausen Viktor reggeli agybaját, de enélkül is belátható, hogy simán hülyének néz mindenkit. Mondjuk a híveknek ez mézes-mázos muzsika, de rajtuk kívül laknak ebben az országban mások is, méghozzá még jóval többen is vannak, mint a rajongói, akiket nem kéne heti vagy napi szinten infantilisként kezelni.

Nem tudom, mi a rosszabb. Áltatni mindenkit a tények ellenkezőjével, vagy szembenézni a bajokkal. Attól, hogy azokról nem akar tudomást venni, még nagyon is léteznek. Amit Orbán mond és tesz, az viszont maga a totális abszurd. Ha tudja, hogy hazudik, azért, ha meg nem tudja, akkor egy csekély szellemi képességű alak kormányozza az országot. Jelenleg akkora az államháztartás hiánya, mint az állat, dübörög az infláció, a fizetések vásárlóértéke a béka segge alatt, a bérekről ne is beszéljünk, rengeteg cég ment csődbe, és egekben a munkanélküliség. Szopatja az ingázókat, Karácsonyra mutogat, hogy oldja meg a problémát, mert a Pista hagyott ott nekik pénzt a fiókban, vegyék elő, ne üljenek rajta.

Ezzel szemben amit ígért, hogy tudniillik mindenkinek lesz munkahelye, meg senki nem lesz magára hagyva… hát mit mondjak? Ha Rodolfo élne, leckéket vehetne a kegyelmes úrtól. És ezek ugatnak, hogy a Gyurcsányék hazudtak reggel, délben, meg este? Akkor ez az ember még álmában sem mond igazat. Leszarom Gyurcsányt is, de amikor kitört a válság, ha tetszett, ha nem, legalább kimondta, hogy meg kell húzni a gatyaszíjat. Ez meg úgy csinál, mintha most jött volna el a Kánaán. Holott elemzők szerint ez a járvány durvább gazdasági visszaesést fog produkálni, mint a 2008-as.

Kérdezem én: miért kell hazudni? Miért nem lehet nyíltan beszélni az előttünk álló kihívásokról? Miért kell ezt az országot egy rózsaszín buborékon keresztül felmagasztalni, mikor kurvára az ellenkezője az igaz? Mert Juli néni és Pista bácsi akkor nyugodtabban fog aludni? Mert nem kell nekik tudni mindent, elég ha a nemzeti konzultációt visszaküldik, és akkor azt érezhetik, hogy ők is beleszólhattak a nagyok dolgába? Majd a Viktor megvéd, az tudja, hogy mi a tax. Meg az egy bölcs ember, egy géniusz. Csupa hazugság, szándékos félrevezetés, megtévesztés, ami itt megy. 

Hitvány gazemberek, akik tömik a zsebeiket a közösből, akik szemrebbenés nélkül néznek mindenkit hülyének. A fél világon templomokra, kórházakra, focistadionokra adja a mi pénzünket, itthon meg dögöljön éhen mindenki, mert nincs segély, nincs ingyenebéd. Hol élünk? És ez tetszik közel 3 millió embernek? Vagy az a hárommillió mind kurva jól él? Az a három millió tarja el a hétmilliót? Lófaszt! Pont fordítva. De közben ezek döntenek a fejünk felett? Harc lesz, mondta a bölcs ember, minden nap háború lesz, és vér fog folyni. De nem azért, hogy nekünk jó legyen, hanem azért, hogy nekik fasza legyen. Így kerek a történet, így lesz halhatatlan a mi bölcs vezetőnk.

Aztán már engem sem érdekel, ha a boltban azt hallom minden második embertől, hogy milyen drágaság van. Az van, és egyre inkább az lesz, ez holtbiztos. Úgyhogy ha a nagy honvédő nem is, én azért üzenném mindenkinek, hogy megint pár évig fel lehet kötni a gatyát, mert szűkös idők következnek. Mert ezek már ellopták a jövő évi pénzeket is, tartalék nincs, marad a hitel, az meg sokba fog kerülni. Nem nekik, hanem nekünk. Én szóltam.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.