Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Itt minden aprócska gyógyszer központi utasításra, közpénzből gurul

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az országban többen kapták fel a fejüket az Alapjogokért Központ igen sajátságos kampányára. Hogy végső soron mi a túrót óhajtanak reklámozni, az igazából számomra most sem derült ki, de ez a legkevesebb, már magának az Alapjogok Központ nevű izének sem sikerült felfognom léte értelmét. Pontosabban annyit értek belőle, hogy a Szánthó Miklós kizárólagos tulajdonában lévő, egyszemélyes Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. üzemelteti. Vagy működteti. Vagy ha nem, hát kisnyúl.

Na, ő itten, a nadrágtartós ember az Alapjogokért Központ. Kicsit zavaros az ürge, mert ha a liberalizmus majd éppen most és egyre jobban uralja elfele a bolygót, akkor eddig nem uralta? Mert én úgy tudtam – szintén fideszes forrásból, most legutoljára éppen Schmidt Máriától, akit úgy lehet megkülönböztetni Szánthó Miklóstól, hogy neki nincsen nadrágtartója -, hogy például a Színművészetit már évtizedekkel ezelőtt az uralma alá tiporta egy baráti társaság és azok rokonai, üzletfelei. Márpedig ők biztosan nem jobboldali keresztény konzervatívok – ezen a poszton a színházak világában jelenleg Vidnyánszky Attila osztozik saját magával -, akkor pedig nem lehetnek mások, csak liberálisok. És hát máshonnan is tudjuk egy ideje, hogy a liberálisok (akik egyben kommunisták és nácik is) már régóta elszívják a levegőt a keresztény konzervek elől. De ha más nem, akkor Orbán Viktor és Kövér László egykori liberális volta is bizonyítja, hogy nem most van az eluralás egyre inkább, hanem régóta tart.

Fenébe, Szánthó Miklós színpompás egyénisége majdnem elterelte a figyelmemet arról, amiről eredetileg írni akartam. Az Alapjogokért Központ általános értetlenségbe fulladó kampányáról akarnám lerántani a homályt. Ilyen plakátokat vagy miket tolnak bele a gyanútlan polgárok arcába:

Lássuk be, igen nehezen értelmezhető, hogy mi az üzenet veleje. A keszuljetek.hu lényegében az Alapjogokért Központhoz visz, tehát nagy meglepetés nincs. Azt látom, hogy háború lesz (vagy már van is, csak én elbambultam szokás szerint), de az nem derül ki sehonnan, mikor és kire kell Molotov-koktélt dobálni honvédelmileg, ahogy arra vonatkozó információt sem leltem, a pléhből készült öltönyt kötelező lesz-e viselni, és ha igen, melyik fideszes cége gyártja.

Na de rám mosolygott a szerencse, mert az Origo reagált az össznépi értetlenségre, és interjút készített az Alapjogokért Központ (valójában a Jogállam és Igazság Nonprofit Kft.) alkalmazottjával, aki lerántja a leplet. Vagy a nadrágtartót.

Orbán Viktor miniszterelnök 2020. június 6-án Sátoraljaújhelyen korszakos jelentőségű beszédet mondott, és az ott elhangzott főbb gondolatokra épül az Alapjogokért Központ kampánya, ami a magyarság múltjával, jelenével, jövőjével, valamint régiós szerepével kapcsolatban kíván több fontos üzenetet közvetíteni – minderről Panyi Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatóhelyettese beszélt az Origónak.

Miért indították az „Igazság, erő, felemelkedés” kampányt? Mi a legfőbb cél ezzel, és kiket szeretnének a leginkább megszólítani?

Idén emlékezünk meg a trianoni békediktátum 100. évfordulójáról. E megemlékezési sorozat keretében Orbán Viktor miniszterelnök úr 2020. június 6-án Sátoraljaújhelyen korszakos jelentőségű beszédet mondott el. Az ott elhangzott főbb gondolatokra épül a kampányunk, ami a magyarság múltjával, jelenével, jövőjével, valamint régiós szerepével kapcsolatban kíván több fontos üzenetet közvetíteni. 

És ez így megy hosszasan, egészen a cikk végéig. Azon kívül, hogy mindenképpen fontos és szükséges csillogóan fényesre nyalni Orbán Viktor királyi seggét, én a világon semmi értelmet nem tudtam kihámozni belőle.

Mondhatnám persze, hogy megint elgurult a gyógyszer, sőt, örömmel mondanám, de nem vagyok biztos benne. Itt minden aprócska gyógyszer központi utasításra, közpénzből gurul, magától még csak véletlenül sem. Ha ezt szem előtt tartom, akkor máris sokkal ijesztőbb ez a nyíltan háborús retorika, mint amennyire mulatságos Szánthó Miklós hózentrógere. Nem tudom, mire készül Orbán, ahogy azt sem tudom, hogy áll jelenleg az elmeállapota. Hogy az Unió ellen akar háborúzni, vagy csak a magyar ellenzéket szeretné kiirtani – esetleg már nem csak verbálisan -, az kérdéses. De hogy ez a kampány nem a semmiből jött, abban teljesen biztos vagyok. A kérdés már csak az, hogy az Orbánba szerelmes békemenetelő hadsereg agg tagjait hogyan sikerül betanítani a Molotov-koktél használatára úgy, hogy a csatanéni ne önmagát gyújtsa fel, erre megint nem tudom a választ. Ahogy azt sem tudom, a felhergelt keresztények és konzervatívok mit fognak szólni akkor, amikor kiderül: nem egyszerűen csak becsapta őket a bálványuk, hanem még ki is rabolta. Amikor ezt megértik – szembe megyek a közvélekedéssel és állítom, hogy meg fogják érteni -, akkor nem biztos, hogy szerencsés lesz lángoló benzines üveget adni a kezükbe. Franc tudja, merre céloznak vele.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.