Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez már egy új generáció, mégsem változott semmi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy Koncz Zsófia indul elhunyt édesapja helyén a Fidesz színeiben a tiszaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson. Koncz nem ismeretlen a politika világában, hiszen a Fidelitas alelnöke volt annak idején, mégis talán meglepő, hogy őt küldte harcba a Fidesz egy olyan pozícióért, amelyet ha nem sikerül megszereznie, akkor az állampárt elveszíti kétharmados parlamenti többségét. A pozíció tehát jól láthatóan fontos Orbánéknak, ezért is fordulhatott elő az, hogy – vélhetően felsőbb utasításnak eleget téve – a fiatal jelölt kiment gyerekekkel pózolni kampányához. Na most ez ránézésre is, mindenhonnan nézve is a választási törvény megsértése, amelyet büntetni szokás. A tiszaújvárosi országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság (oevb) ezt meg is állapította. Ez után azt gondolta volna az ember, hogy a határozatnak megfelelően a gyermekekkel készült képeket eltávolítja a jelölt, és legközelebb jobban odafigyel. Nyilván nem ez történt, hiszen a Fidesz jelöltjéről van itt szó.

Az NVB csütörtökön bírálta el az oevb határozata ellen benyújtott fellebbezést, és 10:1 arányban megváltoztatta az oevb döntését és elutasította a kifogást.

A bizottsági tagok többsége szerint köznevelési intézményben valóban nem lehet a gyermekek részvételével kampányt folytatni, de a kifogásolt rendezvény – bár azon gyerekek voltak jelen – nem köznevelési intézményben történt, így nem ütközik jogszabályba; az oevb helytelen következtetést vont le az adatokból.    

Arról van tehát szó, hogy az oevb testülete ezek szerint analfabéta lehet, hiszen még a szabályok értelmezése sem megy nekik. Nyilván nem arról van szó, hogy az NVB politikai döntést végrehajtva jó helyzetbe hozta a Fidesz jelöltjét, á dehogy. Az NVB mindig fair, és természetesen független mindentől és mindenkitől. Ez a precedens értékű döntés tehát azt jelenti, hogy ezután a politikai pedofília eszközéhez nyúló képviselők és polgármesterek kampányolhatnak gyerekekkel, ha nem köznevelési intézményben teszik ezt. Kétségkívül zseniális döntés ez, hiszen miért is kellene megvédeni a gyermekeinket az ilyen politikusoktól?

Lassan már tényleg nem létezik határa annak, hogy meddig mehet el egy-egy jelölt annak érdekében, hogy minél több szavazatot szerezzen magának. A legdurvább mégsem az, hogy a semennyire nem független, ellenben fideszes NVB így döntött, hanem az, hogy vannak olyanok, akik véresen komolyan támogatják az ilyen fajta kampányt. Jó ötletnek gondolják, ha ezek a politikusok megmutatják, hogy a gyerekekkel is képesek megtalálni a közös hangot. Egy gond van csak: itt nem tanárokról van szó, hanem politikusokról, akik szavazatokért cserébe szinte bármire hajlandóak.

Barcsak mindenki igy politizalna! Hajra Zsofi! Csak igy tovabb!

Ez csak egy a sok komment közül, amelyet a sűrű moderálást, komment törölgetést követően még olvashatunk a gyermekekkel pózolás alatt. Egyszerűen elfogadottá, sőt, normálissá vált az, hogy valaki oda süllyed, hogy gyerekeket használ fel a kampányához. Ugyanezt tette Orbán, Semjén és még egy rakás politikustársuk is az elmúlt években. Egyesek kaptak büntetést, mások nem. A fontos mégsem ez volt, hanem az, hogy elfogadottá tették ezt a fajta gyakorlatot, mint ahogy megszokottá vált az is, hogy az óvodában a Télapó mellé megérkezik a polgármester bácsi is, hogy osztogasson valamit a gyerkőcöknek. Teljesen abnormális dolgok váltak normálissá, ami egy igen mély morális gödörbe taszajtotta az országot.

Koncz nyilván meg fogja nyerni a választásokat, hiszen járja a régiót, beszélget, akivel csak tud, a neve pedig ismerősen cseng a legtöbb helyi lakos számára. Sokan a jól megszokottat választják az ismeretlennel szemben, pláne most, amikor jól láthatóan minden ellenzéki települést megbüntetnek. Hogy a gyermekekkel pózolás szerepet játszik-e a szinte borítékolható győzelmében, azt nem gondolnám, azt viszont igen, hogy ez az eset is jól megmutatta, hogy mindig van lejjebb ebben az országban. Lehet, hogy Koncz csak egy báb, de ez nem változtat a dolgokon, hiszen minden gond nélkül képviseli ezt a mentalitást annak ellenére is, hogy fiatal. Ez már egy új generáció, a taktika, a mentalitás mégsem változott egy cseppet sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.