Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A „tehetsége” biztosan megvan hozzá

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kormánypárti körökben valamiért teljesen normálisnak számít az, ha gyerekekkel kampányolnak politikusaik, annak ellenére is, hogy ez még Magyarországon is szabálysértésnek minősül, olyannyira, hogy Orbán Viktort is büntették már ezért. Nem állítom persze, hogy ez kormánypárti sajátosság lenne, hiszen előfordul ez ellenzéki oldalon is, de mégis elmondható, hogy igencsak túlsúlyban van a nemzeti oldalt érintő esetek száma. Hirtelen nem is tudnék most olyan vezető politikust megemlíteni, aki még ne élt volna a politikai pedofília fegyverével. Semjén, Orbán, Kásler és még sorolhatnánk a miniszterek neveit. De még azt sem mondhatjuk, hogy ez az idősebb generáció fegyvere lenne, hiszen jól láthatóan már a fiatalok is tudják, mit kell tenniük, ha meglátnak egy gyereket a környéken.

Nemrégiben motoros balesetben elhunyt Koncz Ferenc fideszes parlamenti képviselő, ezért a tiszaújvárosi körzetben időközi parlamenti választást kell tartani. A poszt megtartása igen fontos a kormánypártnak, ezért arra Koncz Ferenc lányát, Zsófiát indítják, aki nem ismeretlen a legtöbbek számára. Koncz Zsófia a Fidelitas alelnöke volt, amely posztot Magyarország washingtoni nagykövetségére váltott fel. Ezt most hátrahagyva jelentkezett be a pozícióért, ami olyannyira fontos a fidesznek, hogy attól sem rettentek el, hogy a fiatal politikust rögtön gyermekek közé zavarják. Koncz azonban lebukott, ugyanis a rendezvényről készült képek felkerültek a Facebookra, amely alapján Tóth Ádám független jelölt nyújtott be kifogást a választási bizottsághoz, akik a következő megállapítást tették:

A bizottság többségi álláspontja szerint egy jelölt gyermekekkel közös fotóinak közösségi oldalon történő megosztása és ezáltal bárki részére elérhetővé válása pozitív színben tünteti fel a jelöltet, és ezáltal sérti az esélyegyenlőséget azzal szemben aki ilyent nem használ.

Magyarul: a friss jelölt szabálysértést követett el, ezért – noha büntetést nem róttak ki rá – arra szólították fel, hogy a bizonyos fotót törölje a Facebookról. Ez a cikk írásának pillanatában még elérhető volt, noha vélhetően törlésre kerül majd. De a történetben mégis talán az a legfontosabb, hogy jól látszik az, hogy mi az iránymutatás a párton belül. Kizártnak tartom, hogy a jelölt maga állt volna elő azzal az ötlettel, hogy milyen jó lenne, ha gyermekekkel népszerűsítené saját magát. De még ha esetleg ez így is történt, akkor lehet, hogy ezt a döntést párttársai korábbi döntései befolyásolták. Hiszen ha Orbán Viktor, Semjén Zsolt, vagy Kásler Miklós megtehette, akkor ő miért ne tehetné?

Az sem számít, hogy már számolatlan esetben szólították fel a politikusokat arra, hogy tartózkodjanak az ilyen cselekményektől, ez őket nem érdekli, hiszen egy ilyen akció haszna sokkal komolyabb, mint amennyi hátrány ezért éri őket. Itt a legtöbbször még csak spontán eseményről sem beszélhetünk, hiszen az, amikor Orbán óvodásokat látogatott videókamerák kereszttüzében, az sem véletlen volt. Előre megtervezték a dolgot és pontosan tudták, mit tesznek, mégis úgy döntöttek, hogy ez akkor is megéri, ha ezért esetleg büntetést kapnak a választási bizottságtól. Olyan ez, mint az álhírterjesztés, amely a köztévében folyik 0-24, ott is pontosan tudják, hogy egyes anyagokért vélhetően bocsánatot kell majd kérniük hónapokkal, évekkel később, de az már nem számít, hiszen elérte célját az anyag.

A gyermekekkel fotózkodás arra jó, hogy a választók azt higgyék, hogy a jelölt szereti a gyerekeket, ezzel őt emberinek, családbarátnak mutatják be. Ez sokaknál valóban működik is, nem véletlenül minősül választást befolyásoló cselekménynek. Mondjuk én magam nem értem, hogy valaki hogyan helyeselheti azt, hogy politikusok az ő, vagy mások gyermekeit felhasználják ilyen célokra, de ez az én bajom. Én soha nem engedném, hogy gyermekeimet bármikor is felhasználhassák politikai célokra. Azt a tanárt, nevelőt, vagy egyéb szakembert pedig, aki erre engedélyt ad, kegyetlenül lehordanám, hiszen az ő felelősségük, hogy a politikát távol tartsák a gyermekeinktől.

Hogy Koncz Zsófia mennyire alkalmas egy ilyen posztra, azt nem tudom, mindenesetre ha abból indulunk ki, hogy már a kampány idején is képes volt politika pedofíliát alkalmazni, akkor sok jóra nem számíthatunk. Arról nem beszélve, hogy a Fidelitas már az ő idején is egy vállalhatatlan politikai szervezet volt, hát még most.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.