Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Naggyá tenni a Kárpát-medencét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Küszöbön a daliás idők. Erre lehet következtetni az Alapjogokért Központ új kampányából. A Megafon trollképző program meghirdetése után már alakul a keszuljetek.hu honlap, sokasodnak a lelkesítő plakátok, amelyek már hirdetésként megjelentek itt meg ott, volt, aki utcán kiragasztva is találkozott némelyikkel. Valamilyen filmből vághatták ki ezekhez a képeket, nem tudom, ez kimaradt az életemből, de nem feltételezem, hogy a fotózás kedvéért jelmezbe öltöztettek egy csomó torzonborz pasast. A képeket feliratokkal is ellátták: Hit, hűség, küldetés, vagy Igazság, erő, felemelkedés, együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét, utóbbin katonák láthatóak a háttérben, amint éppen szuronyt szegezve indulnak, feltehetően a hősi halál felé.

Az ilyen harc, helytállás, becsület tartalmakat még lehet érteni, de van itt olyan, amelynek se füle, se farka: „méltósággal őrzünk országépítés mi maradunk„. Az írásjeleket nem én felejtettem ki, nincsenek, talán mindenki oda rakja, ahova akarja, bár ezen a tartalmon sokat javítani nem nagyon lehet. Van itt olyan is, amelyen két micisapkás legény látható igazság, erő, felemelkedés felirattal, egyikük kezében egy ronggyal betömött szájú benzines palack, eközben a másik a háta mögül gyanakodva les kifele. Arról, hogy kik lehetnek ők, nem tudunk meg többet, de hogy mi járatban vannak, az kiderül egy másik plakátról, amelyen egyikük éppen eldobni készül a már meggyújtott palackot.

Ha volt is itt valamiféle vezérfonal, azt hiszem, ezen a ponton végképp elveszett. Kedves alapjogi hölgyek és urak, el kellene magyarázni, mire is gondolt a költő. A képen ugyanis egy molotov-koktélt láthatunk, amely a gerillaharc közismert fegyvere. A „harc nemzet függetlenség” felirat sem sokat segít az értelmezésben, ilyen jellegű hadviselésre általában a hatalom ellenében van szükség, errefelé azonban idegen elnyomás még mutatóban sincs, a saját hatalmasainkkal van ugyan bajunk éppen elég, de az azért meglep, hogy éppen az Alapjogokért Központ buzdít felkelésre. Nem mintha nem akarnánk már véget vetni a jelen helyzetnek, de nem feltétlenül ilyen áron.

Saját megfogalmazásuk szerint ők egy kutatóintézet, amely támogatásokból működik. Mint írják, minden tevékenységükben „közös azon törekvés, hogy a józan ész talaján állva megtaláljuk az egészséges egyensúlyt az egyéni szabadságjogok és a társadalom érdekei között.” Ebben hol lehet elhelyezni a molotov-koktélos képet? Merrefelé lehet ennek a nagyon tudományos kutatócsapatnak a székhelye? Lehet, hogy rossz gombot nyomtak meg az időgépen, véletlenül ’56-ban találták magukat és most ott próbálnak lelkesíteni? Jó, jó, de mi miért kapjuk meg ezeket az üzeneteket és mihez kezdjünk velük?

Arról nem is beszélve, hogy együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét. Hogyan fog ez megvalósulni? A Kárpát-medence akkora, amekkora, ráadásul olyan, amilyen. Szinte semmink sincs, ami valóban a sajátunk lenne, mások termékeit gyártjuk, mások autóit szereljük össze, mi egyebet tudunk mutatni, amire felfigyelne a világ?

Hacsak nem azt, hogy nálunk lesz megtekinthető egy élő európai diktatúra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.